Chunki do zapiekania z ciemnej czekolady 39,1%, torebka 1 kg – CHD-CU-20×1-E0-U68 to chunki do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady do zapiekania. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak czekolady dzięki chunkom wykonanym w 100% z pysznej belgijskiej ciemnej czekolady. Te chunki z ciemnej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Co więcej chunki doskonale nadają się do wypieków wymagających średniego i długiego czasu pieczenia. Dzięki umiarkowanej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar S – małe 47,6%, torba 1 kg – VH-9432-E0-U68 to dropsy do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady. Być może dropsy do zapiekania S są jednymi z najmniejszych, jednak zaskakują bardzo intensywnym smakiem czekolady. Doskonale nadają się do drobnych herbatników, bułeczek i miniaturowych wypieków. Nasi cukiernicy zalecają stosowanie dropsów do biszkoptów i wypieków wymagających krótkiego czasu pieczenia. Dzięki temu dropsy się nie roztopią podczas pieczenia i zachowają twardość po ostudzeniu. Dzięki specjalnej recepturze – z mniejszą zawartością masła kakaowego – są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze dodawaj dropsy pod koniec ugniatania ciasta oraz łącz je z ciastem przez krótki czas. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 15000-16000 szt.
Do przechowalni
Chunki do zapiekania z mlecznej czekolady 25%, torebka 1 kg – CHM-CU-20×2-E0-U68 to chunki do zapiekania z mlecznej czekolady, które nadadzą wspaniały smak Twoim wypiekom. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak mlecznej czekolady o kakaowym smaku z karmelowo-śmietankową nutą. Te chunki z mlecznej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Chunki doskonale nadają się też do wypieków wymagających długiego czasu pieczenia. Dzięki sporej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Belgijska różowa czekolada Ruby 47,5% Callets™ 0,4 kg torba CHR-R36RB12-E0-D94 to czekolada o intensywnej owocowości i świeżych, kwaśnych nutach. Zrodzona z rubinowych ziaren kakaowych czekolada Ruby RB1 nie zawiera żadnych dodanych barwników ani aromatów owocowych. Jej niepowtarzalny smak i kolor zachęcają do tworzenia niepowtarzalnych zestawień i odkrywania nowych pomysłów na słodycze, ciasta i desery. Dzięki swojej wszechstronnej płynności, Ruby RB1 jest idealna do szerokiego zakresu zastosowań, od formowania i oblewania po musy i nie tylko. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Do przechowalni
Belgijska czekolada karmelowa Gold 30,4% Callets™ 2,5 kg torba CHK-R30GOLD-E0-D94 to czekolada wykonana i stworzona z doskonałego doboru składników, takich jak karmelizowany cukier i karmelizowane mleko. Czekolada ta posiada bogate nuty toffi, masła, śmietanki i ekscytującej szczypty soli. Ciesz się jego bladobursztynowym kolorem ze złotym odcieniem, który sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada biała 28% Callets™ 1 kg torba W2-E1-U68 to kolejny z oryginalnych przepisów Octaafa Callebaut, który stał się ulubioną czekoladą wielu szefów kuchni. Ta czekolada jest jak najbardziej belgijska, ponieważ jest wytwarzana głównie z mleka krów pasących się na belgijskich pastwiskach i cukru z lokalnych buraków cukrowych. Ma wspaniały smak z wyraźnymi mlecznymi, kremowymi, karmelowymi i waniliowymi nutami, które są w idealnej równowadze. W2 można łączyć z szeroką gamą składników i smaków: od kwaśnego do gorzkiego, przypraw po zioła i od owoców po piwa. Dzięki średniej płynności jest to doskonała, wszechstronna czekolada. Używana w tabliczkach czekolady lub pustych figurach, zaskakuje swoim pięknym satynowym połyskiem i zgrabną teksturą. Możesz w pełni na niej polegać przy aromatyzowaniu musów, kremów, lodów, napojów i sosów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada biała 28% Callets™ 0,4 kg torba W2-E0-D94 to kolejny z oryginalnych przepisów Octaafa Callebaut, który stał się ulubioną czekoladą wielu szefów kuchni. Ta czekolada jest jak najbardziej belgijska, ponieważ jest wytwarzana głównie z mleka krów pasących się na belgijskich pastwiskach i cukru z lokalnych buraków cukrowych. Ma wspaniały smak z wyraźnymi mlecznymi, kremowymi, karmelowymi i waniliowymi nutami, które są w idealnej równowadze. W2 można łączyć z szeroką gamą składników i smaków: od kwaśnego do gorzkiego, przypraw po zioła i od owoców po piwa. Dzięki średniej płynności jest to doskonała, wszechstronna czekolada. Używana w tabliczkach czekolady lub pustych figurach, zaskakuje swoim pięknym satynowym połyskiem i zgrabną teksturą. Możesz w pełni na niej polegać przy aromatyzowaniu musów, kremów, lodów, napojów i sosów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 1 kg torba 811-E1-U68 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 0,4 kg torba 811-E0-D94 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 0,4 kg torba 823-E0-D94 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 1 kg torba 823-E1-U68 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Patyczki czekoladowe do zapiekania 8 cm 44%, pudełko 1,6 kg – TB-55-8-356 wykonane w 100% z ciemnej czekolady. Patyczki do zapiekania to połączenie intensywnego smaku czekolady z maksymalną wygodą. Wystarczy zawinąć je w ciasto. Jak smakują? Intensywną belgijską ciemną czekoladą – bogatą w kakao, o mocnym smaku. Jaką mają teksturę? W piekarniku topią się jak masło i odzyskują kruchość po ostygnięciu wyrobów. Tego właśnie możesz oczekiwać od patyczków do zapiekania Callebaut®. Ich specjalna receptura zawiera mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawiń je i zapiecz, a Twoi klienci będą nimi zachwyceni. Opakowanie 1,6 kg zawiera około 300 szt. patyczków.
Do przechowalni
Mleczna czekolada do fontann 37,8%, torba 2,5 kg – CHM-N823FOUNE4-U71 to duża zawartość kakao i wysoka zawartość masła kakaowego. Czy istnieje większa przyjemność dla klientów, niż maczać owoce, ciasta czy pianki w płynnej, pysznej czekoladzie? Mleczna Czekolada do Fontann świetnie nadaje się do tego, by rozpieścić klientów śmietankowo-karmelową mleczną czekoladą Callebaut®. Callebaut® wzbogaca receptury czekolady do fontanny o dodatkowe masło, aby zagwarantować płynność czekolady w fontannie i fondue przez dłuższy czas.
Do przechowalni
Kakao alkalizowane Intense Deep Black, 1 kg torba DCP-10Y352-VH-760 to wszechogarniający kakaowy smak i mocne nuty alkaliczne. Produkt zawiera 100% kakao w tym 10-12% masła kakaowego. Idealne do pieczenia ciemnych ciastek i ciast. Aromatyzuj i nadawaj kolor za pomocą oryginalnych kakao od Van Houten. Twórz lody na bazie kakao dzięki wyborowi najwyższej jakości proszków kakaowych Van Houten. Od wersji Original Natural po Dutched, innowacyjna holenderski proces tworzenia produktów Van Houten tworzy piękny, pełny i czekoladowy smak kakao dla autentycznych włoskich lodów z nutami kakao. Rozkoszuj się lekkim, odżywczym charakterem kakao i delektuj się intensywnymi doznaniami smakowymi.
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 2,5 kg torba 823-E4-U71 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Masło kakaowe w formie proszku Mycryo, 0,6 kg puszka NCB-HD706-E0-W44 to 100% czystego masła kakaowego w formie bardzo drobnego proszku. Mycryo™ to 100% naturalnych składników: czyste masło kakaowe w proszku. To prawdziwa rewolucja w temperowaniu. Dodanie zaledwie 2% Mycryo™ do roztopionej czekolady w łatwy sposób zapewnia stabilne kryształy konieczne do wytworzenia doskonałej wstępnie skrystalizowanej czekolady. Co więcej, dodanie masła kakaowego zapewni czekoladzie większy połysk i lepszą łamliwość. Mycryo™ to także tłuszcz roślinny doskonały do smażenia i grillowania. Znosi temperaturę smażenia lepiej niż masło czy oleje. Nie spala się. Ponadto Mycryo™ wydobywa naturalny aromat z nawet najdelikatniejszych składników, takich jak przegrzebki i pasztet strasburski. Wystarczy obtoczyć warzywa, mięso, rybę lub drób w Mycryo™ i smażyć na rozgrzanej patelni lub grillować na gorącym grillu. Mycryo™ można także mieszać z ziołami lub przyprawami.
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 2,5 kg torba 811-E4-U71 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Jadalne złoto w płatkach – 25 arkuszy CLR-DC-GOLD03-999 to prostokątne listki 8×8 cm ze złota E175 (23 karatowe złoto) do tworzenia eleganckich dekoracji. Wyposażone w papierki transferowe, które pozwalają w łatwy sposób przenieść płatki na dekorowaną powierzchnię. Płatki złota można używać w całości lub odrywać po kawałku. Złoto w 100% jadalne. Idealne do wykończenia najbardziej eleganckich pralin, monoporcji, wypieków, deserów, dań wytrawnych, makaroników i tortów.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.