Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 1 kg torba 823-E1-U68 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 40,7% Callets™ 2,5 kg torba 841-E4-U71 to mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao i zawartości kakao minimum 40,7%. Czekolada ta posiada intensywność smaku charakterystyczną dla ciemnej czekolady, a przy tym mocno wyczuwalne nuty śmietanki i karmelu. Charakteryzuje się standardową płynnością i jest bardzo uniwersalna w zastosowaniu.
Do przechowalni
Belgijska czekolada biała 28% Callets™ 2,5 kg torba W2-E4-U71 to kolejny z oryginalnych przepisów Octaafa Callebaut, który stał się ulubioną czekoladą wielu szefów kuchni. Ta czekolada jest jak najbardziej belgijska, ponieważ jest wytwarzana głównie z mleka krów pasących się na belgijskich pastwiskach i cukru z lokalnych buraków cukrowych. Ma wspaniały smak z wyraźnymi mlecznymi, kremowymi, karmelowymi i waniliowymi nutami, które są w idealnej równowadze. W2 można łączyć z szeroką gamą składników i smaków: od kwaśnego do gorzkiego, przypraw po zioła i od owoców po piwa. Dzięki średniej płynności jest to doskonała, wszechstronna czekolada. Używana w tabliczkach czekolady lub pustych figurach, zaskakuje swoim pięknym satynowym połyskiem i zgrabną teksturą. Możesz w pełni na niej polegać przy aromatyzowaniu musów, kremów, lodów, napojów i sosów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska biała czekolada 32% Velvet Callets™ 10 kg torba W3-554 to najbardziej jedwabista, najbardziej kremowa biała czekolada w asortymencie Callebaut. Ciesz się bogatym posmakiem, który nigdy nie stanie się zbyt ciężki. Połącz tę czekoladę ze wszystkim, od egzotycznych przypraw, takich jak szafran, po szeroką gamę owoców. Dzięki średniej płynności sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu: formowanie, oblewanie, aromatyzowanie, powlekanie itp. Idealna dla doskonałych rezultatów końcowych za każdym razem. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 1 kg torba 811-E1-U68 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Pokruszone i prażone ziarna kakaowe – Nibsy, 0,8 kg torba NIBS-S502-X47 to czysty smak prażonego ziarna. Nibsy kakaowe to czysta esencja każdego ziarna. Po uprażeniu pełnych ziaren zostają one połamane. W procesie dokładnego przesiewania oddzielone zostają wszystkie łuski i pozostaje bardzo czysty i smaczny surowiec: Nibsy kakaowe Callebaut®. Dzięki intensywnemu smakowi prażonego kakaowca i chrupiącej teksturze nibsy doskonale nadają się do nadawania tekstury deserom, a nawet pikantnym potrawom. Posyp nimi świeżo oblany wyrób, aby wzbogacić je o dodatkowy smak kakao. Dodane do karmelu (dobrze rozdrobnione) nibsy kakaowe pozwolą uzyskać wspaniały nugat. Można je też połączyć z czekoladowo-orzechową masą do pralin lub giandują, dając im tym samym dodatkowy smak i zaskakującą teksturę. Nibsy można też zapiekać w rogalikach, ciasteczkach i ciastach, a także posypywać nimi desery, lody i napoje podawane zaraz po przygotowaniu, aby nadać im więcej smaku i chrupkości. Nasi cukiernicy odradzają łączenie ich z kremowymi bazami oraz ganache’ami. Nibsy kakaowe mają tendencje do wchłaniania wilgoci i mogą rozmięknąć.
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 2,5 kg torba 823-E4-U71 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada biała 28% Callets™ 1 kg torba W2-E1-U68 to kolejny z oryginalnych przepisów Octaafa Callebaut, który stał się ulubioną czekoladą wielu szefów kuchni. Ta czekolada jest jak najbardziej belgijska, ponieważ jest wytwarzana głównie z mleka krów pasących się na belgijskich pastwiskach i cukru z lokalnych buraków cukrowych. Ma wspaniały smak z wyraźnymi mlecznymi, kremowymi, karmelowymi i waniliowymi nutami, które są w idealnej równowadze. W2 można łączyć z szeroką gamą składników i smaków: od kwaśnego do gorzkiego, przypraw po zioła i od owoców po piwa. Dzięki średniej płynności jest to doskonała, wszechstronna czekolada. Używana w tabliczkach czekolady lub pustych figurach, zaskakuje swoim pięknym satynowym połyskiem i zgrabną teksturą. Możesz w pełni na niej polegać przy aromatyzowaniu musów, kremów, lodów, napojów i sosów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada karmelowa Gold 30,4% Callets™ 2,5 kg torba CHK-R30GOLD-E4-U70 to czekolada wykonana i stworzona z doskonałego doboru składników, takich jak karmelizowany cukier i karmelizowane mleko. Czekolada ta posiada bogate nuty toffi, masła, śmietanki i ekscytującej szczypty soli. Ciesz się jego bladobursztynowym kolorem ze złotym odcieniem, który sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska różowa czekolada Ruby 47,5% Callets™ 2,5 kg torba CHR-R35RB1-E4-U70 to czekolada o intensywnej owocowości i świeżych, kwaśnych nutach. Zrodzona z rubinowych ziaren kakaowych czekolada Ruby RB1 nie zawiera żadnych dodanych barwników ani aromatów owocowych. Jej niepowtarzalny smak i kolor zachęcają do tworzenia niepowtarzalnych zestawień i odkrywania nowych pomysłów na słodycze, ciasta i desery. Dzięki swojej wszechstronnej płynności, ruby RB1 jest idealna do szerokiego zakresu zastosowań, od formowania i oblewania po musy i nie tylko. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada bez cukru 54% Blok 5 kg – MALCHOC-D-123 to czekolada o mocnym, harmonijnym i wyraźnym smaku gdzie cukier zastąpiono maltitolem. Ta ciemna czekolada pełna jest intensywnego smaku czekolady bez dodatku cukru. Jej przyjemna słodycz to skutek zastosowania substytutu cukru, maltitolu, dopełnionego przez naturalną wanilię Bourbon. Jej smak i konsystencja zbliżone są do smaku naszych tradycyjnych czekolad, takich jak 811. To samo wrażenie przy przełamaniu, ta sama konsystencja w ustach, ten sam kolor i wspaniały połysk. Ta ciemna czekolada bez dodatku cukru pozwala ponadto na tę samą nieskrępowaną wolność twórczą, co nasza czekolada Finest Belgian Chocolate: od wyrobów cukierniczych, przez musy do ciast i crémeux, po desery i napoje. Rozpuszczanie, temperowanie, chłodzenie i formowanie odbywa się dokładnie tak samo. Jej właściwości techniczne i zachowanie są identyczne.
Gotowy produkt wykonany z tej czekolady może być sprzedawany jako produkt „bez dodatku cukru”, jeśli gotowa receptura nie zawiera żadnego dodatkowego cukru, czyli np. praliny, czekoladowe batony lub tabliczki, których nadzienie nie zawiera dodatkowego cukru lub w których sacharozę zastąpiono słodzikiem. Idealny smak nadają tej czekoladzie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero.
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska mleczna czekolada bez cukru 33,9% Blok 5 kg – MALCHOC-M-123 to czekolada harmonijnie łącząca kakao, mleko i słodycz – jednak bez dodatku cukru – słodzona maltitolem. Wykorzystaj tę mleczną czekoladę bez dodatku cukru, aby rozpieścić klientów poszukujących przyjemności bez cukru. Cudownie harmonijny smak czekolady z pełnym smakiem kakao i bogactwem mleka. Nie zawiera cukru, a jej przyjemna słodycz to skutek zastosowania maltitolu, dopełnionego przez naturalną wanilię Bourbon. Jej smak i konsystencja zbliżone są do smaku naszych tradycyjnych czekolad, takich jak 823. To samo wrażenie przy przełamaniu, ta sama konsystencja w ustach, ten sam kolor i wspaniały połysk. MALCHOC-M pozwala ponadto na tę samą nieskrępowaną wolność twórczą, co nasza czekolada Finest Belgian Chocolate: od wyrobów cukierniczych, przez musy do ciast i crémeux, po desery i napoje. Rozpuszczanie, temperowanie, chłodzenie i formowanie odbywa się dokładnie tak samo. Jej właściwości techniczne i zachowanie są identyczne. Gotowy produkt wykonany z tej czekolady może być sprzedawany jako produkt „bez dodatku cukru”, jeśli gotowa receptura nie zawiera żadnego dodatkowego cukru, czyli np. praliny, czekoladowe batony lub tabliczki, których nadzienie nie zawiera dodatkowego cukru lub w których sacharozę zastąpiono słodzikiem. Idealny smak nadają tej czekoladzie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero.
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Ciemna czekolada w proszku 50,1%, puszka 1 kg – CHD-X5226P-E0-X71 przeznaczona jest do napojów o solidnym, pełnym i intensywnym smaku czekolady o bogatym odczuciu w ustach. Callebaut® Ground Chocolate – Dark to w 100% belgijska czekolada, nieskondensowana i nisko przetworzona, aby tworzyć wspaniałe czekoladowe napoje i koktajle o pełnym, bogatym i solidnym smaku. Doskonale rozpuszczalny w gorącym mleku. Ground Chocolate – Dark łączy w sobie bogactwo autentycznego i przytłaczającego smaku czekolady z dużą wygodą serwowania zapracowanym barom i baristom. Z łatwością łączy się z mlekiem i tworzy cudownie spienioną filiżankę czystej przyjemności. Każda filiżanka jest wspaniałym źródłem flawanoli kakaowych – naturalnie konserwowanych poprzez bardzo delikatną obróbkę ziaren kakaowych – aby podnieść nasz nastrój zastrzykiem szczęścia i pozytywnej energii.
Do przechowalni
Biała czekolada w proszku do napojów 20,6%, puszka 1 kg – CHW-X2929P-X71 przeznaczona jest napojów o cudownym, kremowym smaku białej czekolady i bogatym w ustach. Callebaut® Ground Chocolate – White to w 100% mielona belgijska czekolada do tworzenia wspaniałych czekoladowych napojów i koktajli o pełnym, bogatym i przyjemnie kremowym smaku. Doskonale rozpuszczalny w gorącym mleku. Callebaut® Ground Chocolate – White łączy w sobie bogaty charakter kremowego smaku białej czekolady z dużą wygodą serwowania dla zapracowanych barów i baristów. Z łatwością łączy się z mlekiem i tworzy cudownie spienioną filiżankę czystej przyjemności. Każda filiżanka to wspaniałe uczucie szczęścia i pozytywnej energii.
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 2,5 kg torba 811-E4-U71 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 70,5% Callets™ 2,5 kg torba 70-30-38-E4-U71 to receptura nr 70-30-38 – gorzka czekolada uwielbiana przez szefów kuchni i czekoladników na całym świecie. Ma intensywny, ale zbalansowany smak czekolady zdominowany przez prażone kakao, mocne gorzkie nuty i świeże, owocowe nuty. To sprawia, że jest to idealna czekolada do wykreowania bogatego smaku czekolady w Twoich wyrobach. Niższa płynność sprawia, że idealnie nadaje się do wzbogacania samku wszystkiego, od crémeux po sosy deserowe. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Masło kakaowe w formie proszku Mycryo, 0,6 kg torba NCB-HD706-E0-W44 to 100% czystego masła kakaowego w formie bardzo drobnego proszku. Mycryo™ to 100% naturalnych składników: czyste masło kakaowe w proszku. To prawdziwa rewolucja w temperowaniu. Dodanie zaledwie 2% Mycryo™ do roztopionej czekolady w łatwy sposób zapewnia stabilne kryształy konieczne do wytworzenia doskonałej wstępnie skrystalizowanej czekolady. Co więcej, dodanie masła kakaowego zapewni czekoladzie większy połysk i lepszą łamliwość. Mycryo™ to także tłuszcz roślinny doskonały do smażenia i grillowania. Znosi temperaturę smażenia lepiej niż masło czy oleje. Nie spala się. Ponadto Mycryo™ wydobywa naturalny aromat z nawet najdelikatniejszych składników, takich jak przegrzebki i pasztet strasburski. Wystarczy obtoczyć warzywa, mięso, rybę lub drób w Mycryo™ i smażyć na rozgrzanej patelni lub grillować na gorącym grillu. Mycryo™ można także mieszać z ziołami lub przyprawami.
Do przechowalni
Krem czekoladowy do lodów Choco Crema Gold, 3 kg wiaderko FNF-M42GOLD-E0-U50 to krem z czekolady Gold o głebokim, karmelowym smaku. Zachowuje miękkość i połysk nawet po głębokim zamrożeniu. Dodaje lodom kontrastowego smaku, tekstury i wyglądu. ChocoCrema Gold to prawdziwe złoto w rękach wytwórców gelato! Bogaty krem o konsystencji sosu i głębokim, intensywnym smaku karmelu z nutami maślanego toffi oraz szczyptą soli morskiej. Gładka, kremowa tekstura doskonale sprawdza się jako bogata polewa do gelato lub do mieszania z lodami typu Variegato. Krem ChocoCrema Gold produkowany jest z czekolady gold i nadaje lodom zdecydowanie luksusowy charakter. Po zamrożeniu lub wymieszaniu z gelato, pozostaje idealnie miękki i lśniący.
Do przechowalni
Przełomowym momentem były lata 60. XX wieku, kiedy to Callebaut uruchomiła eksport czekoladowych bloków, dzięki którym belgijska czekolada stała się synonimem doskonałości, a firma zaczęła budować konsekwentnie pozycję jednego z liderów czekoladowych innowacji. Pod koniec lat 80. Callebaut umocniła swoją pozycję, wprowadzając na rynek nowatorski produkt dla cukierników – czekoladowe dropsy Callets, które zrewolucjonizowały dozowanie i obróbkę czekolady. W tym samym czasie firma otworzyła swoją pierwszą szkołę – Uczelnię Callebaut, w której cukiernicy z całego świata mogli zdobyć cenną wiedzę i praktykę. Pod koniec lat 90. Callebaut połączyła się z francuską firmą Cacao Barry, pozostając w 100% marką belgijską – cała produkcja – od dokładnej selekcji ziaren po końcowy produkt, czyli wyśmienitą Belgian Chocolate, odbywa się na terenie Belgii. W roku 2006 firma uruchomiła produkcję Single Origin – serii czekolad produkowanych z ziaren pochodzących z jednego, wybranego regionu świata, dzięki czemu każda z nich charakteryzuje się wyjątkowym, niepowtarzalnym aromatem i smakiem. Dzięki nim cukiernicy tworzą do dziś nowe, zaskakujące połączenia z nutą charakterystyczną dla najrzadszych, szlachetnych odmian kakaowca. Aktualnie w skład serii kuwertur czekoladowych Single Origin wchodzą Madagascar, Brazil, Ecuador, Arriba, Java i Sao Thomé. W roku 2012 firma wystartowała z innowacyjnym programem Growing Great Chocolate, dzięki któremu każdy cukiernik korzystający z czekolady Callebaut może wesprzeć wybrane uprawy kakaowca w Afryce Zachodniej. Część dochodu inwestowana jest w rozwój zrównoważonych upraw oraz w zróżnicowane programy skierowane do lokalnych społeczności. W roku 2014 firma uruchomiła Akademię Czekolady, która kontynuuje tradycje pierwszej szkoły Callebaut, oferując uczniom bogatą bibliotekę i profesjonalnie wyposażone pracownie prowadzone przez mistrzów czekoladowej sztuki.
Pochodzenie ziaren kakaowca używanych przez Callebaut można monitorować, a proponowane receptury traktować jako inspirację i zachętę do poszukiwania własnych, oryginalnych rozwiązań z wykorzystaniem najwyższej jakości czekolady. Oferta firmy to doskonałe propozycje dedykowane wyrobom oraz konfekcji czekoladowej klasy premium, a Gastromania to profesjonalny sklep z produktami Callebaut. Zapewniamy szeroki wybór i szybką realizację każdego zamówienia.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.