Chunki do zapiekania z ciemnej czekolady 39,1%, torebka 1 kg – CHD-CU-20×1-E0-U68 to chunki do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady do zapiekania. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak czekolady dzięki chunkom wykonanym w 100% z pysznej belgijskiej ciemnej czekolady. Te chunki z ciemnej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Co więcej chunki doskonale nadają się do wypieków wymagających średniego i długiego czasu pieczenia. Dzięki umiarkowanej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar S – małe 47,6%, torba 1 kg – VH-9432-E0-U68 to dropsy do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady. Być może dropsy do zapiekania S są jednymi z najmniejszych, jednak zaskakują bardzo intensywnym smakiem czekolady. Doskonale nadają się do drobnych herbatników, bułeczek i miniaturowych wypieków. Nasi cukiernicy zalecają stosowanie dropsów do biszkoptów i wypieków wymagających krótkiego czasu pieczenia. Dzięki temu dropsy się nie roztopią podczas pieczenia i zachowają twardość po ostudzeniu. Dzięki specjalnej recepturze – z mniejszą zawartością masła kakaowego – są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze dodawaj dropsy pod koniec ugniatania ciasta oraz łącz je z ciastem przez krótki czas. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 15000-16000 szt.
Do przechowalni
Chunki do zapiekania z mlecznej czekolady 25%, torebka 1 kg – CHM-CU-20×2-E0-U68 to chunki do zapiekania z mlecznej czekolady, które nadadzą wspaniały smak Twoim wypiekom. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak mlecznej czekolady o kakaowym smaku z karmelowo-śmietankową nutą. Te chunki z mlecznej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Chunki doskonale nadają się też do wypieków wymagających długiego czasu pieczenia. Dzięki sporej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Belgijska różowa czekolada Ruby 47,5% Callets™ 0,4 kg torba CHR-R36RB12-E0-D94 to czekolada o intensywnej owocowości i świeżych, kwaśnych nutach. Zrodzona z rubinowych ziaren kakaowych czekolada Ruby RB1 nie zawiera żadnych dodanych barwników ani aromatów owocowych. Jej niepowtarzalny smak i kolor zachęcają do tworzenia niepowtarzalnych zestawień i odkrywania nowych pomysłów na słodycze, ciasta i desery. Dzięki swojej wszechstronnej płynności, Ruby RB1 jest idealna do szerokiego zakresu zastosowań, od formowania i oblewania po musy i nie tylko. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Do przechowalni
Belgijska czekolada karmelowa Gold 30,4% Callets™ 2,5 kg torba CHK-R30GOLD-E0-D94 to czekolada wykonana i stworzona z doskonałego doboru składników, takich jak karmelizowany cukier i karmelizowane mleko. Czekolada ta posiada bogate nuty toffi, masła, śmietanki i ekscytującej szczypty soli. Ciesz się jego bladobursztynowym kolorem ze złotym odcieniem, który sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada biała 28% Callets™ 0,4 kg torba W2-E0-D94 to kolejny z oryginalnych przepisów Octaafa Callebaut, który stał się ulubioną czekoladą wielu szefów kuchni. Ta czekolada jest jak najbardziej belgijska, ponieważ jest wytwarzana głównie z mleka krów pasących się na belgijskich pastwiskach i cukru z lokalnych buraków cukrowych. Ma wspaniały smak z wyraźnymi mlecznymi, kremowymi, karmelowymi i waniliowymi nutami, które są w idealnej równowadze. W2 można łączyć z szeroką gamą składników i smaków: od kwaśnego do gorzkiego, przypraw po zioła i od owoców po piwa. Dzięki średniej płynności jest to doskonała, wszechstronna czekolada. Używana w tabliczkach czekolady lub pustych figurach, zaskakuje swoim pięknym satynowym połyskiem i zgrabną teksturą. Możesz w pełni na niej polegać przy aromatyzowaniu musów, kremów, lodów, napojów i sosów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada biała 28% Callets™ 1 kg torba W2-E1-U68 to kolejny z oryginalnych przepisów Octaafa Callebaut, który stał się ulubioną czekoladą wielu szefów kuchni. Ta czekolada jest jak najbardziej belgijska, ponieważ jest wytwarzana głównie z mleka krów pasących się na belgijskich pastwiskach i cukru z lokalnych buraków cukrowych. Ma wspaniały smak z wyraźnymi mlecznymi, kremowymi, karmelowymi i waniliowymi nutami, które są w idealnej równowadze. W2 można łączyć z szeroką gamą składników i smaków: od kwaśnego do gorzkiego, przypraw po zioła i od owoców po piwa. Dzięki średniej płynności jest to doskonała, wszechstronna czekolada. Używana w tabliczkach czekolady lub pustych figurach, zaskakuje swoim pięknym satynowym połyskiem i zgrabną teksturą. Możesz w pełni na niej polegać przy aromatyzowaniu musów, kremów, lodów, napojów i sosów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 1 kg torba 811-E1-U68 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 0,4 kg torba 811-E0-D94 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 0,4 kg torba 823-E0-D94 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 1 kg torba 823-E1-U68 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Patyczki czekoladowe do zapiekania 8 cm 44%, pudełko 1,6 kg – TB-55-8-356 wykonane w 100% z ciemnej czekolady. Patyczki do zapiekania to połączenie intensywnego smaku czekolady z maksymalną wygodą. Wystarczy zawinąć je w ciasto. Jak smakują? Intensywną belgijską ciemną czekoladą – bogatą w kakao, o mocnym smaku. Jaką mają teksturę? W piekarniku topią się jak masło i odzyskują kruchość po ostygnięciu wyrobów. Tego właśnie możesz oczekiwać od patyczków do zapiekania Callebaut®. Ich specjalna receptura zawiera mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawiń je i zapiecz, a Twoi klienci będą nimi zachwyceni. Opakowanie 1,6 kg zawiera około 300 szt. patyczków.
Do przechowalni
Mleczna czekolada do fontann 37,8%, torba 2,5 kg – CHM-N823FOUNE4-U71 to duża zawartość kakao i wysoka zawartość masła kakaowego. Czy istnieje większa przyjemność dla klientów, niż maczać owoce, ciasta czy pianki w płynnej, pysznej czekoladzie? Mleczna Czekolada do Fontann świetnie nadaje się do tego, by rozpieścić klientów śmietankowo-karmelową mleczną czekoladą Callebaut®. Callebaut® wzbogaca receptury czekolady do fontanny o dodatkowe masło, aby zagwarantować płynność czekolady w fontannie i fondue przez dłuższy czas.
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 2,5 kg torba 823-E4-U71 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Masło kakaowe w formie proszku Mycryo, 0,6 kg puszka NCB-HD706-E0-W44 to 100% czystego masła kakaowego w formie bardzo drobnego proszku. Mycryo™ to 100% naturalnych składników: czyste masło kakaowe w proszku. To prawdziwa rewolucja w temperowaniu. Dodanie zaledwie 2% Mycryo™ do roztopionej czekolady w łatwy sposób zapewnia stabilne kryształy konieczne do wytworzenia doskonałej wstępnie skrystalizowanej czekolady. Co więcej, dodanie masła kakaowego zapewni czekoladzie większy połysk i lepszą łamliwość. Mycryo™ to także tłuszcz roślinny doskonały do smażenia i grillowania. Znosi temperaturę smażenia lepiej niż masło czy oleje. Nie spala się. Ponadto Mycryo™ wydobywa naturalny aromat z nawet najdelikatniejszych składników, takich jak przegrzebki i pasztet strasburski. Wystarczy obtoczyć warzywa, mięso, rybę lub drób w Mycryo™ i smażyć na rozgrzanej patelni lub grillować na gorącym grillu. Mycryo™ można także mieszać z ziołami lub przyprawami.
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 2,5 kg torba 811-E4-U71 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 70,5% Callets™ 2,5 kg torba 70-30-38-E4-U71 to receptura nr 70-30-38 – gorzka czekolada uwielbiana przez szefów kuchni i czekoladników na całym świecie. Ma intensywny, ale zbalansowany smak czekolady zdominowany przez prażone kakao, mocne gorzkie nuty i świeże, owocowe nuty. To sprawia, że jest to idealna czekolada do wykreowania bogatego smaku czekolady w Twoich wyrobach. Niższa płynność sprawia, że idealnie nadaje się do wzbogacania samku wszystkiego, od crémeux po sosy deserowe. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada karmelowa Gold 30,4% Callets™ 2,5 kg torba CHK-R30GOLD-E4-U70 to czekolada wykonana i stworzona z doskonałego doboru składników, takich jak karmelizowany cukier i karmelizowane mleko. Czekolada ta posiada bogate nuty toffi, masła, śmietanki i ekscytującej szczypty soli. Ciesz się jego bladobursztynowym kolorem ze złotym odcieniem, który sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Przełomowym momentem były lata 60. XX wieku, kiedy to Callebaut uruchomiła eksport czekoladowych bloków, dzięki którym belgijska czekolada stała się synonimem doskonałości, a firma zaczęła budować konsekwentnie pozycję jednego z liderów czekoladowych innowacji. Pod koniec lat 80. Callebaut umocniła swoją pozycję, wprowadzając na rynek nowatorski produkt dla cukierników – czekoladowe dropsy Callets, które zrewolucjonizowały dozowanie i obróbkę czekolady. W tym samym czasie firma otworzyła swoją pierwszą szkołę – Uczelnię Callebaut, w której cukiernicy z całego świata mogli zdobyć cenną wiedzę i praktykę. Pod koniec lat 90. Callebaut połączyła się z francuską firmą Cacao Barry, pozostając w 100% marką belgijską – cała produkcja – od dokładnej selekcji ziaren po końcowy produkt, czyli wyśmienitą Belgian Chocolate, odbywa się na terenie Belgii. W roku 2006 firma uruchomiła produkcję Single Origin – serii czekolad produkowanych z ziaren pochodzących z jednego, wybranego regionu świata, dzięki czemu każda z nich charakteryzuje się wyjątkowym, niepowtarzalnym aromatem i smakiem. Dzięki nim cukiernicy tworzą do dziś nowe, zaskakujące połączenia z nutą charakterystyczną dla najrzadszych, szlachetnych odmian kakaowca. Aktualnie w skład serii kuwertur czekoladowych Single Origin wchodzą Madagascar, Brazil, Ecuador, Arriba, Java i Sao Thomé. W roku 2012 firma wystartowała z innowacyjnym programem Growing Great Chocolate, dzięki któremu każdy cukiernik korzystający z czekolady Callebaut może wesprzeć wybrane uprawy kakaowca w Afryce Zachodniej. Część dochodu inwestowana jest w rozwój zrównoważonych upraw oraz w zróżnicowane programy skierowane do lokalnych społeczności. W roku 2014 firma uruchomiła Akademię Czekolady, która kontynuuje tradycje pierwszej szkoły Callebaut, oferując uczniom bogatą bibliotekę i profesjonalnie wyposażone pracownie prowadzone przez mistrzów czekoladowej sztuki.
Pochodzenie ziaren kakaowca używanych przez Callebaut można monitorować, a proponowane receptury traktować jako inspirację i zachętę do poszukiwania własnych, oryginalnych rozwiązań z wykorzystaniem najwyższej jakości czekolady. Oferta firmy to doskonałe propozycje dedykowane wyrobom oraz konfekcji czekoladowej klasy premium, a Gastromania to profesjonalny sklep z produktami Callebaut. Zapewniamy szeroki wybór i szybką realizację każdego zamówienia.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.