waga | 0.4 kg |
---|---|
cena za: | sztukę |
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 0,4 kg torba 823-E0-D94 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Belgijska ciemna czekoladowa kuwertura Madagascar 67,4% Callets™ 2,5 kg torba CHD-Q67MAD-E4-U70 wytwarzana jest z najwyższej jakości kakao z Czerwonej Wyspy. Madagaskar, zwany także “Wielką Czerwoną Wyspą”, to prawdziwa skarbnica niektórych z najbardziej niezwykłych smaków i składników świata: wanilii, tytoniu, przypraw, egzotycznych owoców. Uprawiane tu kakao ma bardzo intensywny zrównoważony i słodki smak z łagodną goryczką. Całość dopełnia orzeźwiający, umiarkowanie kwaśny posmak i owocowe nuty przypominające maliny, jagody jałowca, cytrusy i dojrzałe żółte owoce, takie jak morela i ananas. Madagaskar doskonale smakuje w tabliczkach i wyrobach formowanych. Ale może to być również prawdziwy kameleon, zapraszający do odkrywania ekscytujących połączeń z szeroką gamą składników. Pomyśl o słodszych składnikach, takich jak miód i speculoos, lub o składnikach o umiarkowanie gorzkim lub kwaśnym charakterze: aromatycznych kawach, herbatach, przyprawach o nieco ostrzejszym smaku, oliwie z oliwek itp. Idealny smak nadają tej czekoladzie ziarna madagaskarskie, głównie odmiana Forastero, z dodatkiem Criollo i Trinitario.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Czekolada ciemna 48%, 10 kg torba CHD-R9489-86A to deserowa czekolada o minimalnej zawartości kakao 48%. Idealna do polew, sporządzania pitnej czekolady na bazie mleka lub wody fontann oraz innych aplikacji cukierniczych.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar M – średnie 48%, torba 10 kg – VH-9410-554 to dropsy do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady. Jeśli chcesz wzbogacić wypieki mniejszej i średniej wielkości, takie jak mufiny, małe ciasta czy brownie, o pyszny smak czekolady, możesz zdać się na średniej wielkości dropsy czekoladowe do zapiekania Callebaut®. Doskonale nadają się do wypieków wymagających od krótszego do średniego czasu pieczenia i nie topią się podczas wypiekania. Jak smakują? Wybornie intensywną belgijską ciemną czekoladą. Natomiast dzięki specjalnej recepturze o mniejszej zawartości masła kakaowego są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze zalecamy dodawanie dropsów pod koniec ugniatania ciasta oraz krótki czas łączenia ich z ciastem. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 10000-11000 szt.
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada z błonnikiem i stewią 83,9% Blok 5 × 5 kg – CSD-P2811STE10-1053 to czekolada o bardzo intensywnym kakaowym smaku i słodyczy pochodzącej z błonnika i stewii. Callebaut® oferuje doskonałą czekoladową alternatywę dla klientów, którzy lubią intensywny smak kakao i czekolady, a jednocześnie chcą uniknąć cukru. Czekolada ze stewią to prawdziwa bomba mocy – zawiera około 86% masy kakaowej. Przyjemne nuty słodyczy w smaku pochodzą ze stewii. Co więcej, ta czekolada wywołuje bardzo przyjemne uczucie w ustach dzięki błonnikowi, który zastępuje cukier. Czekolada ze stewią najlepiej nadaje się do aromatyzowania ganache, musów cukierniczych, kremów i deserów, takich jak lody. Daje również napojom mocny posmak czekolady, bez cukru. Czekolada ze stewią umożliwia promowanie gotowych produktów za pomocą etykiet, takich jak „bez dodatku cukru”, „słodzone stewią” lub „wykonane z czekolady bez dodatku cukru”. Aby uzyskać więcej informacji na temat kryteriów stosowania tego oznakowania, skontaktuj się z lokalnym przedstawicielem Callebaut®. Idealny smak nadają tej czekoladzie ziarna kakaowca z Afryki Zachodniej, głównie odmiana Forastero – z certyfikatem Fairtrade.
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Czekolada ciemna, intensywna kakaowość, Excellence, 55%, 5 kg torba – CHD-R55EXEL-E4-U72 to ciemna kuwertura o intensywnej kakaowej podstawie, zrównoważonym smaku i lekkiej słodyczy. Czekolada „nowej generacji” posiada czysty i intensywny smaku kakao, które zawdzięcza nowej i unikalnej metodzie fermentacji “Q”.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Płynność:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 2,5 kg torba 823-E4-U71 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 10 kg torba 823NV-01B to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 1 kg torba 823-E1-U68 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 40,7% Callets™ 2,5 kg torba 841-E4-U71 to mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao i zawartości kakao minimum 40,7%. Czekolada ta posiada intensywność smaku charakterystyczną dla ciemnej czekolady, a przy tym mocno wyczuwalne nuty śmietanki i karmelu. Charakteryzuje się standardową płynnością i jest bardzo uniwersalna w zastosowaniu.
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 0,4 kg torba 811-E0-D94 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada biała 28% Callets™ 0,4 kg torba W2-E0-D94 to kolejny z oryginalnych przepisów Octaafa Callebaut, który stał się ulubioną czekoladą wielu szefów kuchni. Ta czekolada jest jak najbardziej belgijska, ponieważ jest wytwarzana głównie z mleka krów pasących się na belgijskich pastwiskach i cukru z lokalnych buraków cukrowych. Ma wspaniały smak z wyraźnymi mlecznymi, kremowymi, karmelowymi i waniliowymi nutami, które są w idealnej równowadze. W2 można łączyć z szeroką gamą składników i smaków: od kwaśnego do gorzkiego, przypraw po zioła i od owoców po piwa. Dzięki średniej płynności jest to doskonała, wszechstronna czekolada. Używana w tabliczkach czekolady lub pustych figurach, zaskakuje swoim pięknym satynowym połyskiem i zgrabną teksturą. Możesz w pełni na niej polegać przy aromatyzowaniu musów, kremów, lodów, napojów i sosów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska różowa czekolada Ruby 47,5% Callets™ 0,4 kg torba CHR-R36RB12-E0-D94 to czekolada o intensywnej owocowości i świeżych, kwaśnych nutach. Zrodzona z rubinowych ziaren kakaowych czekolada Ruby RB1 nie zawiera żadnych dodanych barwników ani aromatów owocowych. Jej niepowtarzalny smak i kolor zachęcają do tworzenia niepowtarzalnych zestawień i odkrywania nowych pomysłów na słodycze, ciasta i desery. Dzięki swojej wszechstronnej płynności, Ruby RB1 jest idealna do szerokiego zakresu zastosowań, od formowania i oblewania po musy i nie tylko. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Do przechowalni
Belgijska czekolada karmelowa Gold 30,4% Callets™ 2,5 kg torba CHK-R30GOLD-E0-D94 to czekolada wykonana i stworzona z doskonałego doboru składników, takich jak karmelizowany cukier i karmelizowane mleko. Czekolada ta posiada bogate nuty toffi, masła, śmietanki i ekscytującej szczypty soli. Ciesz się jego bladobursztynowym kolorem ze złotym odcieniem, który sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.