Kuwertura ciemna czekoladowa Brazil 66,8% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, CHD-Q68BRA-E4-U70
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
waga: | 2.5 kg |
cena za: | sztukę |
kod EAN: | 5410522514193 |
Kuwertura ciemna czekoladowa Brazil 66,8% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, CHD-Q68BRA-E4-U70 - Opis:
Belgijska ciemna czekoladowa kuwertura Brazil 66,8 Callets™ 2,5 kg torba CHD-Q68BRA-E4-U70 wytwarzana jest z kakao z Amazonii i Bahii. Degustacja brazylijskiej czekolady Single Origin jest jak rozkoszowanie się wodospadem intensywnych kakaowych smaków, wzmocnionych niesamowitą goryczką i orzeźwiającą kwaśnością. Rezultatem jest cudownie złożona czekolada z mocnymi akordami kakao i gorzkimi nutami, które wkrótce ustępują miejsca fali świeżych, owocowych i kwaśnych smaków, które utrzymują się przez kilka minut. W przypadku tej ciemnej kuwertury Callebaut® wyselekcjonowano odmiany kakao uprawiane na bujnej, zielonej plantacji Ouro Verde pośród atlantyckich lasów Bahia graniczących z wybrzeżem i rzadkich odmian Trinitario z dorzecza Amazonki. Brazylia jest idealna do Twoich czekoladowych batonów, tabliczek i innych wyrobów cukierniczych. Do parowania nasi szefowie kuchni zalecają łączenie go ze słodszymi składnikami, bez lub o bardzo umiarkowanej kwasowości. Idealny smak nadaje tej czekoladzie kakao Trinitario i Amazonian Forastero.Polecane łączenia:* speculoos, pomarańcza, kandyzowana pomarańcza, migdały, arachidy, orzechy nerkowca, olej z orzechów.Polecane aplikacje:* Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, polewy do orzechów, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki czekoladowe, trufle.* Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, czekoladowa lawa / fondant, mus, sosy, biszkopty i ciasta.* Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru. Idealne do takich produktów jak chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).* Lody i sorbety: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie i sorbety.W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.