Cena netto:
210,87 zł 221,97 zł 221,97 zł
Cena brutto:
259,37 zł 273,02 zł 273,02 zł
Dostępność: 21 dni
Koszt dostawy: od 22,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
waga: 2.5 kg
cena za: sztukę
kod EAN: 5410522514193

Kuwertura ciemna czekoladowa Brazil 66,8% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, CHD-Q68BRA-E4-U70 - Opis:

Belgijska ciemna czekoladowa kuwertura Brazil 66,8 Callets™ 2,5 kg torba CHD-Q68BRA-E4-U70 wytwarzana jest z kakao z Amazonii i Bahii. Degustacja brazylijskiej czekolady Single Origin jest jak rozkoszowanie się wodospadem intensywnych kakaowych smaków, wzmocnionych niesamowitą goryczką i orzeźwiającą kwaśnością. Rezultatem jest cudownie złożona czekolada z mocnymi akordami kakao i gorzkimi nutami, które wkrótce ustępują miejsca fali świeżych, owocowych i kwaśnych smaków, które utrzymują się przez kilka minut. W przypadku tej ciemnej kuwertury Callebaut® wyselekcjonowano odmiany kakao uprawiane na bujnej, zielonej plantacji Ouro Verde pośród atlantyckich lasów Bahia graniczących z wybrzeżem i rzadkich odmian Trinitario z dorzecza Amazonki. Brazylia jest idealna do Twoich czekoladowych batonów, tabliczek i innych wyrobów cukierniczych. Do parowania nasi szefowie kuchni zalecają łączenie go ze słodszymi składnikami, bez lub o bardzo umiarkowanej kwasowości. Idealny smak nadaje tej czekoladzie kakao Trinitario i Amazonian Forastero.

Polecane łączenia:

* speculoos, pomarańcza, kandyzowana pomarańcza, migdały, arachidy, orzechy nerkowca, olej z orzechów.

Polecane aplikacje:

* Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, polewy do orzechów, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki czekoladowe, trufle.

* Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, czekoladowa lawa / fondant, mus, sosy, biszkopty i ciasta.

* Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru. Idealne do takich produktów jak chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).

* Lody i sorbety: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie i sorbety.
Kuwertura ciemna czekoladowa Brazil 66,8% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, CHD-Q68BRA-E4-U70 - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Kuwertura ciemna czekoladowa Brazil 66,8% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, CHD-Q68BRA-E4-U70 - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny