Cena netto:
199,68 zł 210,19 zł 210,19 zł
Cena brutto:
245,61 zł 258,53 zł 258,53 zł
Dostępność: 21 dni
Koszt dostawy: od 22,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
waga: 2.5 kg
cena za: sztukę
kod EAN: 5410522515916

Kuwertura ciemna czekoladowa Sao Thomé 70% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, SAOTHOME-E4-U70 - Opis:

Belgijska ciemna czekoladowa kuwertura Sao Thomé 70 Callets™ 2,5 kg torba SAOTHOME-E4-U70 wykonana jest z odmian ziaren kakaowych Amelonado z wyspy Sao Tomé. W 1822 roku Wyspy Świętego Tomasza i Książęca były pierwszymi afrykańskimi wyspami, które importowały kakao z Brazylii - co było przyczyną ochrzczenia ich „wyspami czekolady”. Do dziś na wyspie można znaleźć kilka bezpośrednich potomków oryginalnych roślin Forastero z Ameryki Południowej, dających bardzo wysokiej jakości ziarna. Czekolada Callebaut® Sao Thomé ma bardzo intensywny i złożony smak, bogaty w prażone kakao z dużą ilością orzeźwiających nut owocowych: moreli, czerwonych owoców, cytrusów a nawet nut herbaty. São Thomé jest wspaniała do delektowania się smakiem czekolady. Nasi szefowie kuchni zalecają łączenie jej z owocami o umiarkowanej do wysokiej kwasowości i słodyczy. Delikatnie gorzkie składniki, takie jak orzechy włoskie lub łagodne kawy i przyprawy, takie jak pieprz syczuański, które działają na język, również tworzą piękne harmonie. Dzięki standardowej płynności Sao Thomé można używać w szerokim zakresie zastosowań: formowanie, oblewanie, ganache, aromatyzowanie kremów i musów do ciast, itp. Idealny smak nadają tej czekoladzie ziarna Sao Thomé, odmiana Amelonado (Forastero).

Polecane łączenia:

* papryka syczuańska, tymianek, kardamon, borówka, limonka, marakuja, pomarańcza, banan, cytryna, grappa, karmel, orzechy włoskie, ocet balsamiczny, ser cheddar, ser kozi, kawa brazylia, papua ng - gwatemala, kawa blue mountain.

Polecane aplikacje:

* Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, polewy do orzechów, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki czekoladowe, trufle.

* Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, czekoladowa lawa / fondant, mus, sosy, biszkopty i ciasta.

* Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru. Idealne do takich produktów jak chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).

* Lody i sorbety: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie i sorbety.
Kuwertura ciemna czekoladowa Sao Thomé 70% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, SAOTHOME-E4-U70 - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Kuwertura ciemna czekoladowa Sao Thomé 70% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, SAOTHOME-E4-U70 - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny