Cena netto:
206,40 zł 217,26 zł 217,26 zł
Cena brutto:
253,87 zł 267,23 zł 267,23 zł
Dostępność: 24 godziny
Stan magazynowy: 3-4 szt.
Koszt dostawy: od 22,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
waga: 2.5 kg
cena za: sztukę
kod EAN: 5410522515558

Kuwertura mleczna czekoladowa Java 32,6% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, JAVA-E4-U70 - Opis:

Belgijska mleczna czekoladowa kuwertura Java 32,6 Callets™ 2,5 kg torba JAVA-E4-U70 wytwarzana jest z lekkich, aromatycznych ziaren Criollo uprawianych i zbieranych na Jawie. Ta oryginalna czekolada na pierwszy rzut oka zaskakuje jasnym kolorem, łagodnym smakiem kakao i karmelu. Następnie ujawnia orzeźwiające kwaśne nuty żółtych owoców, takich jak banan i ananas. Java doskonale smakuje w batonach i tabliczkach. Nasi szefowie kuchni zalecają łączenie go z lekko kwaśnymi owocami lub ciepłymi przyprawami, aby podkreślić słodki, owocowy smak tej czekolady. Pomyśl o ziarnach kardamonu, goździkach lub owocach, takich jak zielone jabłko, mango, mandarynka itp. Dzięki jej standardowej płynności możesz używać Javy w szerokim zakresie zastosowań: formowanie, oblewanie, ganache lub aromatyzowanie kremów do ciast, musów itp. Idealny smak nadają tej czekoladzie ziarna jawajskie, odmiana Criollo (lekko rozgnieciona).

Polecane łączenia:

* różowy pieprz, goździki, kminek, lukrecja, kardamon, mango, mandarynka, chardonnay, orzech macadamia, mascarpone, kawa brazylia – gwatemala.

Polecane aplikacje:

* Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, polewy do orzechów, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki czekoladowe, trufle.

* Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, czekoladowa lawa / fondant, mus, sosy, biszkopty i ciasta.

* Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru. Idealne do takich produktów jak chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).

* Lody i sorbety: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie i sorbety.
Kuwertura mleczna czekoladowa Java 32,6% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, JAVA-E4-U70 - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Kuwertura mleczna czekoladowa Java 32,6% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, JAVA-E4-U70 - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny