waga | 1 kg |
---|---|
cena za: | sztukę |
Chunki do zapiekania z ciemnej czekolady 39,1%, torebka 1 kg – CHD-CU-20×1-E0-U68 to chunki do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady do zapiekania. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak czekolady dzięki chunkom wykonanym w 100% z pysznej belgijskiej ciemnej czekolady. Te chunki z ciemnej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Co więcej chunki doskonale nadają się do wypieków wymagających średniego i długiego czasu pieczenia. Dzięki umiarkowanej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Nadzienie orzechowe do pralin z karmelizowanym cukrem – 49,5% orzechów laskowych, 1 kg wiaderko PRA-CLAS-E4-19A to produkt z 50% orzechów laskowych i 50% cukru. Do produkcji tradycyjnej pasty Callebaut® wykorzystuje się tylko wyselekcjonowane, najlepszej jakości orzechy laskowe z plantacji w Hiszpanii, Włoch lub Turcji. Orzechy są zbierane i przechowywane maksymalnie przez 12 godzin przed ich prażeniem i karmelizacją aby zachować ich naturalny, delikatny i owocowy smak. Możesz spodziewać się intensywnego, karmelowego smaku z dodatkiem nut prażenia i owoców. Gładka pasta jest idealna jako baza smakowa dla cukierników, piekarzy, czekoladziarzy i szefów kuchni. Można ją mieszać z czekoladą aby stworzyć pyszne nadzienie do pralin formowanych, batonów i tabliczek czekolady. Dodatkowo, jest wyjątkowa jako dodatek do lodów, kremów, musów.
Do przechowalni
Hiszpańska ciemna czekolada Natra 62%, 1 kg – dropsy, torba powstaje ze starannie mieszanych, rafinowanych i konszowanych składników najwyższej jakości, które dają nam autentyczną, wykwintną ciemną czekoladę o intensywnym smaku. To klasyczna ciemna, hiszpańska czekolada o jasnym, bogatym smaku kakao z pikantną kwaskowatością. Zawiera 39% masła kakaowego. Idealne temperowanie zapewniające stabilną krystalizację masła kakaowego skutkuje błyszczącą czekoladą formowaną w malutkie dropsy (łatwe do topienia) zachowujące wszystkie typowe cechy smakowe (kwaśny, gorzki i słodki), dźwięk (pękanie) i teksturę (twardą, ale gładką podczas topienia). 3 krople płynności – idealna do polew, tworzenia pralin, tabliczek czekolady, batoników itp.
Do przechowalni
Krem do nadziewania, ciemna czekolada Crema 811, wiaderko 5 kg FMD-P1336-651 – napełnij swoje rogaliki, ptysie i tarty kultowym smakiem gorzkiej czekolady Callebaut® 811! To doskonałe kremowe nadzienie zostało stworzone ze sprawdzonych i szlachetnych składników dla rzemieślników i cukierników poszukujących bogatego i satysfakcjonującego odczucia w ustach o stabilnej konsystencji. Crema 811 to zupełnie nowa gama produktów, oferująca dekadenckie, łatwe w użyciu nadzienia czekoladowe, idealne do smarowania, szprycowania, wtryskiwania, aromatyzowania, napełniania i dekorowania w szerokim zakresie zastosowań po wypieku. Dodatkowo nadzienie Crema 811 jest bezglutenowe, wegańskie, bez barwników, sztucznych aromatów i soi!
Nadzienia oferują:
Do przechowalni
Czekolada mleczna 36,5% Zeylon, 5 kg torba CHM-Q89CEYL-D38 to klasyczna mleczna czekolada o doskonałej równowadze smaków mlecznych i czekoladowych. Idealna do sporządzania nadzień, tworzenia pralin i dekoracji oraz fondue, fontann czekoladowych.
Do przechowalni
Polewa o smaku białej czekolady Bianco, 25 kg wiaderko V00-OH35-ITWNV-667 to karmelowy, słodki smak białej czekolady o gładkiej, kremowej teksturze. Creme dell’Artigiano Bianca to gotowa do użycia baza do glazurowania i nadziewania ciast. Dzięki cudownemu smakowi białej czekolady i delikatnej, kremowej teksturze krem ten doskonale nadaje się do nadziewania ciasta ptysiowego, kruchego ciasta, tartaletek i wielu innych. Jest także doskonały do glazurowania tortów i ciast satynową białą polewą, która zachowuje miękkość i zapewnia bardzo przyjemne doznania smakowe. Stosowany w charakterze glazury zapewnia doskonały wygląd wyrobom i nie spływa z produktu. Za pomocą Creme dell’Artigiano Bianca można także nadziewać i oblewać desery oraz ciasta, które po natychmiastowym zamrożeniu nadają się do późniejszej sprzedaży. Creme dell’Artigiano Bianca zapewnia prawdziwą wygodę: wystarczy zmiękczyć lub podgrzać do temperatury ±30°C, aby osiągnąć teksturę doskonałą do szprycowania, lub do temperatury ±40°C, aby uzyskać nieco rzadszą teksturę do glazurowania. Posiada długi termin przydatności do spożycia i zawiera wyłącznie tłuszcze nieutwardzane.
Do przechowalni
Patyczki czekoladowe do zapiekania 38 cm 45,3%, pudełko 5 kg – TB-154-38-308 wykonane w 100% z ciemnej czekolady. Te ekstradługie patyczki do zapiekania to połączenie intensywnego smaku czekolady z maksymalną wygodą. Wystarczy zawinąć je w ciasto, a następnie pociąć na kawałki o pożądanym rozmiarze. Jak smakują? Intensywną belgijską ciemną czekoladą – bogatą w kakao, o mocnym smaku. Jaką mają teksturę? W piekarniku topią się jak masło i odzyskują kruchość po ostygnięciu wyrobów. Tego właśnie możesz oczekiwać od patyczków do zapiekania Callebaut®. Ich specjalna receptura zawiera mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawiń je i zapiecz, a Twoi klienci będą nimi zachwyceni. Dł. 370-390 mm / szer. 7-9 mm. Opakowanie 5 kg zawiera około 300 szt. patyczków.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar L – duże 48%, torba 10 kg – VH-9401-554 to dropsy do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady. Jeśli chcesz wzbogacić wypieki średniej wielkości, takie jak mufiny, ciasta czy brownie, o pyszny smak czekolady, możesz zdać się na średniej wielkości dropsy czekoladowe do zapiekania Callebaut®. Doskonale nadają się do wypieków wymagających od krótszego do średniego czasu pieczenia i nie topią się podczas wypiekania. Jak smakują? Wybornie intensywną belgijską ciemną czekoladą. Natomiast dzięki specjalnej recepturze o mniejszej zawartości masła kakaowego są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze zalecamy dodawanie dropsów pod koniec ugniatania ciasta oraz krótki czas łączenia ich z ciastem. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 6000-7000 szt.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar M – średnie 48%, torba 10 kg – VH-9410-554 to dropsy do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady. Jeśli chcesz wzbogacić wypieki mniejszej i średniej wielkości, takie jak mufiny, małe ciasta czy brownie, o pyszny smak czekolady, możesz zdać się na średniej wielkości dropsy czekoladowe do zapiekania Callebaut®. Doskonale nadają się do wypieków wymagających od krótszego do średniego czasu pieczenia i nie topią się podczas wypiekania. Jak smakują? Wybornie intensywną belgijską ciemną czekoladą. Natomiast dzięki specjalnej recepturze o mniejszej zawartości masła kakaowego są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze zalecamy dodawanie dropsów pod koniec ugniatania ciasta oraz krótki czas łączenia ich z ciastem. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 10000-11000 szt.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar S – małe 47,6%, torba 10 kg – VH-9432-554 to dropsy do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady. Być może dropsy do zapiekania S są jednymi z najmniejszych, jednak zaskakują bardzo intensywnym smakiem czekolady. Doskonale nadają się do drobnych herbatników, bułeczek i miniaturowych wypieków. Nasi cukiernicy zalecają stosowanie dropsów do biszkoptów i wypieków wymagających krótkiego czasu pieczenia. Dzięki temu dropsy się nie roztopią podczas pieczenia i zachowają twardość po ostudzeniu. Dzięki specjalnej recepturze – z mniejszą zawartością masła kakaowego – są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze dodawaj dropsy pod koniec ugniatania ciasta oraz łącz je z ciastem przez krótki czas. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 15000-16000 szt.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar XS – bardzo małe 43,5%, torba 10 kg – VH-9466-554 to najmniejsze dropsy do zapiekania w ofercie Callebaut®. Doskonale nadają cienkim herbatnikom i miniaturowym rogalikom intensywny, wyrazisty smak czekolady. Nasi cukiernicy zalecają stosowanie tych dropsów do biszkoptów i wypieków wymagających jedynie krótkiego czasu pieczenia. Dzięki temu dropsy nie roztopią się podczas obróbki termicznej. Dzięki specjalnej recepturze – z mniejszą zawartością masła kakaowego – są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze dodawaj dropsy pod koniec ugniatania ciasta oraz łącz je z ciastem przez krótki czas. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 20000-22000 szt.
Do przechowalni
Chunki do zapiekania z ciemnej czekolady 39,1%, karton 10 kg – CHD-CU-20×014-471 to chunki do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady do zapiekania. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak czekolady dzięki chunkom wykonanym w 100% z pysznej belgijskiej ciemnej czekolady. Te chunki z ciemnej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Co więcej chunki doskonale nadają się do wypieków wymagających średniego i długiego czasu pieczenia. Dzięki umiarkowanej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Chunki do zapiekania z mlecznej czekolady 25%, karton 10 kg – CHM-CU-20×023-471 to chunki do zapiekania z mlecznej czekolady, które nadadzą wspaniały smak Twoim wypiekom. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak mlecznej czekolady o kakaowym smaku z karmelowo-śmietankową nutą. Te chunki z mlecznej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Chunki doskonale nadają się też do wypieków wymagających długiego czasu pieczenia. Dzięki sporej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Chunki do zapiekania z białej czekolady 20%, karton 10 kg – CHW-CU-20V001-471 to chunki do zapiekania w 100% z białej czekolady do zapiekania. Nadaj swoim ciastom, ciasteczkom z kawałkami czekolady, bułeczkom i bułeczkom bogaty i zachwycający czekoladowy akcent z kawałkami białej czekolady – oczywiście w 100% pysznej belgijskiej białej czekolady. Te kawałki czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200 ° C. Kawałki są również idealne do wypieków, które wymagają od średnich do długich czasów pieczenia.. Co więcej chunki doskonale nadają się do wypieków wymagających średniego i długiego czasu pieczenia. Dzięki umiarkowanej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Chunki do zapiekania z mlecznej czekolady 25%, torebka 1 kg – CHM-CU-20×2-E0-U68 to chunki do zapiekania z mlecznej czekolady, które nadadzą wspaniały smak Twoim wypiekom. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak mlecznej czekolady o kakaowym smaku z karmelowo-śmietankową nutą. Te chunki z mlecznej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Chunki doskonale nadają się też do wypieków wymagających długiego czasu pieczenia. Dzięki sporej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.