waga | 1 kg |
---|---|
cena za: | sztukę |
Chunki do zapiekania z mlecznej czekolady 25%, torebka 1 kg – CHM-CU-20×2-E0-U68 to chunki do zapiekania z mlecznej czekolady, które nadadzą wspaniały smak Twoim wypiekom. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak mlecznej czekolady o kakaowym smaku z karmelowo-śmietankową nutą. Te chunki z mlecznej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Chunki doskonale nadają się też do wypieków wymagających długiego czasu pieczenia. Dzięki sporej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Mleczna czekolada do fontann 37,8%, torba 2,5 kg – CHM-N823FOUNE4-U71 to duża zawartość kakao i wysoka zawartość masła kakaowego. Czy istnieje większa przyjemność dla klientów, niż maczać owoce, ciasta czy pianki w płynnej, pysznej czekoladzie? Mleczna Czekolada do Fontann świetnie nadaje się do tego, by rozpieścić klientów śmietankowo-karmelową mleczną czekoladą Callebaut®. Callebaut® wzbogaca receptury czekolady do fontanny o dodatkowe masło, aby zagwarantować płynność czekolady w fontannie i fondue przez dłuższy czas.
Do przechowalni
Ciemna polewa do oblewania Moka, worek 20 kg IMD-N40CNAT-U61 to ciemna polewa idealna do oblewania i pokrywania wypieków i ciast. Łatwość użycia i połysk. Wyprodukowana z pastą kakaową. Bez oleju palmowego i tłuszczy utwardzonych.
Do przechowalni
Czekolada biała 28%, 2,5 kg torba CHW-R28-557 to biała czekolada o minimalnej zawartości kakao 28% o zrównoważonym smaku. Idealna do polew, fontann, gorącej czekolady, nadzień oraz innych aplikacji cukierniczych.
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada z błonnikiem i stewią 83,9% Blok 5 × 5 kg – CSD-P2811STE10-1053 to czekolada o bardzo intensywnym kakaowym smaku i słodyczy pochodzącej z błonnika i stewii. Callebaut® oferuje doskonałą czekoladową alternatywę dla klientów, którzy lubią intensywny smak kakao i czekolady, a jednocześnie chcą uniknąć cukru. Czekolada ze stewią to prawdziwa bomba mocy – zawiera około 86% masy kakaowej. Przyjemne nuty słodyczy w smaku pochodzą ze stewii. Co więcej, ta czekolada wywołuje bardzo przyjemne uczucie w ustach dzięki błonnikowi, który zastępuje cukier. Czekolada ze stewią najlepiej nadaje się do aromatyzowania ganache, musów cukierniczych, kremów i deserów, takich jak lody. Daje również napojom mocny posmak czekolady, bez cukru. Czekolada ze stewią umożliwia promowanie gotowych produktów za pomocą etykiet, takich jak „bez dodatku cukru”, „słodzone stewią” lub „wykonane z czekolady bez dodatku cukru”. Aby uzyskać więcej informacji na temat kryteriów stosowania tego oznakowania, skontaktuj się z lokalnym przedstawicielem Callebaut®. Idealny smak nadają tej czekoladzie ziarna kakaowca z Afryki Zachodniej, głównie odmiana Forastero – z certyfikatem Fairtrade.
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Mus czekoladowy ciemny w proszku, 0,8 kg torba, CHD-MO-D-E0-X27 – jedyna mieszanka na świecie tak bogata w czekoladę Finest Belgian Chocolate.
Wspaniały smak w 3 łatwych krokach.
Nic nie przebije smaku i konsystencji domowego musu czekoladowego, jednak Dark Chocolate Mousse Callebaut® stanowi świetną alternatywę, gdy natłok zajęć wymaga szybkiego i smacznego rozwiązania. Wykonany w 75% z ciemnej czekolady Finest Belgian Chocolate mus w proszku przypomina czekoladowy mus domowej roboty i gwarantuje pyszny efekt końcowy. Umożliwia uzyskanie w zaledwie 3 krokach cudownie gładkiej, dobrze napowietrzonej tekstury i wspaniałego smaku czekolady o wyjątkowej intensywności.
Jak używać?
Smaczny mus czekoladowy z ciemnej czekolady w 3 prostych krokach:
1. Wymieszać zawartość jednego opakowania z 1 litrem zimnego mleka
2. Ubijać na pełnych obrotach przez 5 minut
3. Wyszprycować do kubeczków lub szklanek i pozostawić do schłodzenia w lodówce na około 6 godzin ALBO po schłodzeniu uformować quenelle’e.
Skład:
75% czekolada
28,1% cukier
Do przechowalni
Patyczki czekoladowe do zapiekania 38 cm 45,3%, pudełko 5 kg – TB-154-38-308 wykonane w 100% z ciemnej czekolady. Te ekstradługie patyczki do zapiekania to połączenie intensywnego smaku czekolady z maksymalną wygodą. Wystarczy zawinąć je w ciasto, a następnie pociąć na kawałki o pożądanym rozmiarze. Jak smakują? Intensywną belgijską ciemną czekoladą – bogatą w kakao, o mocnym smaku. Jaką mają teksturę? W piekarniku topią się jak masło i odzyskują kruchość po ostygnięciu wyrobów. Tego właśnie możesz oczekiwać od patyczków do zapiekania Callebaut®. Ich specjalna receptura zawiera mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawiń je i zapiecz, a Twoi klienci będą nimi zachwyceni. Dł. 370-390 mm / szer. 7-9 mm. Opakowanie 5 kg zawiera około 300 szt. patyczków.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar L – duże 48%, torba 10 kg – VH-9401-554 to dropsy do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady. Jeśli chcesz wzbogacić wypieki średniej wielkości, takie jak mufiny, ciasta czy brownie, o pyszny smak czekolady, możesz zdać się na średniej wielkości dropsy czekoladowe do zapiekania Callebaut®. Doskonale nadają się do wypieków wymagających od krótszego do średniego czasu pieczenia i nie topią się podczas wypiekania. Jak smakują? Wybornie intensywną belgijską ciemną czekoladą. Natomiast dzięki specjalnej recepturze o mniejszej zawartości masła kakaowego są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze zalecamy dodawanie dropsów pod koniec ugniatania ciasta oraz krótki czas łączenia ich z ciastem. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 6000-7000 szt.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar M – średnie 48%, torba 10 kg – VH-9410-554 to dropsy do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady. Jeśli chcesz wzbogacić wypieki mniejszej i średniej wielkości, takie jak mufiny, małe ciasta czy brownie, o pyszny smak czekolady, możesz zdać się na średniej wielkości dropsy czekoladowe do zapiekania Callebaut®. Doskonale nadają się do wypieków wymagających od krótszego do średniego czasu pieczenia i nie topią się podczas wypiekania. Jak smakują? Wybornie intensywną belgijską ciemną czekoladą. Natomiast dzięki specjalnej recepturze o mniejszej zawartości masła kakaowego są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze zalecamy dodawanie dropsów pod koniec ugniatania ciasta oraz krótki czas łączenia ich z ciastem. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 10000-11000 szt.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar S – małe 47,6%, torba 10 kg – VH-9432-554 to dropsy do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady. Być może dropsy do zapiekania S są jednymi z najmniejszych, jednak zaskakują bardzo intensywnym smakiem czekolady. Doskonale nadają się do drobnych herbatników, bułeczek i miniaturowych wypieków. Nasi cukiernicy zalecają stosowanie dropsów do biszkoptów i wypieków wymagających krótkiego czasu pieczenia. Dzięki temu dropsy się nie roztopią podczas pieczenia i zachowają twardość po ostudzeniu. Dzięki specjalnej recepturze – z mniejszą zawartością masła kakaowego – są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze dodawaj dropsy pod koniec ugniatania ciasta oraz łącz je z ciastem przez krótki czas. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 15000-16000 szt.
Do przechowalni
Dropsy czekoladowe do zapiekania rozmiar XS – bardzo małe 43,5%, torba 10 kg – VH-9466-554 to najmniejsze dropsy do zapiekania w ofercie Callebaut®. Doskonale nadają cienkim herbatnikom i miniaturowym rogalikom intensywny, wyrazisty smak czekolady. Nasi cukiernicy zalecają stosowanie tych dropsów do biszkoptów i wypieków wymagających jedynie krótkiego czasu pieczenia. Dzięki temu dropsy nie roztopią się podczas obróbki termicznej. Dzięki specjalnej recepturze – z mniejszą zawartością masła kakaowego – są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawsze dodawaj dropsy pod koniec ugniatania ciasta oraz łącz je z ciastem przez krótki czas. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a dropsy nie zaczną się roztapiać. Ilość dropsów na 1 kg – ok. 20000-22000 szt.
Do przechowalni
Chunki do zapiekania z ciemnej czekolady 39,1%, karton 10 kg – CHD-CU-20×014-471 to chunki do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady do zapiekania. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak czekolady dzięki chunkom wykonanym w 100% z pysznej belgijskiej ciemnej czekolady. Te chunki z ciemnej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Co więcej chunki doskonale nadają się do wypieków wymagających średniego i długiego czasu pieczenia. Dzięki umiarkowanej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Chunki do zapiekania z mlecznej czekolady 25%, karton 10 kg – CHM-CU-20×023-471 to chunki do zapiekania z mlecznej czekolady, które nadadzą wspaniały smak Twoim wypiekom. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak mlecznej czekolady o kakaowym smaku z karmelowo-śmietankową nutą. Te chunki z mlecznej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Chunki doskonale nadają się też do wypieków wymagających długiego czasu pieczenia. Dzięki sporej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Chunki do zapiekania z białej czekolady 20%, karton 10 kg – CHW-CU-20V001-471 to chunki do zapiekania w 100% z białej czekolady do zapiekania. Nadaj swoim ciastom, ciasteczkom z kawałkami czekolady, bułeczkom i bułeczkom bogaty i zachwycający czekoladowy akcent z kawałkami białej czekolady – oczywiście w 100% pysznej belgijskiej białej czekolady. Te kawałki czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200 ° C. Kawałki są również idealne do wypieków, które wymagają od średnich do długich czasów pieczenia.. Co więcej chunki doskonale nadają się do wypieków wymagających średniego i długiego czasu pieczenia. Dzięki umiarkowanej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Chunki do zapiekania z ciemnej czekolady 39,1%, torebka 1 kg – CHD-CU-20×1-E0-U68 to chunki do zapiekania w 100% z ciemnej czekolady do zapiekania. Wzbogać swoje ciastka, ciasteczka z czekoladą, bułki i rogaliki o wyborny smak czekolady dzięki chunkom wykonanym w 100% z pysznej belgijskiej ciemnej czekolady. Te chunki z ciemnej czekolady zawierają mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C. Co więcej chunki doskonale nadają się do wypieków wymagających średniego i długiego czasu pieczenia. Dzięki umiarkowanej wielkości nie topią się podczas wypiekania – dlatego też kosztujący wypieków przygotowanych przy ich użyciu będą cieszyć się i teksturą, i wspaniałym smakiem czekolady. Warto wiedzieć: chunki należy wymieszać z ciastem pod sam koniec wygniatania. Dzięki temu ciasto się nie zabarwi, a chunki nie zaczną się roztapiać pod wpływem wyrabiania. Chunk to kawałek czekolady o dł. 7-9 mm / szer. 6-10 mm / wys. 5-7 mm.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.