waga | 25 kg |
---|---|
cena za: | sztukę |
Proszek kakaowy Bensdorp 20/22 DW, worek 25 kg 100334-793 to średnio ceglasty ciemnoczerwony proszek kakaowy (kakao) wytwarzany z wysokiej jakości ziaren kakaowych z Afryki Zachodniej. Średnio alkalizowany: PH: 7,2-7,7.
Hiszpańska ciemna czekolada Natra 62%, 20 kg – dropsy, duża torba powstaje ze starannie mieszanych, rafinowanych i konszowanych składników najwyższej jakości, które dają nam autentyczną, wykwintną ciemną czekoladę o intensywnym smaku. To klasyczna ciemna, hiszpańska czekolada o jasnym, bogatym smaku kakao z pikantną kwaskowatością. Zawiera 39% masła kakaowego. Idealne temperowanie zapewniające stabilną krystalizację masła kakaowego skutkuje błyszczącą czekoladą formowaną w malutkie dropsy (łatwe do topienia) zachowujące wszystkie typowe cechy smakowe (kwaśny, gorzki i słodki), dźwięk (pękanie) i teksturę (twardą, ale gładką podczas topienia). 3 krople płynności – idealna do polew, tworzenia pralin, tabliczek czekolady, batoników itp.
Do przechowalni
Hiszpańska ciemna czekolada bez cukru Natra 61,1%, 1 kg – dropsy, torba powstaje ze starannie mieszanych, rafinowanych i konszowanych składników najwyższej jakości, które dają nam autentyczną, wykwintną ciemną czekoladę o intensywnym smaku. Ciemna czekolada bez dodatku cukrów jest wynikiem zastąpienia cukru przez maltitol. Posiada niższą kaloryczność oraz niższy indeks glikemiczny. Ta czekolada zawiera również więcej błonnika dietetycznego niż standardowa ciemna czekolada, dzięki czemu pobudza pracę jelit i nie jest próchnicogenna. Zawiera 37,9% masła kakaowego. Idealne temperowanie zapewniające stabilną krystalizację masła kakaowego skutkuje błyszczącą czekoladą formowaną w malutkie dropsy (łatwe do topienia) zachowujące wszystkie typowe cechy smakowe (kwaśny, gorzki i delikatnie słodki), dźwięk (pękanie) i teksturę (twardą, ale gładką podczas topienia). 3 krople płynności – idealna do polew i ciast.
Do przechowalni
Pasta orzechowa – 100% orzechów laskowych, 5 kg wiaderko PNP-663 to 100% orzechów laskowych pod postacią gładkiej, złocistej pasty. Do swojej pasty orzechowej Callebaut® wybiera najlepsze orzechy laskowe z sadów w Hiszpanii, Włoch i Turcji. Zbierane wyłącznie wtedy gdy są w pełni dojrzałe. Orzechy laskowe są przechowywane w najlepszych warunkach – z dala od światła, zmian temperatury i powietrza przez maks. 12 miesięcy. Są łuskane około 12 godzin przed prażeniem, aby chronić olejki eteryczne i zachować delikatny, owocowy smak. Orzechy są następnie delikatnie prażone i drobno mielone na czystą, gładką, złocistą pastę. Czysta pasta z orzechów laskowych uwydatnia intensywny smak orzecha laskowego z pięknym prażonym posmakiem i delikatną owocowością. To doskonała baza do mieszania z czekoladą w celu uzyskania nadzienia do pralin o bardzo czystym i intensywnym smaku orzecha laskowego. Produkt stanowi doskonałą bazę do aromatyzowania lodów, kremów cukierniczych i kremów deserowych o czystym, niesłodzonym smaku orzechów laskowych.
Do przechowalni
Belgijska biała czekolada 25,9% Callets™ 5 kg blok CW2NV-132 to kultowa biała czekolada, która posiada dokładnie tę samą cudowną równowagę między mlecznymi, kremowymi i waniliowymi nutami, co Recipe N° W2. Jednak jej gęsta płynność sprawia, że stanowi idealny przepis na białą czekoladę do mieszania i aromatyzowania musów, kremów i ganaszów. Ze względu na przyjemny smak można go łączyć z szeroką gamą składników. Ciesz się wspaniałymi efektami końcowymi za każdym razem!
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Bezmleczna, wegańska jasna czekolada NXT Dairy-free 42,3%, torba 2,5 kg, CHM-Q42-DFR-E0-U70 to najsmaczniejsza i najbardziej kremowa alternatywa dla mlecznej czekolady na świecie. Bezmleczna czekolada NXT Dairy-free jest równie kremowa, pyszna i bogata w kakao jak tradycyjna mleczna czekolada, a jednocześnie nie zawiera nawet śladowych ilości mleka. W przypadku tej bezmlecznej czekolady mleko zastąpiliśmy w 100% roślinną alternatywą: chufa. Chufa to bulwa z rośliny Cyperus esculentus, która rośnie w rejonie Morza Śródziemnego i Afryki. Po zbiorze bulwy są suszone i mielone i wykorzystywane, jako mleczny, smaczny i kremowy zamiennik mleka – bogaty w błonnik. Chufa służy również do tworzenia pysznej i pożywnej horchata de chufa: napoju przypominającego mleko, uwielbianego w Hiszpanii. To Twoja czekolada dla wszystkich Twoich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych receptur – odpowiednia także dla klientów z nietolerancją laktozy i alergii na mleko.
Skład: 42,3% kakao, 37% tłuszcz, 0% mleko.
Do przechowalni
Proszek kakaowy Bensdorp 10/12 DDP, worek 25 kg 100001-793 to wysokogatunkowe kakao o obniżonej zawartości tłuszczu wytwarzane z wysokiej jakości ziaren kakaowych z Afryki Zachodniej. Silnie alkalizowane PH: 7,6-8,2.
Do przechowalni
Proszek kakaowy Bensdorp 20/22 SR, worek 25 kg 100037-793 to wysoce ceglasty, ciemnoczerwony proszek kakaowy (kakao) z wysokiej jakości zachodnioafrykańskich ziaren kakaowych. Silnie alkalizowany: PH: 7,6-8,2.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.