waga | 25 kg |
---|---|
cena za: | sztukę |
Proszek kakaowy Bensdorp 20/22 DW, worek 25 kg 100334-793 to średnio ceglasty ciemnoczerwony proszek kakaowy (kakao) wytwarzany z wysokiej jakości ziaren kakaowych z Afryki Zachodniej. Średnio alkalizowany: PH: 7,2-7,7.
Nadzienie migdałowe do pralin – 46,5% migdałów, 5 kg wiaderko PRAMA-T14 to złotobrązowa gładka pasta o smaku karmelizowanych i delikatnie prażonych migdałów. Wykonana z najwyższej jakości migdałów i z miłością do wielkiej tradycji rzemieślniczej. Praliny migdałowe firmy Callebaut®, wykonane z najwyższej jakości migdałów łuskanych tuż przed prażeniem, mają świeży, subtelnie prażony, owocowy i delikatnie słodki smak. Migdały są karmelizowane w miedzianych kadziach aż do uzyskania złotego koloru, a następnie dokładnie walcowane i konszowane w celu uzyskania drobnej, płynnej masy. Pasta migdałowca łączy się doskonale z łagodniejszymi czekoladami, mniej słodkimi i o niezbyt wysokiej zawartości kakao, ponieważ wydobywają one ich subtelne migdałowe nuty. Świetnie nadają także smak kremom, musom i lodom.
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 1 kg torba 823-E1-U68 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Bezmleczna, wegańska jasna czekolada NXT Dairy-free 42,3%, torba 2,5 kg, CHM-Q42-DFR-E0-U70 to najsmaczniejsza i najbardziej kremowa alternatywa dla mlecznej czekolady na świecie. Bezmleczna czekolada NXT Dairy-free jest równie kremowa, pyszna i bogata w kakao jak tradycyjna mleczna czekolada, a jednocześnie nie zawiera nawet śladowych ilości mleka. W przypadku tej bezmlecznej czekolady mleko zastąpiliśmy w 100% roślinną alternatywą: chufa. Chufa to bulwa z rośliny Cyperus esculentus, która rośnie w rejonie Morza Śródziemnego i Afryki. Po zbiorze bulwy są suszone i mielone i wykorzystywane, jako mleczny, smaczny i kremowy zamiennik mleka – bogaty w błonnik. Chufa służy również do tworzenia pysznej i pożywnej horchata de chufa: napoju przypominającego mleko, uwielbianego w Hiszpanii. To Twoja czekolada dla wszystkich Twoich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych receptur – odpowiednia także dla klientów z nietolerancją laktozy i alergii na mleko.
Skład: 42,3% kakao, 37% tłuszcz, 0% mleko.
Do przechowalni
Czekolada ciemna, intensywna kakaowość, Excellence, 55%, 5 kg torba – CHD-R55EXEL-E4-U72 to ciemna kuwertura o intensywnej kakaowej podstawie, zrównoważonym smaku i lekkiej słodyczy. Czekolada „nowej generacji” posiada czysty i intensywny smaku kakao, które zawdzięcza nowej i unikalnej metodzie fermentacji “Q”.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Płynność:
Do przechowalni
Masło kakaowe w formie kaletek Callets™, 3 kg wiaderko NCB-HDO3-654 to główny składnik używany przez każdego kreatywnego mistrza czekolady. Masło kakaowe Callebaut® jest uzyskiwane z wyselekcjonowanych prażonych pełnych ziaren kakaowca najwyższej jakości. Jest w 100% czyste, ma też neutralny smak i kolor. Stanowi wspaniałą bazę do kolorowych mieszanek przeznaczonych do rozpylania aeografem. Jest to także doskonały składnik do regulowania płynności Twojej czekolady. Dodanie od 1% do 8% masła kakaowego do całkowitej objętości czekolady sprawi, że będzie ona rzadsza i dzięki temu doskonale nada się do cienkiego i bardzo cienkiego formowania i oblewania. Masło kakaowe zwiększa połysk i łamliwość czekolady w formowanych i oblewanych wyrobach cukierniczych. Masło kakaowe Callebaut® jest bardzo proste w obróbce. Jest sprzedawane w 3 kilogramowych wiaderkach w formie kaletek. Produkt dostępny także w postaci liofilizowanej, jako proszek Mycryo™.
Do przechowalni
Proszek kakaowy Bensdorp 10/12 DDP, worek 25 kg 100001-793 to wysokogatunkowe kakao o obniżonej zawartości tłuszczu wytwarzane z wysokiej jakości ziaren kakaowych z Afryki Zachodniej. Silnie alkalizowane PH: 7,6-8,2.
Do przechowalni
Proszek kakaowy Bensdorp 20/22 SR, worek 25 kg 100037-793 to wysoce ceglasty, ciemnoczerwony proszek kakaowy (kakao) z wysokiej jakości zachodnioafrykańskich ziaren kakaowych. Silnie alkalizowany: PH: 7,6-8,2.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.