Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych, sorbetów i granit z ręczną ekstrakcją i elektro-mechanicznym sterowaniem POKER produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości. Urządzenie posiada kompaktowe wymiary, dzięki czemu jest łatwe w użyciu nawet w małych laboratoriach – 50×56×40 cm o wadze 60 kg. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, prosty w obsłudze, zapewniający skuteczne mieszanie, frezowanie i napowietrzanie wprowadzonej mieszanki: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. W wyniku obróbki cieplno-mechanicznej powstają kremowe lody. Frezer nastolny Telme Poker jest w stanie zmrozić 1 do 2 litra mieszanki o wadze od 1,2 do 2,3 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 15 minut. Wydajność do 10 l lodów na godzinę. Urządzenie zasilane jest prądem jednofazowym. Wymaga minimalnej konserwacji. Do urządzenia można dokupić wózek. Idealna do produkcji niewielkiej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Ecogel T 30-90 to wytrzymały i niezawodny frezer pionowy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. To urządzenie dla najbardziej wymagających klientów. W standardowym wyposażeniu znajdują się:
Urządzenie Ecogel T 30-90 posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces produkcji oraz dodawanie składników w dowolnym momencie cyklu. Urządzenie wyposażono ponadto w pionowy cylinder frezujący: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. Temperatura podczas cyklu frezowania gwarantuje taki sam efekt niezależnie od przygotowanej mieszanki lodowej. Kontrola czasu cyklu pozwala uzyskać wysoką jakość lodów oraz ich pożądaną strukturę i konsystencję. Lody mogą być dozowane już po kilku minutach od zakończenia cyklu ponieważ urządzenie utrzymuje w cylindrze wyfrezowane lody w doskonałym stanie. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości. Frezer pionowy VBF Telme Ecogel T 30-90 jest w stanie zmrozić 4 do 11 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 13 kg podczas cyklu trwającego od 6 do 12 minut. Wydajność do 90 l lodów na godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Ecogel T 30-90 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Pratica 42-60, 400V to wytrzymały i niezawodny frezer pionowy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. Posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces produkcji oraz dodawanie składników w dowolnym momencie cyklu. Urządzenie wyposażono ponadto w pionowy cylinder frezujący: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. Temperatura podczas cyklu frezowania gwarantuje taki sam efekt niezależnie od przygotowanej mieszanki lodowej. Kontrola czasu cyklu pozwala uzyskać wysoką jakość lodów oraz ich pożądaną strukturę i konsystencję. Lody mogą być dozowane już po kilku minutach od zakończenia cyklu ponieważ urządzenie utrzymuje w cylindrze wyfrezowane lody w doskonałym stanie. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości. Frezer pionowy VBF Telme Pratica 42-60 jest w stanie zmrozić 4 do 8 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 9 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 12 minut. Wydajność do 60 l lodów na godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Profigel 50-70 to wytrzymały i niezawodny frezer poziomy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. Dzięki poziomemu cylindrowi o średnicy 310 mm może wyprodukować większe ilości wysokiej jakości kremistych lodów o napowietrzeniu ponad 40% (w porównaniu do innych pionowych frezerów). Frezer posiada elektro-polerowane mieszadło ze stali nierdzewnej wyposażone w wymienne skrobaki umożliwiające pełne wykorzystanie mocy chłodniczej wysokowydajnego kompresora. Oprócz tego urządzenie wyposażono w otwór spustowy wyposażony w kratkę ochronną. Umożliwia on szybkie opróżnianie cylindra po zakończeniu cyklu i gwarantuje optymalne dozowanie lodów gotowych do natychmiastowej sprzedaży. Urządzenie zostało także wyposażone w kółka umożliwiające łatwy transport. Frezer posiada 11 modyfikowalnych programów oraz 3 do samodzielnego zaprogramowania (we wszystkich można regulować prędkość mieszadła). Cykl sterowany poprzez czas jest doskonały dla uzyskania perfekcyjnej struktury i konsystencji, z kolei cykl sterowany poprzez temperaturę służy do najlepszej możliwej konserwacji lodów. Frezer pionowy HBF Telme Profigel 50-70 jest w stanie zmrozić 3 do 10 litrów mieszanki o wadze od 3,5 do 11 kg podczas cyklu trwającego od 5 do 12 minut. Wydajność do 70 l lodów na godzinę. Frezer jest prosty w obsłudze, czyszczeniu i konserwacji. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Profigel 70-100 to wytrzymały i niezawodny frezer poziomy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. Dzięki poziomemu cylindrowi o średnicy 310 mm może wyprodukować większe ilości wysokiej jakości kremistych lodów o napowietrzeniu ponad 40% (w porównaniu do innych pionowych frezerów). Frezer posiada elektro-polerowane mieszadło ze stali nierdzewnej wyposażone w wymienne skrobaki umożliwiające pełne wykorzystanie mocy chłodniczej wysokowydajnego kompresora. Oprócz tego urządzenie wyposażono w otwór spustowy wyposażony w kratkę ochronną. Umożliwia on szybkie opróżnianie cylindra po zakończeniu cyklu i gwarantuje optymalne dozowanie lodów gotowych do natychmiastowej sprzedaży. Urządzenie zostało także wyposażone w kółka umożliwiające łatwy transport. Frezer posiada 11 modyfikowalnych programów oraz 3 do samodzielnego zaprogramowania (we wszystkich można regulować prędkość mieszadła). Cykl sterowany poprzez czas jest doskonały dla uzyskania perfekcyjnej struktury i konsystencji, z kolei cykl sterowany poprzez temperaturę służy do najlepszej możliwej konserwacji lodów. Frezer pionowy HBF Telme Profigel 70-100 jest w stanie zmrozić 4 do 15 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 16 kg podczas cyklu trwającego od 5 do 12 minut. Wydajność do 100 l lodów na godzinę. Frezer jest prosty w obsłudze, czyszczeniu i konserwacji. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych, sorbetów i granit z ręczną ekstrakcją i elektro-mechanicznym sterowaniem GEL 5 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości. Urządzenie posiada kompaktowe wymiary, dzięki czemu jest łatwe w użyciu nawet w małych laboratoriach – 41×46×32 cm o wadze 38 kg. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, prosty w obsłudze, zapewniający skuteczne mieszanie, frezowanie i napowietrzanie wprowadzonej mieszanki: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. W wyniku obróbki cieplno-mechanicznej powstają kremowe lody. Frezer Telme Gel 5 jest w stanie zmrozić 0,5 do 1 litra mieszanki o wadze od 0,6 do 1,2 kg podczas cyklu trwającego od 15 do 20 minut. Wydajność do 5 l lodów na godzinę. Urządzenie zasilane jest prądem jednofazowym. Wymaga minimalnej konserwacji. Idealna do produkcji niewielkiej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych z ręczną ekstrakcją i elektro-mechanicznym sterowaniem GEL 10 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, prosty w obsłudze, zapewniający skuteczne mieszanie, frezowanie i napowietrzanie wprowadzonej mieszanki: ramię mieszadła sprawia, że mieszanka lodowa unosi się ku górze i opada pod wpływem siły ciężkości. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. W wyniku obróbki cieplno-mechanicznej powstają kremowe lody. Frezer Telme Gel 10 jest w stanie zmrozić 1 do 2 litra mieszanki o wadze od 1,2 do 2,3 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 20 minut. Wydajność do 10 l lodów na godzinę. Urządzenie zasilane jest prądem jednofazowym. Wymaga minimalnej konserwacji. Idealna do produkcji niewielkiej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów GEL 20 produkcji włoskiej firmy TELME to średniej wielkości urządzenie o wysokiej jakości, przeznaczone do produkcji niewielkiej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Urządzenie posiada zasilanie trójfazowe, regulowane skrobaki w celu wykorzystania całej mocy chłodniczej oraz automatyczną ekstrakcję – po zakończeniu cyklu lody są wydobywane bardzo szybko i są gotowe do sprzedaży. Frezer Telme Gel 20 jest w stanie zmrozić 2 do 4 litrów mieszanki o wadze od 2,3 do 4,5 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 15 minut. Wydajność do 20 l lodów na godzinę. Urządzenia można także używać do mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Pratica 42-60 A, 400V to wytrzymały i niezawodny frezer pionowy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V z układem chłodzącym chłodzonym powietrzem. Posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces produkcji oraz dodawanie składników w dowolnym momencie cyklu. Urządzenie wyposażono ponadto w pionowy cylinder frezujący: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. Temperatura podczas cyklu frezowania gwarantuje taki sam efekt niezależnie od przygotowanej mieszanki lodowej. Kontrola czasu cyklu pozwala uzyskać wysoką jakość lodów oraz ich pożądaną strukturę i konsystencję. Lody mogą być dozowane już po kilku minutach od zakończenia cyklu ponieważ urządzenie utrzymuje w cylindrze wyfrezowane lody w doskonałym stanie. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości. Frezer pionowy VBF Telme Pratica 42-60 A jest w stanie zmrozić 4 do 8 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 9 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 12 minut. Wydajność do 60 l lodów na godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Pratica 54-84, 400V to wytrzymały i niezawodny frezer pionowy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. Posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces produkcji oraz dodawanie składników w dowolnym momencie cyklu. Urządzenie wyposażono ponadto w pionowy cylinder frezujący: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. Temperatura podczas cyklu frezowania gwarantuje taki sam efekt niezależnie od przygotowanej mieszanki lodowej. Kontrola czasu cyklu pozwala uzyskać wysoką jakość lodów oraz ich pożądaną strukturę i konsystencję. Lody mogą być dozowane już po kilku minutach od zakończenia cyklu ponieważ urządzenie utrzymuje w cylindrze wyfrezowane lody w doskonałym stanie. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości. Frezer pionowy VBF Telme Pratica 54-84 jest w stanie zmrozić 7 do 11 litrów mieszanki o wadze od 8 do 13 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 12 minut. Wydajność do 60 l lodów na godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Ecogel T 40-120 to wytrzymały i niezawodny frezer pionowy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. To urządzenie dla najbardziej wymagających klientów. W standardowym wyposażeniu znajdują się:
Urządzenie Ecogel T 40-120 posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces produkcji oraz dodawanie składników w dowolnym momencie cyklu. Urządzenie wyposażono ponadto w pionowy cylinder frezujący: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. Temperatura podczas cyklu frezowania gwarantuje taki sam efekt niezależnie od przygotowanej mieszanki lodowej. Kontrola czasu cyklu pozwala uzyskać wysoką jakość lodów oraz ich pożądaną strukturę i konsystencję. Lody mogą być dozowane już po kilku minutach od zakończenia cyklu ponieważ urządzenie utrzymuje w cylindrze wyfrezowane lody w doskonałym stanie. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości. Frezer pionowy VBF Telme Ecogel T 40-120 jest w stanie zmrozić 5 do 18 litrów mieszanki o wadze od 6 do 20 kg podczas cyklu trwającego od 6 do 12 minut. Wydajność do 120 l lodów na godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Ecogel T 40-120 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Ecogel T 50-160 to wytrzymały i niezawodny frezer pionowy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. To urządzenie dla najbardziej wymagających klientów. W standardowym wyposażeniu znajdują się:
Urządzenie Ecogel T 50-160 posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces produkcji oraz dodawanie składników w dowolnym momencie cyklu. Urządzenie wyposażono ponadto w pionowy cylinder frezujący: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. Temperatura podczas cyklu frezowania gwarantuje taki sam efekt niezależnie od przygotowanej mieszanki lodowej. Kontrola czasu cyklu pozwala uzyskać wysoką jakość lodów oraz ich pożądaną strukturę i konsystencję. Lody mogą być dozowane już po kilku minutach od zakończenia cyklu ponieważ urządzenie utrzymuje w cylindrze wyfrezowane lody w doskonałym stanie. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości. Frezer pionowy VBF Telme Ecogel T 50-160 jest w stanie zmrozić 8 do 24 litrów mieszanki o wadze od 9 do 27 kg podczas cyklu trwającego od 6 do 12 minut. Wydajność do 160 l lodów na godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Ecogel T 50-160 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Maszyna do dozowania lodów i produktów żywnościowych Veriofill produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie do dozowania pucharków i kubków lodowych. Posiada sterowanie ręczne lub za pomocą pedału. Szybkość wydawania oraz ciśnienie można regulować w zależności od rodzaju produktu. Możliwe jest użycie produktów o różnej konsystencji. Waga porcji do 1000 g. Urządzenie do dozowania produktów żywnościowych Telme Variofill* wyposażono w cylinder o pojemności 13 l. Automatyczne mycie i prostota obsługi dają gwarancję maksymalnej higieny. Może pracować z lodami, dżemem, rzemieślniczym żelem zawierającym kawałki świeżych i suchych owoców lub inne stałe składniki (maks. 8 mm). Wydajność w przybliżeniu:
Maszynę wyposażono w kółka umożliwiające łatwy transport urządzenia. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Profesjonalne urządzenie wielofunkcyjne Pastogel T 3-6 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla najbardziej wymagających cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Urządzenie łączy w sobie cechy frezera pionowego oraz pasteryzatora. Pozwala wymieszać i spasteryzować takie składniki jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. wymagane do przygotowania lodów, sorbetto i granity oraz składniki różnych produktów cukierniczych i gastronomicznych. Podczas podgrzewania topi tłuszcze i czekoladę, eliminując większość patogennej flory bakteryjnej. Wszechstronne i szybkie dla każdego produktu wymagającego obróbki termicznej na gorąco lub na zimno. W standardowym wyposażeniu znajduje się:
Urządzenie do pasteryzacji Telme Pastogel T 3-6 jest w stanie zmrozić lub spasteryzować 3 do 6 litrów mieszanki o wadze od 3,5 do 7 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 40 minut. Wydajność od 10 do 35 l lodów na godzinę. Urządzenia można także używać do pasteryzacji, mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Pastogel T 3-6 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Profesjonalne urządzenie wielofunkcyjne Pastogel T 4-8 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla najbardziej wymagających cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Urządzenie łączy w sobie cechy frezera pionowego oraz pasteryzatora. Pozwala wymieszać i spasteryzować takie składniki jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. wymagane do przygotowania lodów, sorbetto i granity oraz składniki różnych produktów cukierniczych i gastronomicznych. Podczas podgrzewania topi tłuszcze i czekoladę, eliminując większość patogennej flory bakteryjnej. Wszechstronne i szybkie dla każdego produktu wymagającego obróbki termicznej na gorąco lub na zimno. W standardowym wyposażeniu znajduje się:
Urządzenie do pasteryzacji Telme Pastogel T 4-8 jest w stanie zmrozić lub spasteryzować 4 do 8 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 9 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 40 minut. Wydajność od 20 do 60 l lodów na godzinę. Urządzenia można także używać do pasteryzacji, mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Pastogel T 4-8 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Profesjonalne urządzenie wielofunkcyjne Pastogel T 4-8 A produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla najbardziej wymagających cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Urządzenie łączy w sobie cechy frezera pionowego oraz pasteryzatora. Pozwala wymieszać i spasteryzować takie składniki jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. wymagane do przygotowania lodów, sorbetto i granity oraz składniki różnych produktów cukierniczych i gastronomicznych. Podczas podgrzewania topi tłuszcze i czekoladę, eliminując większość patogennej flory bakteryjnej. Wszechstronne i szybkie dla każdego produktu wymagającego obróbki termicznej na gorąco lub na zimno. W standardowym wyposażeniu znajduje się:
Urządzenie do pasteryzacji Telme Pastogel T 4-8 A jest w stanie zmrozić lub spasteryzować 4 do 8 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 9 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 40 minut. Wydajność od 20 do 60 l lodów na godzinę. Urządzenia można także używać do pasteryzacji, mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Chłodzenie powietrzem. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Pastogel T 4-8 A – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Pasteryzator + frezer Combigel 8 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, które w jednym cylindrze miesza i ogrzewa pasteryzowaną mieszankę, a w drugim cylindrze równocześnie frezuje i zamraża mieszankę lodową. Urządzenie umożliwia produkcję wysokiej jakości lodów przy użyciu gorących mieszanek ale umożliwia też produkcję sorbetów i granit. Ogrzewanie pośrednie, gwarantujące zachowanie właściwości organoleptycznych produktów odbywa się za pomocą ciekłego nośnika cieplnego. Urządzenie do pasteryzacji i frezowania Telme Combigel 8 jest w stanie zmrozić 4 do 8 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 9 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 20 minut. Wydajność od 35 do 60 l na godzinę. Urządzenia można także używać do mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Wyposażone w chłodzenie układu za pomocą wody. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Pasteryzator + frezer Combigel 8 A produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, które w jednym cylindrze miesza i ogrzewa pasteryzowaną mieszankę, a w drugim cylindrze równocześnie frezuje i zamraża mieszankę lodową. Urządzenie umożliwia produkcję wysokiej jakości lodów przy użyciu gorących mieszanek ale umożliwia też produkcję sorbetów i granit. Ogrzewanie pośrednie, gwarantujące zachowanie właściwości organoleptycznych produktów odbywa się za pomocą ciekłego nośnika cieplnego. Urządzenie do pasteryzacji i frezowania Telme Combigel 8 A jest w stanie zmrozić 4 do 8 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 9 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 20 minut. Wydajność od 35 do 60 l na godzinę. Urządzenia można także używać do mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Wyposażone w chłodzenie układu za pomocą powietrza. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Wszystkie nasze urządzenia i maszyny do produkcji lodów zostały wykonane z materiałów najwyższej jakości jak m.in. stal nierdzewna. Jest to surowiec niezwykle trwały i wytrzymały, odporny również na szkodliwe działanie czynników zewnętrznych, jak woda, wilgoć czy niska i wysoka temperatura. Stal nierdzewna jest również odporna na urazy mechaniczne: uderzenia i wstrząsy. Jest to materiał bardzo często wykorzystywany w branży gastronomicznej, a to wszystko za sprawą niezwykłych właściwości i powierzchni, którą bardzo łatwo utrzymać w czystości. Takie rozwiązanie sprawia, że praca kucharza i personelu pomocniczego staje się szybsza i bardziej efektywna!
Nasz sklep internetowy współpracuje z najlepszymi producentami w Polsce i na świecie, jak m.in.: Stalgast czy Telme. Ich urządzenia do lodów to nie tylko bardzo wydajne maszyny, które potrafią pracować na dużych obrotach, ale również sprzęty precyzyjne i dokładne, umożliwiające przygotowanie lodów o odpowiedniej konsystencji i strukturze. Desery, które przygotują Państwo przy użyciu naszych maszyn do produkcji lodów z pewnością zachwycą każdego klienta! Produkty są dostępne w różnych formach i rozmiarach, aby każdy mógł znaleźć dokładnie takie urządzenie, jakiego potrzebuje w swoim lokalu gastronomicznym.
Jeżeli są Państwo zainteresowani naszą ofertą, to serdecznie zapraszamy do zapoznania się z całym asortymentem! W razie pytań i wątpliwości prosimy o bezpośredni kontakt.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.