Mydła w płynie dla gastronomii – istotny element w pracy z żywnością

Przez to, że ręce są podstawowym narzędziem pracy człowieka, najwięcej bakterii gromadzi się właśnie na nich. Dlatego żeby zachować właściwy poziom higieny należy myć je odpowiednio często – tym bardziej w branży gastronomicznej, gdzie ma się nieustanny kontakt z produktami spożywczymi. Stąd też oferowane przez nas mydła w płynie dla gastronomii wykazują wskazane w środowisku gastronomicznym właściwości.

Czytaj więcej >

Mydła dla gastronomii – jakie mają właściwości?

Pierwsza istotna cecha właściwie została już wymieniona. W gastronomii stosuje się mydła w płynie, nie w kostce, ponieważ ta forma jest bardziej higieniczna i nie sprzyja namnażaniu się bakterii na powierzchni mydła.

Płyny antybakteryjne dla gastronomii

Kolejną ważną cechą jest aseptyczność. Dlatego warto zadbać o to, żeby mydła w płynie dla gastronomii wykazywały działanie antybakteryjne. Alternatywnie można zaopatrzyć swój lokal w specjalne płyny antybakteryjne dla gastronomii, które posłużą pracownikom do dezynfekcji rąk. Skoro mowa o pracownikach, pamiętajmy o tym, że częste moczenie rąk niszczy skórę dłoni. Dlatego mydła dla gastronomii w naszej ofercie wykazują również właściwości chroniące i pielęgnacyjne. Sprawdź ich działanie już teraz.