Wszystkie kategorie w dziale Piece jednokomorowe

Jednokomorowe piece do pizzy – podstawa wyposażenia

Konkurencja w segmencie małej gastronomii jest na tyle duża, ze standardowe sposoby walki o klienta powoli przestają wystarczać. Sama reklama, jeśli nie idzie w parze z odpowiednią kulturą pracy, niekoniecznie zda egzamin. Istotne jest więc oparcie się na czymś, co pozwoli się wyróżnić wśród bardzo homogenicznej oferty. Każda pizzeria, nawet ta najmniejsza, powinna móc się pochwalić wysokiej jakości wypiekami. Aby osiągnąć ten efekt, warto zainwestować w wysokiej jakości piece jednokomorowe do pizzy. Dzięki swoim stosunkowo kompaktowym rozmiarom zmieszczą się one w większości lokali, od zwykłego food trucka po mały, jednoizbowy punkt take and go.

Czytaj więcej >

Konstrukcja ma znaczenie

Łatwość w obsłudze sprawia, że nie jest wymagane skomplikowane szkolenie pracowników, aby móc w pełni wykorzystać możliwości piecyka. Specjalne dodatki, takie jak termostat, czy też timer, pozwalają na oszczędność czasu i uwagi – nie trzeba przejmować się regulacją temperatury i czasem pieczenia. Innowacyjna (choć w dużej mierze również tradycyjna) konstrukcja składa się z kilu istotnych elementów. Wysokogatunkową stal odporna nie tylko na wysokie temperatury, ale także na zarysowania oraz wgniecenia, wypełnia zazwyczaj front urządzenia. Wnętrze wyłożone płytami szamotowymi doskonale utrzymuje temperaturę. Pomiędzy ścianami wewnętrznymi i zewnętrznymi znajduje się zazwyczaj izolator, na przykład znana z budownictwa wełna mineralna, która świetnie nadaje się do izolacji cieplnej. Piece jednokomorowe do pizzy mogą więcej, niż się wydaje!

Wszystkie produkty oferowane w sklepie www.Gastromania.pl pochodzą od oficjalnych dystrybutorów na terenie Polski, których partnerem jest Gastromania. W naszej ofercie znajdują się także piece dwukomorowe czy piece trzykomorowe.