Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 18 cm VG-10
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,2 mm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 220 g
Do przechowalni
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17 cm VG-10
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść - kość bycza
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 214 g
Do przechowalni
Japoński Nóż kuchenny szefa kuchni Takeshi Saji IW 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,2 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 190 g
Do przechowalni
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 21 cm R-2
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
Rękojeść - kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 220 g
Do przechowalni
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 15 cm R-2
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny świetnie się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
Rękojeść - kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Waga – ok. 115 g
Do przechowalni
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Santoku 18 cm VG-10
Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Główną cechą noży Santoku jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy w kuchni, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść - kość bycza
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – ok. 2.1 mm
Waga – ok. 220 g
Do przechowalni
Takeshi Saji Super Aogami Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzewna stal 3 warstwowa Super Aogami
Twardość - 65 HRC +/-1
Długość całkowita - 37,5 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi - 2,4 mm
Waga - ok. 272 g
Do przechowalni
Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny szefa ręcznie kuty 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza noża szefa pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi
Rękojeść – czarno-szara micarta
Twardość – 61 +/-1 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza -18 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 220 g
Do przechowalni
Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny szefa ręcznie kuty 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Nóż szefa o długości 24 cm pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi
Rękojeść – czarno-szara micarta
Twardość – 61 +/- 1 HRC
Długość całkowita – 37,8 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 281 g
Do przechowalni
Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny Bunka ręcznie kuty 17 cm
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi
Rękojeść – czarno-szara micarta
Twardość – 61 +/- 1 HRC
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 214 g
Do przechowalni
Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny uniwersalny ręcznie kuty 13 cm
Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi
Rękojeść – czarno-szara micarta
Twardość – 61 +/- 1 HRC
Długość całkowita – 25,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 133 g
Do przechowalni
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 24 cm VG-10
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,8 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 281 g
Do przechowalni
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 13 cm VG-10
Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Może być używany jako miniaturowa wersja noża szefa kuchni, kiedy pełnowymiarowe narzędzie okazuje się niepraktyczne. Idealny wybór dla osób, które nie przepadają za dużymi nożami.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,0 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Waga – ok. 133
Do przechowalni
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny Bunka 17cm VG-10
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 214 g
Do przechowalni
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny do obierania 9 cm VG-10
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 20,0 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Waga – ok. 97 g
Do przechowalni
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 24 cm VG-10
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż Szefa Kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść - kość bycza
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,8 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 281 g
Do przechowalni
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 18 cm VG-10
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 220 g
Do przechowalni
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13 cm VG-10
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść - kość bycza
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 25, cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Waga – ok. 133 g
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.