Jadalne złoto w płatkach – 25 arkuszy CLR-22594-999 to prostokątne listki 8×8 cm ze złota E175 (23 karatowe złoto) do tworzenia eleganckich dekoracji. Wyposażone w papierki transferowe, które pozwalają w łatwy sposób przenieść płatki na dekorowaną powierzchnię. Płatki złota można używać w całości lub odrywać po kawałku. Złoto w 100% jadalne. Idealne do wykończenia najbardziej eleganckich pralin, monoporcji, wypieków, deserów, dań wytrawnych, makaroników i tortów.
Do przechowalni
Patyczki czekoladowe do zapiekania 8 cm 44% – ok. 165 szt., pudełko 1,6 kg CHD-BB-168BY-357 wykonane w 100% z ciemnej czekolady. Patyczki do zapiekania to połączenie intensywnego smaku czekolady z maksymalną wygodą. Wystarczy zawinąć je w ciasto. Jak smakują? Intensywną belgijską ciemną czekoladą – bogatą w kakao, o mocnym smaku. Jaką mają teksturę? W piekarniku topią się jak masło i odzyskują kruchość po ostygnięciu wyrobów. Tego właśnie możesz oczekiwać od patyczków do zapiekania Cacao Barry®. Ich specjalna receptura zawiera mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawiń je i zapiecz, a Twoi klienci będą nimi zachwyceni. Opakowanie 1,6 kg zawiera około 165 szt. patyczków.
Do przechowalni
Patyczki czekoladowe do zapiekania 8 cm 44% – ok. 500 szt., pudełko 1,6 kg CHD-BB-508BY-357 wykonane w 100% z ciemnej czekolady. Patyczki do zapiekania to połączenie intensywnego smaku czekolady z maksymalną wygodą. Wystarczy zawinąć je w ciasto. Jak smakują? Intensywną belgijską ciemną czekoladą – bogatą w kakao, o mocnym smaku. Jaką mają teksturę? W piekarniku topią się jak masło i odzyskują kruchość po ostygnięciu wyrobów. Tego właśnie możesz oczekiwać od patyczków do zapiekania Cacao Barry®. Ich specjalna receptura zawiera mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawiń je i zapiecz, a Twoi klienci będą nimi zachwyceni. Opakowanie 1,6 kg zawiera około 500 szt. patyczków.
Do przechowalni
Kuwertura z ciemnej czekolady Alto El Sol 65%, 1 kg torba – CHD-P65ALTN-E1-U68 o średniej płynności. W sercu peruwiańskiej przyrody znajduje się plantacja Alto El Sol, która jest chroniona przez bujne środowisko, dzięki czemu drzewa kakaowe posiadają dostęp do całego bogactwa składników mineralnych. Dominująca kwaskowatość i czerwone owoce nadają tej ciemnej kuwerturowej czekoladzie bardzo długotrwały smak. Ten produkt posiada certyfikowany ekologiczny. Zawartość kakao 65% oraz 37% masła kakaowego. Pochodzenie: ziarna z plantacji peruwiańskiej, odmiana Criollo Amazonia (Trinitario).
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Prażynki do nadzień lub dekoracji Paillete Feuilletine, 2,5 kg karton – M-7PAIL-E0-401 / BIG-PF-1BO-401 to pyszne biszkopty pokruszone na małe kawałki. Chrupiące biszkopty, znane również jako Pailleté Feuilletine i Brisures de Crêpe Dentelle, mają subtelny karmelowy smak i pozwalają nadać chrupiącą teksturę wszystkim wyrobom cukierniczym, ciastom, deserom, musom czekoladowym, kremom, pastom pralinowym. Zachowują chrupkość w komponentach o gęstej konsystencji, opartych na czekoladzie, czystej masie orzechowej lub pralinowej.
Do przechowalni
Kuwertura z białej czekolady Zéphyr™ 34%, 5 kg torba – CHW-N34ZEPH-E4-U72 o najwyższej płynności to subtelnie słodka biała czekolada o gładkiej konsystencji i mocnym smaku pełnego mleka. Zawartość kakao 34%, mleko 26% oraz 34% masła kakaowego. Pochodzenie: ziarna kakaowe z Afryki Zachodniej, głównie odmiana Forastero.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Kakao Extra Brute, 1 kg torba DCP-22SP-E0-760 to alkalizowane, aromatyczne kakao o zawartości tłuszczu 22-24% oraz o jasnej i intensywnej czerwonej barwie. Produkt jest idealny do obtaczania trufli, ciast, ciasteczek, muffin, brownie. Wytwarzany z prażonego i kruszonego ziarna kakaowego o najwyższej jakości.
Do przechowalni
Kuwertura z ciemnej czekolady Madirofolo 65%, 1 kg torba – CHD-Q65MADN-E1-U68 o wysokiej płynności. Na północy Madagaskaru plantację Madirofolo otaczają drzewa tamaryndowca, które nadają ziarnom niepowtarzalny owocowy smak. Ta ciemna kuwertura jest bardzo kwaśna z dużą zawartością kakao. Odsłania pewną goryczkę i owocowe nuty cytrusowe. Zawartość kakao 65% oraz 38% masła kakaowego. Pochodzenie: ziarna z plantacji Madirofolo na Madagaskarze, głównie Trinitario.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Kuwertura z mlecznej czekolady Alunga™ 41%, 5 kg torba – CHM-Q41ALUN-E4-U72 o średniej płynności to lekko słodka, mleczna czekolada z dominującym smakiem kakao i mleka.Czekolada „nowej generacji” o czystym i intensywnym smaku kakao dzięki nowej i unikalnej metodzie fermentacji Q. Zawartość kakao 41%, mleka 24% oraz 35% masła kakaowego. Pochodzenie: ziarna z plantacji Madirofolo na Madagaskarze, głównie Trinitario.
Polecane łączenia:
Do przechowalni
Kuwertura z ciemnej czekolady Ocoa™ 70%, 5 kg torba – CHD-N70OCOA-E4-U72 o wysokiej płynności to charakterystyczna gorzka czekolada o intensywnym smaku kakaowym z nutą kwaskowatości. Czekolada „nowej generacji” o czystym i intensywnym smaku kakao, dzięki nowej i unikalnej metodzie fermentacji Q. Zawartość kakao 70% oraz 40% masła kakaowego. Pochodzenie: ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej, głównie odmiana Forastero. Program fermentacji Q.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Kuwertura z mlecznej czekolady Papouasie Origine 36%, 2,5 kg torba – CHM-Q35PAP-E4-U70 o średniej płynności i bardzo kremowej konsystencji ujawnia przyjemne owocowe nuty orzechów laskowych, zwieńczone karmelem. Zawartość kakao 36%, mleka 23% oraz 37% masła kakaowego. Pochodzenie: ziarna z Papua-Nowa Gwinea, głównie odmiana Forastero.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Kuwertura z ciemnej czekolady Inaya™ 65%, 5 kg torba – CHD-S65INAY-E4-U72 o niskiej płynności to intensywny smak kakaowy z dobrą równowagą między goryczką i kwasowością. Czekolada „nowej generacji” o czystym i intensywnym smaku kakao dzięki nowej i unikalnej metodzie fermentacji: fermentacji Q. Zawartość kakao 65% oraz 33% masła kakaowego. Pochodzenie: ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej, głównie odmiana Forastero. Program fermentacji Q.
Polecane łączenia:
Do przechowalni
Kuwertura z ciemnej czekolady Mexique Origine 66%, 2,5 kg torba – CHD-N66MEX-E4-U70 o średniej płynności i lekko kwaskowatym początkowym smaku i wysoką zawartością kakao uwalnia pikantne i drzewne nuty z posmakiem lukrecji. Zawartość kakao 66% oraz 37% masła kakaowego. Pochodzenie: ziarna wenezuelskie, trochę Criollo, głównie Trinitario.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Czekolada w proszku 31,7% kakao, 1 kg torba CHP-20BQ-E0-760 to bezglutenowy proszek kakaowy o zawartości tłuszczu 6,6%, który może być stosowany w takich aplikacjach jak ciasta, nadzienia, słodycze, musy, lody, gorąca czekolada i wiele innych. Produkt nie zawiera glutenu.
Do przechowalni
Kuwertura z ciemnej czekolady Dark Couverture Noire Organiczna, 2,5 kg torba – CHD-O71NF-E4-U70 o najwyższej płynności oraz intensywnej goryczce, oferuje podniebieniu kuszącą obecność czerwonych nut owocowych i fig. Zawartość kakao 71% oraz 43% masła kakaowego. Pochodzenie: ekologiczne ziarna kakaowe Fair Trade z Ameryki Łacińskiej, odmiany Forastero i Trinitario.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Kuwertura z ciemnej czekolady Venezuela Origine 72%, 2,5 kg torba – CHD-P72VEN-E4-U70 o najwyższej płynności oferuje idealną równowagę między mocnym kakaowym smakiem i intensywnymi nutami drzewnymi. Zawartość kakao 72% oraz 42% masła kakaowego. Pochodzenie: ziarna wenezuelskie, trochę Criollo, głównie Trinitario.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Chrupiące nadzienie karmelowe Cara Crakine™, 5 kg wiaderko FNF-CARACR-E4-656 to nadzienie z czekolady karmelowej z dodatkiem kruszonych herbatników. Produkt posiada bogaty karmelowy smak i bardzo przyjemną gładką konsystencję z chrupiącymi elementami. Nadzienie jest idealny do wypełniania takich produktów jak praliny, batony czekoladowe i czekoladowe kubeczki.
Do przechowalni
Glazura, lukier z ciemnej czekolady Brillance Noire, 2 kg wiaderko FWD-295-613 to łatwy do rozprowadzenia lukier z ciemnej czekolady, który nada Twoim produktom olśniewająco ciemny kolor. Płynna i jednorodna konsystencja oraz doskonały czekoladowy smak.
Do przechowalni
Dekadę później Cacao Barry uruchomiła markę Your Demonstration Partner, która miała na celu pomoc i wsparcie profesjonalnych cukierników i wytwórców korzystających z czekolady. Po przejęciu na początku lat 90. kontroli nad firmą przez spółkę holdingową Société Centrale d’Investissement, marka postawiła na nową strategię rozwoju i dywersyfikację oferty, uwzględniającej przede wszystkim rynek brytyjski. Efektem takiego działania było otwarcie zakładu produkcyjnego na terenie Zjednoczonego Królestwa. W roku 1994 pojawiła się na rynku marka Pure Origine of Cacao Barry, a dwa lata później Cacao Barry połączyła się z belgijską firmą Callebaut, tworząc markę Barry Callebaut. Koncern Jacobs Suchard powierzył nowej spółce zarządzanie firmą Van Houten – uznanym, holenderskim producentem czekolady i proszku kakaowego. We wrześniu 2017 roku firma wprowadziła na rynek kolejną nowość – różową czekoladę Ruby. Swój oryginalny kolor zawdzięcza specjalnym ziarnom kakaowca z Ekwadoru, Brazylii i Wybrzeża Kości Słoniowej. Pierwszym produktem wykorzystującym różową czekoladę jest Kit Kat Chocolatory Sublime Ruby, który zadebiutował w styczniu 2018 roku w Japonii, a trzy miesiące później w Wielkiej Brytanii.
Wszystkie produkty Cacao Barry powstają na bazie starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca pochodzących z wybranych plantacji na całym świecie. Dzięki temu odznaczają się nie tylko najwyższą jakością, ale przede wszystkim wyjątkowym aromatem i nutami smakowymi charakterystycznymi dla ziaren z poszczególnych regionów. To wyjątkowa propozycja dla wytwórców poszukujących w swoich wyrobach nie tylko smakowych, ale również geograficznych i kulturowych inspiracji. Autorski proces przetwarzania ziaren kakaowca oraz dbałość o każdy etap produkcji sprawia, że marka stała się synonimem najwyższej jakości i producentem, któremu ufają prawdopodobnie wszyscy cukiernicy i miłośnicy czekoladowych przysmaków. Dopracowane do perfekcji kuwertury czekoladowe o kremowej konsystencji, oryginalne praliny, likier, doskonałe masło kakaowe i inne produkty z oferty Cacao Barry pomagają wydobyć z czekoladowych wyrobów to, co najlepsze.
Centrala firmy znajduje się od kilku lat w Zurychu, a produkty firmy obecne są w ponad 30 krajach na całym świecie. Gastromania to kolejny, zaufany sklep z produktami Cacao Barry. Zapewniamy szeroki wybór i szybką realizację każdego zamówienia.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.