Preparat do nabłyszczania i pielęgnacji powierzchni ze stali szlachetnej niepolerowanej, usuwa odciski palców, ślady wodne i inne łatwo zmywalne plamy pozostawiając na nich warstwę chroniąca przed ponownym zabrudzeniem.
PRZEZNACZENIE
Do pielęgnacji i nabłyszczania:
SPOSÓB UŻYCIA
Przed użyciem preparatu przetrzeć powierzchnię uniwersalnym środkiem czyszczącym (sugerowane użycie produktu JAX 25), następnie nanieść nierozcieńczony produkt na delikatną ściereczkę lub spryskać bezpośrednio na czyszczoną powierzchnię. Wcierać suchą ścierką z mikrofibry lub użyć papierowego ręcznika i wytrzeć do sucha. Nierównomierne powierzchnie (okapy, zmywarki, windy itp.) przecierać zgodnie z kierunkiem ziarna. Produkt nie wymaga spłukiwania.
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Idealny do pielęgnacji powierzchni ze szczotkowanej stali nierdzewnej.
pH 8,0 – 9,0
Do przechowalni
JAX 34 to preparat wirusobójczy (w tym koronawirus SARS-COV-2), bakteriobójczy, grzybobójczy, do higienicznej i chirurgicznej dezynfekcji rąk oraz do dezynfekcji powierzchni kontaktujących i niekontaktujących się z żywnością.
Producent ma pozwolenie Ministra Zdrowia nr 4364/11 na obrót produktem biobójczym, posiadającym wyniki spełniające normy:
PN-EN 14476+A2:2019-08 – 30 sekund – pełna wirusobójczość,
PN-EN 1500:2013-07 – 30 sekund, 3 ml – higieniczna dezynfekcja rąk,
PN-EN 12791:2016-04 – 2*90 sekund, 2×3 ml – chirurgiczna dezynfekcja rąk,
PN-EN 13727+A2:2015- 12 – 30 sekund – bakteriobójczego w obszarze medycznym,
PN-EN 13624:2013-12 – 30 sekund – grzyby drożdżopodobne w obszarze medycznym,
PN-EN 13697:2015 06E – 30 sekund – bakterie i grzyby w obszarze żywnościowym, w warunkach przemysłowych i domowych oraz zakładach użyteczności publicznej,
PN-EN 14348:2006 – 30 sekund – działanie prątkobójcze w obszarze medycznym.
PRZEZNACZENIE
ZASTOSOWANIE
SPOSÓB UŻYCIA
Nanieść 3 ml preparatu na dłonie, wcierać w skórę rąk w czasie 30 sekund i pozostawić do wyschnięcia.
Chirurgiczna dezynfekcja: 3 ml preparatu wcierać w skórę rąk przez 1,5 minuty. Czynność tę wykonać dwukrotnie (łącznie 6 ml preparatu, 3 minuty), następnie pozostawić do wyschnięcia.
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Możliwość dokupienia uchwytu ściennego i dozownika łokciowego.
Zawiera 80% (w/w) zalecanego przez WHO alkoholu etylowego!!!
Surowiec dostarczony do produkcji, ma zgłoszenie do ECHA. Europejska Agencja Chemikaliów (ECHA) działa na rzecz bezpiecznego stosowania chemikaliów. Wdraża ona najnowsze unijne przepisy dotyczące chemikaliów, przez co przyczynia się do poprawy zdrowia, ochrony środowiska oraz pobudza innowacyjność i konkurencyjność w Europie.
pH 7,0 – 8,0
Do przechowalni
Wysoce skoncentrowany, profesjonalny środek do bieżącej pielęgnacji materiałów podłogowych i posadzek odpornych na działanie wody. Szybko i skutecznie usuwa zabrudzenia charakterystyczne dla podłóg. Nie pozostawia smug, szybko wysycha i nadaje połysk.
PRZEZNACZENIE
Do mycia:
SPOSÓB UŻYCIA
Stosować 30-50 ml płynu na 10 l wody. Czyścić powierzchnię przy użyciu mopa. UWAGA – przed zastosowaniem należy sprawdzić działanie produktu w niewidocznym miejscu. Postępowanie według powyższych zaleceń producenta gwarantuje czyste powierzchnie bez smug.
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Nie zawiera silnych rozpuszczalników.
pH 7,5 – 8,5
Do przechowalni
Wysokoalkaliczny środek do intensywnego czyszczenia, skutecznie usuwa przypalony tłuszcz, pozostałości grillowania oraz nalot na szybach pieców konwekcyjno- parowych i kominków. Preparat przeznaczony do czyszczenia powierzchni ze stali nierdzewnej i żeliwa w całym obszarze przetwórstwa żywności. Używanie środka nie powoduje zmatowienia szyby w drzwiach pieca konwekcyjno-parowego.
PRZEZNACZENIE
Do czyszczenia:
SPOSÓB UŻYCIA W ZALEŻNOŚCI OD RODZAJU PIECA
Płyn skutecznie działa w temperaturze 60-70°C. Mycie ręczne: rozpylić nierozcieńczony preparat na czyszczonej powierzchni i zamknąć drzwi pieca. Następnie włączyć funkcję mycia. W przypadku trudnego do usunięcia zaschniętego brudu należy powtórzyć czynność. Mycie automatyczne: zgodnie z instrukcją producenta, wlać odpowiednia ilość płynu w miejscu przeznaczonym na płyn czyszczący, następnie ustawić odpowiedni program mycia. Mycie pieców, w których producent przewidział saszetki, tabletki lub proszek: wlać zalecaną ilość płynu myjącego (130-180 g) w miejsce przeznaczone na saszetkę, tabletkę lub proszek, a następnie włączyć odpowiedni program mycia.
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Produkt zawiera KOH, który jest mniej korozyjny niż NaOH. Formuła preparatu: płyn działa skuteczniej niż podobny produkt w postaci suchej.
pH 13,0 – 14,0
Do przechowalni
Wydajny alkaliczny środek myjący do zmywarek gastronomicznych. Preparat bez trudu usuwa zabrudzenia z tłuszczu, białka i skrobi. Oprócz doskonałych właściwości myjących produkt zapewnia długą żywotność urządzenia oraz ekonomiczne użytkowanie, zapobiegając odkładaniu się kamienia na podzespołach (elementach grzewczych, dyszach).
PRZEZNACZENIE
Do mycia w zmywarkach:
SPOSÓB UŻYCIA
Dozowanie płynu zależy od stopnia zabrudzenia oraz jakości wody i wynosi 1-5 ml płynu na 1 l wody. Środek należy dozować za pomocą automatycznych układów dozowania.
Lekkie zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 2 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 3 – 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 4 – 5 ml/l
Silne zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 3 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 5 ml/l
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Zawiera KOH, fosforany i polikarboksylany. Dla osiągnięcia najlepszego efektu końcowego, po myciu zasadniczym należy użyć nabłyszczacza JAX 50.
pH 13,0 – 14,0
Do przechowalni
Płyn zalecany jest do mycia i dezynfekcji powierzchni oraz wyposażenia we wszystkich obszarach (przetwórstwo żywności, obiekty użyteczności publicznej, żłobki, przedszkola, szkoły itp.) oraz mycia i dezynfekcji powierzchni, które nie mają kontaktu z żywnością. Wykazuje działania bakteriobójcze oraz grzybobójcze (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Candida albicans, Aspergillus niger). Produkt spełnia normy PN-EN 13697 oraz PN-EN 1276. Producent posiada pozwolenie Ministra Zdrowia nr 7207/17 na obrót produktem biobójczym.
PRZEZNACZENIE
STĘŻENIE SKUTECZNE
Produkt w stężeniu 1% wykazuje działanie bakteriobójcze oraz grzybobójcze w warunkach czystych w czasie
5 minut i brudnych w czasie 15 minut.
SPOSÓB UŻYCIA
Mycie i dezynfekcja. Przygotować roztwór 1% (10 ml płynu uzupełnić wodą do 1L). Przygotowany roztwór roboczy według powyższych zaleceń można użyć do mycia i dezynfekcji przez zanurzenie lub nanieść na powierzchnię lub przetrzeć wyposażenie, a następnie po zalecanym czasie kontaktu, dokładnie spłukać wodą zdatną do picia.
Zastosowanie profesjonalne. Można zastosować automatyczne urządzenie mieszające do przygotowania oraz natryskiwania gotowym do użycia roztworem.
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
SKŁADNIKI
5-15% niejonowe środki powierzchniowo-czynne, 5-15% kationowe środki powierzchniowo-czynne, 5-15% alkohol, substancje czynne: N-(3-aminopropylo)-N-dodecylopropano-1,3-diamina (CAS: 2372-82-9, 20g/kg).
Do przechowalni
Wysoko skoncentrowany kwaśny środek płucząco-nabłyszczający do zmywarek gastronomicznych, dzięki któremu naczynia zyskują połysk i szybciej schną bez pozostawiania zacieków. Zawarta w preparacie formuła ochronna sprawia, że pozostają jak nowe nawet po wielu myciach. Nabłyszczacz zapobiega również ponownemu osadzaniu się drobinek tłuszczu i brudu.
PRZEZNACZENIE
Do nabłyszczania wszystkich mytych przedmiotów w zmywarkach gastronomicznych.
SPOSÓB UŻYCIA
Zalecane jest stosowanie 0,1-0,4 ml nabłyszczacza na 1 l wody.
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Produkt zawiera kwas cytrynowy, który nie niszczy powierzchni (w tym ceramiki).
pH 1,7 – 2,5
Do przechowalni
Wydajny środek myjący z aktywnym chlorem do każdego rodzaju zmywarek gastronomicznych. Preparat bez trudu usuwa zabrudzenia z tłuszczu, białka i skrobi, a także likwiduje osady po kawie i herbacie pozostawiając myte naczynia bez smug i zacieków. Oprócz doskonałych właściwości myjących produkt zapewnia długą żywotność urządzenia oraz ekonomiczne użytkowanie, zapobiegając odkładaniu się kamienia na podzespołach (elementach grzewczych, dyszach).
PRZEZNACZENIE
Do mycia w zmywarkach
SPOSÓB UŻYCIA
Dozowanie płynu zależy od stopnia zabrudzenia oraz jakości wody i wynosi 1-5 ml płynu na 1 l wody. Środek należy dozować za pomocą automatycznych układów dozowania. UWAGA! Nie stosować z innymi produktami myjącymi. Może uwalniać niebezpieczne gazy (chlor).
Lekkie zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 2 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 3 – 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 4 – 5 ml/l
Silne zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 3 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 5 ml/l
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Zawiera KOH, fosforany i polikarboksylany. Aktywny chlor posiada właściwości wybielające i bakteriobójcze, dzięki temu produkt nadaje się do mycia pojemników do przechowywania żywności i chroni je przed rozwojem grzybów oraz pleśni. Dla osiągnięcia najlepszego efektu końcowego, po myciu zasadniczym należy użyć nabłyszczacza JAX 50.
pH 13,0 – 14,0
Do przechowalni
Wydajny alkaliczny środek myjący do zmywarek gastronomicznych. Preparat bez trudu usuwa zabrudzenia z tłuszczu, białka i skrobi. Oprócz doskonałych właściwości myjących produkt zapewnia długą żywotność urządzenia oraz ekonomiczne użytkowanie, zapobiegając odkładaniu się kamienia na podzespołach (elementach grzewczych, dyszach).
PRZEZNACZENIE
Do mycia w zmywarkach:
SPOSÓB UŻYCIA
Dozowanie płynu zależy od stopnia zabrudzenia oraz jakości wody i wynosi 1-5 ml płynu na 1 l wody. Środek należy dozować za pomocą automatycznych układów dozowania.
Lekkie zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 2 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 3 – 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 4 – 5 ml/l
Silne zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 3 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 5 ml/l
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Zawiera KOH, fosforany i polikarboksylany. Dla osiągnięcia najlepszego efektu końcowego, po myciu zasadniczym należy użyć nabłyszczacza JAX 50.
pH 13,0 – 14,0
Do przechowalni
Wydajny, wysokoalkaliczny środek myjący do zmywarek gastronomicznych wyposażonych w urządzenie dozujące. Preparat bez trudu usuwa zabrudzenia z tłuszczu, białka i skrobi. Oprócz doskonałych właściwości myjących produkt zapewnia długą żywotność urządzenia oraz ekonomiczne użytkowanie, zapobiegając odkładaniu się kamienia na podzespołach (elementach grzewczych, dyszach).
PRZEZNACZENIE
Do mycia w zmywarkach
SPOSÓB UŻYCIA
Dozowanie płynu zależy od stopnia zabrudzenia oraz jakości wody i wynosi 1-5 ml płynu na 1 l wody. Środek należy dozować za pomocą automatycznych układów dozowania.
Lekkie zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 2 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 3 – 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 4 – 5 ml/l
Silne zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 3 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 5 ml/l
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Zawiera KOH, fosforany i polikarboksylany. Dla osiągnięcia najlepszego efektu końcowego, po myciu zasadniczym należy użyć nabłyszczacza JAX 50.
pH 13,0 – 14,0
Do przechowalni
Pieniący, wysokoalkaliczny preparat do mycia i dezynfekcji powierzchni wykazujący aktywne działanie bakteriobójcze i grzybobójcze zgodnie z normami PN-EN 1276 oraz PN-EN 13697. Zawarte w formule substancje aktywne wspomagają proces mycia oraz usunięcie nieprzyjemnego zapachu. Produkt nie powoduje korozji stali nierdzewnej, nie niszczy powierzchni szklanych, akrylowych czy lakierowanych. Zalecany do dezynfekcji i mycia urządzeń mających kontakt z żywnością w zakładach przemysłu spożywczego. Producent posiada pozwolenie Ministra Zdrowia nr 4357/11 na obrót produktem biobójczym.
PRZEZNACZENIE
Do mycia i dezynfekcji:
SPOSÓB UŻYCIA
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Usuwa grzyby i pleśnie z fug miedzy płytkami, a dzięki zawartości aktywnego chloru przywraca biel nawet mocno zabrudzonym fugom. Działanie bakteriobójcze na następujące szczepy bakterii: Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Candida albicans, Aspergillus niger.
pH 12,0 – 13,0
Do przechowalni
Kwaśny preparat płuczący do pieców konwekcyjno-parowych. Dzięki zawartej w płynie formule ochronnej zapobiega ponownemu osadzaniu drobinek brudu i tłuszczu, nie pozostawiając smug i zacieków. Neutralizuje alkaliczny odczyn płynu myjącego.
PRZEZNACZENIE
Do płukania pieców konwekcyjno-parowych.
*SPOSÓB UŻYCIA W ZALEŻNOŚCI OD RODZAJU PIECA
Płukanie ręczne: po myciu zasadniczym, przy użyciu bieżącej wody, należy spłukać pozostałości luźnego brudu i resztki preparatu myjącego. Następnie spryskać komorę pieca konwekcyjno-parowego płynem płuczącym i ponownie spłukać wodą. Płukanie automatyczne: zgodnie z instrukcją producenta, wlać odpowiednią ilość płynu w miejscu przeznaczonym na płyn płuczący, następnie ustawić odpowiedni program płukania. Płukanie pieców, w których producent przewidział saszetki, tabletki lub proszek: wlać zalecaną ilość płynu płuczącego w miejsce przeznaczone na płyn płuczący, a następnie włączyć odpowiedni program płukania. Potrzebna ilość płynu płuczącego jest dziesięciokrotnie mniejsza niż preparatu myjącego.
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Produkt zawiera kwas cytrynowy. Prócz działania zobojętniającego usuwa resztki kamienia kotłowego ze ścian mytego pieca.
pH 1,7 – 2,5
Do przechowalni
Wydajny środek myjący z aktywnym chlorem do każdego rodzaju zmywarek gastronomicznych. Preparat bez trudu usuwa zabrudzenia z tłuszczu, białka i skrobi, a także likwiduje osady po kawie i herbacie pozostawiając myte naczynia bez smug i zacieków. Oprócz doskonałych właściwości myjących produkt zapewnia długą żywotność urządzenia oraz ekonomiczne użytkowanie, zapobiegając odkładaniu się kamienia na podzespołach (elementach grzewczych, dyszach).
PRZEZNACZENIE
Do mycia w zmywarkach
SPOSÓB UŻYCIA
Dozowanie płynu zależy od stopnia zabrudzenia oraz jakości wody i wynosi 1-5 ml płynu na 1 l wody. Środek należy dozować za pomocą automatycznych układów dozowania. UWAGA! Nie stosować z innymi produktami myjącymi. Może uwalniać niebezpieczne gazy (chlor).
Lekkie zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 2 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 3 – 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 4 – 5 ml/l
Silne zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 3 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 5 ml/l
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Zawiera KOH, fosforany i polikarboksylany. Aktywny chlor posiada właściwości wybielające i bakteriobójcze, dzięki temu produkt nadaje się do mycia pojemników do przechowywania żywności i chroni je przed rozwojem grzybów oraz pleśni. Dla osiągnięcia najlepszego efektu końcowego, po myciu zasadniczym należy użyć nabłyszczacza JAX 50.
pH 13,0 – 14,0
Do przechowalni
Wydajny, wysokoalkaliczny środek myjący do zmywarek gastronomicznych wyposażonych w urządzenie dozujące. Preparat bez trudu usuwa zabrudzenia z tłuszczu, białka i skrobi. Oprócz doskonałych właściwości myjących produkt zapewnia długą żywotność urządzenia oraz ekonomiczne użytkowanie, zapobiegając odkładaniu się kamienia na podzespołach (elementach grzewczych, dyszach).
PRZEZNACZENIE
Do mycia w zmywarkach
SPOSÓB UŻYCIA
Dozowanie płynu zależy od stopnia zabrudzenia oraz jakości wody i wynosi 1-5 ml płynu na 1 l wody. Środek należy dozować za pomocą automatycznych układów dozowania.
Lekkie zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 2 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 3 – 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 4 – 5 ml/l
Silne zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 3 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 5 ml/l
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Zawiera KOH, fosforany i polikarboksylany. Dla osiągnięcia najlepszego efektu końcowego, po myciu zasadniczym należy użyć nabłyszczacza JAX 50.
pH 13,0 – 14,0
Do przechowalni
Wysokoalkaliczny środek do intensywnego czyszczenia, skutecznie usuwa przypalony tłuszcz, pozostałości grillowania oraz nalot na szybach pieców konwekcyjno- parowych i kominków. Preparat przeznaczony do czyszczenia powierzchni ze stali nierdzewnej i żeliwa w całym obszarze przetwórstwa żywności. Używanie środka nie powoduje zmatowienia szyby w drzwiach pieca konwekcyjno-parowego.
PRZEZNACZENIE
Do czyszczenia:
SPOSÓB UŻYCIA W ZALEŻNOŚCI OD RODZAJU PIECA
Płyn skutecznie działa w temperaturze 60-70°C. Mycie ręczne: rozpylić nierozcieńczony preparat na czyszczonej powierzchni i zamknąć drzwi pieca. Następnie włączyć funkcję mycia. W przypadku trudnego do usunięcia zaschniętego brudu należy powtórzyć czynność. Mycie automatyczne: zgodnie z instrukcją producenta, wlać odpowiednia ilość płynu w miejscu przeznaczonym na płyn czyszczący, następnie ustawić odpowiedni program mycia. Mycie pieców, w których producent przewidział saszetki, tabletki lub proszek: wlać zalecaną ilość płynu myjącego (130-180 g) w miejsce przeznaczone na saszetkę, tabletkę lub proszek, a następnie włączyć odpowiedni program mycia.
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Produkt zawiera KOH, który jest mniej korozyjny niż NaOH. Formuła preparatu: płyn działa skuteczniej niż podobny produkt w postaci suchej.
pH 13,0 – 14,0
Do przechowalni
Wysoko skoncentrowany kwaśny środek płucząco-nabłyszczający do zmywarek gastronomicznych, dzięki któremu naczynia zyskują połysk i szybciej schną bez pozostawiania zacieków. Zawarta w preparacie formuła ochronna sprawia, że pozostają jak nowe nawet po wielu myciach. Nabłyszczacz zapobiega również ponownemu osadzaniu się drobinek tłuszczu i brudu.
PRZEZNACZENIE
Do nabłyszczania wszystkich mytych przedmiotów w zmywarkach gastronomicznych.
SPOSÓB UŻYCIA
Zalecane jest stosowanie 0,1-0,4 ml nabłyszczacza na 1 l wody.
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Produkt zawiera kwas cytrynowy, który nie niszczy powierzchni (w tym ceramiki).
pH 1,7 – 2,5
Do przechowalni
Skoncentrowany płyn o szerokim zastosowaniu: warsztaty samochodowe, motoryzacja, laboratoria, militaria. Usuwa tłuszcze roślinne oraz zwierzęce, osady białkowe, zanieczyszczenia organiczne, przypalenia, oleje, smary. Zawiera środek chelatujący jony metali a także inhibitor korozji.
PRZEZNACZENIE
Płyn do myjek ultradźwiękowych stosowanych min. w:
SPOSÓB UŻYCIA
Sporządzić roztwór 2 – 5% (20 – 50 ml płynu uzupełnić wodą do 1 l – zaleca się stosowanie wody demineralizowanej). Uciążliwe zabrudzenia czyścić roztworem 10% (100 ml płynu uzupełnić wodą do 1 l). Po umyciu czyszczone elementy spłukać wodą.
Lekkie zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 2 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 3 – 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 4 – 5 ml/l
Silne zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 3 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 5 ml/l
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
DODATKOWE INFORMACJE
Zawiera KOH, fosforany, polikarboksylany oraz inhibitory korozji, które zabezpieczają myjkę ultradźwiękową.
pH 13,0 – 14,0
Do przechowalni
Ekologiczny płyn myjący do zmywarek o doskonałych właściwościach myjących. Preparat nie zawiera chloru i alkaliów, jest całkowicie bezpieczny. W skład płynu wchodzą enzymy, które skutecznie czyszczą myte naczynia usuwając pozostałości zaschniętej żywności. Płyn jest bezzapachowy i nie posiada żadnych sztucznych barwników.
PRZEZNACZENIE
Do mycia w zmywarkach:
SPOSÓB UŻYCIA
Dozowanie płynu zależy od stopnia zabrudzenia oraz jakości wody i wynosi 1-5 ml płynu na 1 l wody. Środek należy dozować za pomocą automatycznych układów dozowania.
Lekkie zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 2 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 3 – 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 4 – 5 ml/l
Silne zabrudzenia:
Dla wody miękkiej (0 – 6°d): 3 ml/l
Dla wody średniej (7 – 13°d): 4 ml/l
Dla wody twardej (>14°d): 5 ml/l
CECHY PRODUKTU
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA
pH 7,0 – 8,0
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.