Satake Swordsmith Black Nóż Santoku 17cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść - polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 27,4 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 126 g
Do przechowalni
Satake Satoru Nóż kuchenny Santoku Bunka 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita - 30,0 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - ok. 2,2 mm
Waga - ok. 170 g
Noże kuchenne Satake Satoru oferują użytkownikom optymalny stosunek ceny do jakości. Wytrzymałe klingi wykonano z mocnej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, który zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Nitowane rękojeści o pełnym trzpieniu powstały z gładkiego bakelitu wypełnionego mączką drzewną, który jest odporny na zarysowania i wysokie temperatury. Noże z tej serii są solidne, dobrze wyważone i świetnie sprawdzają się w codziennej pracy.
Do przechowalni
Zestaw 2 noży kuchennych w eleganckim, drewnianym opakowaniu
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Kuchenny nóż uniwersalny Satake Katsu 13,5 cm
Rękojeść – drewno Pakka
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 80 g
Japoński nóż Szefa Kuchni Satake Katsu 18 cm
Rękojeść – drewno Pakka
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 150 g
Do przechowalni
Zestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Santoku 17 cm
Ostrze – stal 420J2
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 90 g
Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Nakiri 16 cm
Ostrze – stal 420J2
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – ok. 1,3 mm
Waga – ok. 95 g
Do przechowalni
Satake Daichi Nóż kuchenny szefa kuchni 20 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 170 g
Do przechowalni
Satake Daichi Nóż kuchenny Santoku 18 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 160 g
Do przechowalni
Satake Daichi Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 80 g
Do przechowalni
Satake Daichi Nóż do obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 20,5 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 60 g
Do przechowalni
Zestaw 3 noży kuchennych Satake Daichi w drewnianym pudełku
Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z 69-warstwowej stali z rdzeniem MVS10Cob hartowanym do twardości 60 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 20 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty i nóż do obierania 9 cm, który jest idealny do obierania oraz wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Profesjonalny japoński nóż do obierania Satake Daichi 9 cm
Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 20,5 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 60 g
Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Satake Daichi 15 cm
Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 80 g
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Satake Daichi 20 cm
Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 170 g
Do przechowalni
Satake Daichi Nóż kuchenny do porcjowania 20 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,2 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 150 g
Do przechowalni
Satake Katsu Nóż kuchenny uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Rękojeść – drewno Pakka
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 80 g
Do przechowalni
Satake Katsu Nóż kuchenny Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Rękojeść – drewno Pakka
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 150 g
Do przechowalni
Satake Katsu Nóż kuchenny szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Rękojeść – drewno Pakka
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 150 g
Do przechowalni
Satake Katsu Nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Rękojeść – drewno Pakka
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 150 g
Do przechowalni
Satake Katsu Nóż kuchenny Deba 16 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Rękojeść – drewno Pakka
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 175 g
Do przechowalni
Satake Katsu Nóż kuchenny Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 180 g
Do przechowalni
Zestaw 2 noży kuchennych w drewnianym, prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Profesjonalny nóż kuchenny Santoku 17 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 150 g
Japoński nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Rękojeść – drewno Pakka
Ostrze – stal 420J2
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 150 g
Do przechowalni
Satake Hiroki Nóż kuchenny Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 150 g
Noże kuchenne Satake Hiroki to uniwersalne narzędzia, które idealnie się sprawdzają w różnych codziennych zadaniach. Cienkie klingi wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, co znacznie zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Solidne, nitowane rękojeści z lekkiego tworzywa POM są bardzo odporne na zużycie i nie absorbują wody. Noże z tej serii stanowią praktyczne rozwiązanie dla osób, które poszukują wysokiej jakości narzędzi na wiele lat.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.