waga | 0.4 kg |
---|---|
cena za: | sztukę |
gatunek stali nierdzewnej: | 18/0 |
powierzchnia: | satynowa |
powłoka: | brak |
Belgijska czekolada karmelowa Gold 30,4% Callets™ 2,5 kg torba CHK-R30GOLD-E0-D94 to czekolada wykonana i stworzona z doskonałego doboru składników, takich jak karmelizowany cukier i karmelizowane mleko. Czekolada ta posiada bogate nuty toffi, masła, śmietanki i ekscytującej szczypty soli. Ciesz się jego bladobursztynowym kolorem ze złotym odcieniem, który sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Kakao 10-12% tłuszczu Natra, 1 kg torba to alkalizowany proszek kakaowy otrzymywany ze zmielenia masy kakaowej po tłoczeniu hydraulicznym w celu zmniejszenia zawartości tłuszczu. PH 8.0 ± 0.2. Kolor ciemnoczerwony. Idealne do lodów, drinków instant, deserów i ciasteczek. Na zamówienie dostępne także inne proszki kakaowe Natra o innej zawartości tłuszczu i pH oraz gramaturze opakowania (25 kg, 900 kg oraz w tankach po 25 ton).
Do przechowalni
Dropsy z ciemnej czekolady 350 g, czekolada do pieczenia F30120 produkcji holenderskiej firmy FunCakes, specjalizującej się w mieszankach do pieczenia ciast oraz słodkich, kolorowych artykułach dekoracyjnych dla profesjonalnych cukierników i piekarzy.
FunCakes Chocolate Drops to ciemna czekolada do zapiekania w formie nietopiących się dropsów. Czekoladę tę można upiec np. z ciasteczkami, w muffinach czy w cieście – toleruje wysoką temperaturę piekarnika i dlatego można je dodawać do surowego ciasta. Lubisz kiedy coś chrupie w twoich babeczkach, ciasteczkach lub ciastach? W takim razie wypróbuj dropsy od FunCakes. Dropsy są dostępne w kolorze ciemnym, mlecznym i białym i wykonane z prawdziwej belgijskiej czekolady! Praca w kuchni nie należy do najłatwiejszych, dlatego zwróć uwagę, żeby wybierać najlepsze produkty – wtedy każdy twój wypiek będzie małym dziełem sztuki! Dropsy są wielkości kropli, dlatego nadają się szczególnie do babeczek i muffinek. Są znacznie mniejsze niż kawałki czekolady, które również znajdują się w naszej ofercie. Ze względu na różnice temperatur krople mogą topić się podczas transportu i przechowywania. Nadal można ich używać, ale mogą nie pojawić się w oryginalnym kształcie. Postępuj z nimi zgodnie ze zwykłymi instrukcjami na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
Umieść odpowiednią ilość dropsów czekoladowych bezpośrednio w wybranym produkcie (ciasto, lody itp.).
Zawartość: 350 gramów.
Składniki: cukier, miazga kakaowa (33%), masło kakaowe (8%), emulgator: E322 (soja), aromat (wanilia). Alergeny podano pogrubioną czcionką. Może zawierać śladowe ilości: orzechów. Ten produkt posiada certyfikat Halal.
Przechowywać w temperaturze od 8°C do 20°C, w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.
Do przechowalni
Prażynki do nadzień lub dekoracji Paillete Feuilletine, 2,5 kg karton – M-7PAIL-E0-401 / BIG-PF-1BO-401 to pyszne biszkopty pokruszone na małe kawałki. Chrupiące biszkopty, znane również jako Pailleté Feuilletine i Brisures de Crêpe Dentelle, mają subtelny karmelowy smak i pozwalają nadać chrupiącą teksturę wszystkim wyrobom cukierniczym, ciastom, deserom, musom czekoladowym, kremom, pastom pralinowym. Zachowują chrupkość w komponentach o gęstej konsystencji, opartych na czekoladzie, czystej masie orzechowej lub pralinowej.
Do przechowalni
Krem do zapiekania o smaku i kolorze ciemnej czekolady Fondente, 10 kg wiaderko – N16-OH40-T06 to gładki i działający na zmysły krem do zapiekania o smaku ciemnej czekolady. Creme dell’ Artigiano Fondente będzie odpowiedni, jeśli chcesz wypełnić świeżo upieczone croissanty lub rogaliki niebiańsko delikatnym nadzieniem o intensywnym smaku czekolady. Ten krem do zapiekania z łatwością wytrzymuje pieczenie w temperaturze do 200°C i doskonale służy jako nadzienie do ciasta duńskiego, tartaletek, rogalików, bułeczek i wielu innych produktów. Po wypieczeniu, krem Creme dell’ Artigiano Fondente zachowuje delikatność i miękkość. Nie twardnieje ani nie wysycha. Nakładanie jest łatwe: przed nałożeniem krem należy zmiękczyć lub podgrzać. Creme dell’Artigiano może być stosowany także jako glazura do ciast i słodkich przekąsek. Po podgrzaniu do 40°C i nałożeniu na ciasto szybko tężeje, zachowując jednak miękką, gładką teksturę i zapewniając wspaniałe doznania smakowe. Creme dell’ Artigiano Fondente zawdzięcza swój cudowny smak i teksturę unikalnej kompozycji opartej na orzechach laskowych, kakao i roślinnych tłuszczach nieutwardzanych.
Do przechowalni
Krem do zapiekania o smaku i kolorze orzechów Nocciola, 10 kg wiaderko – N05-OH40-T06 to gładki i działający na zmysły krem do zapiekania o orzechowym smaku. Krem Creme dell’ Artigiano Nocciola to delikatne nadzienie o orzechowym smaku i jedwabistej konsystencji przeznaczone do rogalików, croissantów i ciast. Ten krem do zapiekania z łatwością wytrzymuje pieczenie w temperaturze do 200°C i doskonale służy jako nadzienie do ciasta duńskiego, tartaletek, rogalików, bułeczek i wielu innych produktów. Po wypieczeniu krem Creme dell’ Artigiano Nocciola zachowuje delikatność i miękkość. Nie twardnieje ani nie wysycha. Nakładanie jest łatwe: przed nałożeniem krem należy zmiękczyć poprzez podgrzanie. Creme dell’Artigiano może być stosowany także jako glazura do ciast i słodkich przekąsek. Po podgrzaniu do 40°C i nałożeniu na ciasto szybko tężeje, zachowując jednak miękką, gładką teksturę i zapewniając wspaniałe doznania smakowe. Creme dell’ Artigiano Nocciola zawdzięcza swój cudowny smak i teksturę unikalnej kompozycji opartej na orzechach laskowych i roślinnych tłuszczach nieutwardzanych.
Do przechowalni
Belgijska czekolada karmelowa Gold 30,4% Callets™ 2,5 kg torba CHK-R30GOLD-E4-U70 to czekolada wykonana i stworzona z doskonałego doboru składników, takich jak karmelizowany cukier i karmelizowane mleko. Czekolada ta posiada bogate nuty toffi, masła, śmietanki i ekscytującej szczypty soli. Ciesz się jego bladobursztynowym kolorem ze złotym odcieniem, który sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 0,4 kg torba 811-E0-D94 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 0,4 kg torba 823-E0-D94 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada biała 28% Callets™ 0,4 kg torba W2-E0-D94 to kolejny z oryginalnych przepisów Octaafa Callebaut, który stał się ulubioną czekoladą wielu szefów kuchni. Ta czekolada jest jak najbardziej belgijska, ponieważ jest wytwarzana głównie z mleka krów pasących się na belgijskich pastwiskach i cukru z lokalnych buraków cukrowych. Ma wspaniały smak z wyraźnymi mlecznymi, kremowymi, karmelowymi i waniliowymi nutami, które są w idealnej równowadze. W2 można łączyć z szeroką gamą składników i smaków: od kwaśnego do gorzkiego, przypraw po zioła i od owoców po piwa. Dzięki średniej płynności jest to doskonała, wszechstronna czekolada. Używana w tabliczkach czekolady lub pustych figurach, zaskakuje swoim pięknym satynowym połyskiem i zgrabną teksturą. Możesz w pełni na niej polegać przy aromatyzowaniu musów, kremów, lodów, napojów i sosów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska różowa czekolada Ruby 47,5% Callets™ 0,4 kg torba CHR-R36RB12-E0-D94 to czekolada o intensywnej owocowości i świeżych, kwaśnych nutach. Zrodzona z rubinowych ziaren kakaowych czekolada Ruby RB1 nie zawiera żadnych dodanych barwników ani aromatów owocowych. Jej niepowtarzalny smak i kolor zachęcają do tworzenia niepowtarzalnych zestawień i odkrywania nowych pomysłów na słodycze, ciasta i desery. Dzięki swojej wszechstronnej płynności, Ruby RB1 jest idealna do szerokiego zakresu zastosowań, od formowania i oblewania po musy i nie tylko. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Do przechowalni
Czekolada do topienia, złota 250 g, F30155 produkcji holenderskiej firmy FunCakes, specjalizującej się w mieszankach do pieczenia ciast oraz słodkich, kolorowych artykułach dekoracyjnych dla profesjonalnych cukierników i piekarzy.
Użyj czekolady do topienia by zrobić praliny, czekoladowe lizaki, cukierki, ozdoby, polewy do ciast i babeczek lub po prostu ozdób dropsami swoje wypieki. Możesz również zanurzyć świeże truskawki w roztopionej, złotej czekoladzie! Czekoladowe dropsy można łatwo roztopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Wykonane są z prawdziwej belgijskiej czekolady.
Topienie: Włóż Chocolate Melts Gold do miski przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej i ustaw na moc (±800W). Podgrzewaj w kuchence lecz co 15-20 sekund przerywaj podgrzewanie i dobrze mieszaj czekoladę, aby temperatura równomiernie się rozłożyła. Przestań podgrzewać, gdy czekolada prawie całkowicie się rozpuści (małe kawałki powinny być nadal widoczne). Następnie mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
Podczas topienia w kąpieli wodnej zadbaj o to, by do środka miseczki z czekoladą nie dostawała się woda!
Do rozpuszczonej czekolady można również stosować dodatki smakowe.
Zawartość: 250 gramów.
Składniki FunCakes Chocolate Melts Gold: masło kakaowe, cukier, mleko w proszku, cukier (laktoza), serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku (odtłuszczone), cukier (karmelizowany), E322 (soja), aromat (waniliowy), sól. Alergeny podano pogrubioną czcionką.
Produkt posiada certyfikat Halal.
Ze względu na różnice temperatur dropsy mogą się stopić i skleić podczas transportu, mogą nie dotrzeć w swojej oryginalnej formie. Nadal można ich używać. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu w celu przetworzenia.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w temperaturze 8-20°C.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.