Bemar GN 1/1, znanego i cenionego przez profesjonalistów i szefów kuchni na całym świecie producenta doskonałego wyposażenia dla kuchni i gastronomii Hendi, z serii Kitchen Line, o numerze katalogowym 238905, wysokości 25 centymetrów, szerokości 34 centymetrów oraz głębokości 54 centymetrów. Jednostanowiskowy bemar wykonany został z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/10, odpornej na większość uszkodzeń mechanicznych. Posiada zbiornik na wodę o łagodnych krawędziach pomagających utrzymywać higienę, wykonany ze stali nierdzewnej. Wyposażony jest w termostat, pokrętło do regulacji temperatury do 85 stopni Celsjusza oraz podświetlany włącznik. Urządzenie pracujące pod napięciem 230 V posiada moc 1200 watów. Bemar Hendi 238905 stanowi świetne rozwiązanie dla bufetów hotelowych, kuchni stołówkowych czy firm cateringowych. Można umieszczać w nim pojemniki o głębokości do 15 centymetrów.
Do przechowalni
Bemar nastolny 2 x GN 1/2, Bartscher 200232 wykonany został z wysokiej jakości stali niklowo-chromowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Nadaje się do utrzymywania potraw w odpowiedniej temperaturze. Produkt o wymiarze 338×540×248 mm przyda się w każdej stołówce zakładowej czy szkolnej, jadłodajni, restauracji oraz mniejszym punkcie gastronomicznym. Urządzenie posiada trwałą oraz solidną budowę, odpowiednią do pracy nawet podczas imprez w plenerze. Bemar posiada grzałkę zamontowaną pod dnem komory, dzięki temu używanie go jest bezpieczne i bezawaryjne. W zestawie znajdują się 2 pojemniki GN ½ oraz 2 pokrywy z otworem na łyżkę.
Do przechowalni
Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach – Sous Vide, o numerze katalogowym 225448, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, długości 33 centymetrów, szerokości 60 centymetrów, wysokości 30 centymetrów oraz pojemności 20 litrów. Urządzenie wykonane zostało w całości z najwyższej jakości stali nierdzewnej chromowej, odpornej na wysokie temperatury oraz na uszkodzenia mechaniczne – zarysowania czy wgniecenia. Posiada precyzyjny, cyfrowy termostat, o skoku 0,1 stopnia, pracujący w zakresie od 45 stopni Celsjusza do 90 stopni Celsjusza, pokrywę ze stali nierdzewnej wraz z silikonową uszczelką, separator oraz 6 przekładek. Sous Vide Hendi 225448 sprawia, że gotowane pożywienie zachowuję pełnię wartości odżywczych, smaku, aromatu oraz witamin. Przeznaczone jest do gotowania potraw uprzednio zapakowanych w woreczki próżniowe. Stanowi doskonałe rozwiązanie dla restauracji, hoteli czy jadłodajni.
Do przechowalni
Bemar nastolny GN 1/1, Bartscher 200207 wykonany został z wysokiej jakości stali niklowo-chromowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Nadaje się do utrzymywania potraw w odpowiedniej temperaturze. Produkt o wymiarze 355×550×295 mm przyda się w każdej stołówce zakładowej czy szkolnej, jadłodajni, restauracji oraz mniejszym punkcie gastronomicznym. Urządzenie posiada trwałą oraz solidną budowę, odpowiednią do pracy nawet podczas imprez w plenerze. Bemar posiada grzałkę zamontowaną pod dnem komory, dzięki temu używanie go jest bezpieczne i bezawaryjne.
Do przechowalni
Cyrkulator do gotowania sous – vide o mocy 1,4 kW produkcji firmy Stalgast i indeksie 691100 został wykonany ze stali nierdzewnej. Idealnie nadaje się do gotowania w kąpieli wodnej przy dokładnie kontrolowanej temperaturze. Urządzenie zapewnia stabilność temperatury -0,1°C do +0,2°C. Regulacja temperatury posiada dokładność co do 0,1°C. Duży wyświetlacz w który urządzenie jest zaopatrzone zapewnia łatwość odczytu. Wmontowana pompka zapewnia równomierne nagrzewanie się potrawy. Cyrkulator można mocować w pojemnikach o różnych wymiarach. Ponadto producent gwarantuje zgodność produktu z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego numer 1935/2004 dotyczącym kontaktu materiałów i wyrobów z żywnością.
Do przechowalni
Bemar nastawny z kranem GN 1/1 200 mm o numerze katalogowym 741205 to urządzenie wykonane ze stali nierdzewnej. Zostało wyposażone w bezpiecznik zapobiegający przegrzaniu, wkład GN 1/1 200 mm. Używać wody o twardości do 6 stopni dH w skali niemieckiej , twardsza woda powoduje osadzanie kamienia na grzałkach co może spowodować uszkodzenie i utratę gwarancji. Zakres utrzymywanej temperatury: 0-85°C. Bemar znajdzie zastosowanie podczas podgrzewania lub gotowania metodą Sous-Vide w kuchniach restauracyjnych, hotelowych.
Do przechowalni
Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach – Sous Vide, o numerze katalogowym 225264, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, długości 33,5 centymetra, szerokości 36,3 centymetra, wysokości 29 centymetrów oraz pojemności 13 litrów. Urządzenie wykonane zostało w całości z najwyższej jakości stali nierdzewnej chromowej, odpornej na wysokie temperatury oraz na uszkodzenia mechaniczne – zarysowania czy wgniecenia. Posiada precyzyjny, cyfrowy termostat, o skoku 0,1 stopnia, pracujący w zakresie od 45 stopni Celsjusza do 90 stopni Celsjusza, pokrywę ze stali nierdzewnej wraz z silikonową uszczelką, separator oraz 4 przekładki ze stali nierdzewnej. Sous Vide Hendi 225264 sprawia, że gotowane pożywienie zachowuję pełnię wartości odżywczych, smaku, aromatu oraz witamin. Przeznaczone jest do gotowania potraw uprzednio zapakowanych w woreczki próżniowe. Stanowi doskonałe rozwiązanie dla restauracji, hoteli czy jadłodajni.
Do przechowalni
Bemar nastolny GN 1/1, Bartscher 200240 wykonany został z wysokiej jakości stali niklowo-chromowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Nadaje się do utrzymywania potraw w odpowiedniej temperaturze. Produkt o wymiarze 340×590×240 mm przyda się w każdej stołówce zakładowej czy szkolnej, jadłodajni, restauracji oraz mniejszym punkcie gastronomicznym. Urządzenie posiada trwałą oraz solidną budowę, odpowiednią do pracy nawet podczas imprez w plenerze. Bemar posiada grzałkę zamontowaną pod dnem komory, dzięki temu używanie go jest bezpieczne i bezawaryjne.
Do przechowalni
Bemar nastolny GN 1/1, Bartscher 200230 wykonany został z wysokiej jakości stali niklowo-chromowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Nadaje się do utrzymywania potraw w odpowiedniej temperaturze. Produkt o wymiarze 338×540×248 mm przyda się w każdej stołówce zakładowej czy szkolnej, jadłodajni, restauracji oraz mniejszym punkcie gastronomicznym. Urządzenie posiada trwałą oraz solidną budowę, odpowiednią do pracy nawet podczas imprez w plenerze. Bemar posiada grzałkę zamontowaną pod dnem komory, dzięki temu używanie go jest bezpieczne i bezawaryjne.
Do przechowalni
Bemar wolnostojący 2xGN 1/1 ze wspólnym zbiornikiem posiada jeden układ grzewczy, umożliwiający regulacje temperatury we wszystkich pojemnikach jednocześnie. Taka konstrukcja pozwala na dowolne rozmieszczenie i przestawianie pojemników GN, ponieważ wszystkie są jednakowo ogrzewane. Oprócz tego bemar posiada wsporniki pojemników GN.
Wyposażenie dodatkowe
- półki składane
- dodatkowe wsporniki pojemników GN
Do przechowalni
Bemar wolnostojący 3xGN 1/1 ze wspólnym zbiornikiem posiada jeden układ grzewczy, umożliwiający regulacje temperatury we wszystkich pojemnikach jednocześnie. Taka konstrukcja pozwala na dowolne rozmieszczenie i przestawianie pojemników GN, ponieważ wszystkie są jednakowo ogrzewane. Oprócz tego bemar posiada wsporniki pojemników GN.
Wyposażenie dodatkowe
- półki składane
- dodatkowe wsporniki pojemników GN
Do przechowalni
Bemar jezdny GN 1/1 ze wspólnym zbiornikiem posiada jeden układ grzewczy, umożliwiający regulacje temperatury we wszystkich pojemnikach jednocześnie. Taka konstrukcja pozwala na dowolne rozmieszczenie i przestawianie pojemników GN, ponieważ wszystkie są jednakowo ogrzewane.
Wyposażenie dodatkowe
- półki składane
- wsporniki pojemników GN
Do przechowalni
Bemar jezdny 2xGN 1/1 ze wspólnym zbiornikiem posiada jeden układ grzewczy, umożliwiający regulacje temperatury we wszystkich pojemnikach jednocześnie. Taka konstrukcja pozwala na dowolne rozmieszczenie i przestawianie pojemników GN, ponieważ wszystkie są jednakowo ogrzewane. Oprócz tego bemar posiada wsporniki pojemników GN.
Wyposażenie dodatkowe
- półki składane
- dodatkowe wsporniki pojemników GN
Do przechowalni
Bemar stacjonarny, jednokomorowy GN 1/1 marki Stalgast o indeksie 982246076 o pojemności 2 pojemników GN 1/1 o maksymalnej głębokości 200 mm wykonany został w całości stali nierdzewnej ferrytycznej AISI 445. Bemar wyposażony jest w zawór spustowy i termostat co znacząco ułatwia pracę z urządzeniem. Bemar przydatny jest cateringu, w hotelach i na stołówkach do utrzymywania produktów żywnościowych takich jak: mięsa, ziemniaki, zupy oraz sosy w porządanej temperaturze. W bemarze należy używać wody o twardości do 6 stopni DH w skali niemieckiej ponieważ twardsza woda powoduje osadzanie kamienia na grzałkach co może spowodować uszkodzenie bemaru i utratę gwarancji. Cena urządzenia nie zawiera pojemników GN. Moc grzałki to 1,7 kW a napięcie to 230 V. Produkujemy także bemary i inne urządzenia grzewcze według wymiarów i specyfikacji podanych przez klienta.
Do przechowalni
Podgrzewacz do parówek GN 1/2 o indeksie 00-00327 N produkcji znanej firmy Neumarker. Obudowa ze stali nierdzewnej. Termostat od 30-90ºC. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Bemar jezdny, 3xGN 1/1 200 mm z szafkami ogrzewanymi i niezależnym ogrzewaniem zbiorników, w których jest utrzymywana temperatura 95°C. Urządzenia te służą do transportowania gorących potraw także na duże odległości, co wymaga utrzymania wysokiej temperatury w czasie gdy wózek nie jest podłączony do sieci elektrycznej. Dlatego konieczne jest wstępne rozgrzanie komór do 95°C, aby utrzymać wysoką temperaturę przez cały czas przewożenia żywności.
Wyposażenie dodatkowe
- prowadnice i wysuwane ramki do pojemników GN montowane w szafkach
- dodatkowe wsporniki pojemników GN
W opcji na zamówienie:
- układ niezależnej regulacji temperatury w zbiornikach 30 – 95°C
- układ niezależnej regulacji temperatury w szafkach 30 – 95°C
Do przechowalni
Bemar wolnostojący GN 1/1* ze wspólnym zbiornikiem posiada jeden układ grzewczy, umożliwiający regulacje temperatury we wszystkich pojemnikach jednocześnie. Taka konstrukcja pozwala na dowolne rozmieszczenie i przestawianie pojemników GN, ponieważ wszystkie są jednakowo ogrzewane.
Wyposażenie dodatkowe
- półki składane
- wsporniki pojemników GN
Do przechowalni
Bemary elektryczne, wolnostojące BE-2WS to nowoczesne gastronomiczne urządzenia grzewcze przeznaczone do utrzymywania temperatury gorących potraw. Produkt umożliwia jednoczesne podgrzewanie 2 pojemników GN 1/1. Bemar posiada niezależnie sterowaną komorę dla każdego pojemnika GN osobo – takie rozwiązanie nie wymusza konieczności podgrzewania wszystkich pojemników umieszczonych w urządzeniu. Urządzenie BE-2WS posiada grzałki zamocowane bezpośrednio pod pojemnikami gastronomicznymi, które mogą pracować zarówno w powietrzu jak i w wodzie, elementy grzejne są osłonięte wkładkami perforowanymi, które uniemożliwiają przypadkowe ich uszkodzenie, zbiornik przystosowany jest do pojemników typu GN 1/1 lub, po zastosowaniu systemu przekładek – mniejszych o maksymalnej wys. 200 mm, termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 30÷90°C, posiada również zabezpieczenie przed jej niekontrolowanym wzrostem, świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że urządzenie jest włączone i ostrzega użytkownika przed przypadkowym dotknięciem i poparzeniem, wmontowany zawór spustowy (½ cala) pozwala na łatwe opróżnienie zbiornika, w bemarach jezdnych stopki zastąpiono kółkami, dwa z nich posiadają hamulec. Bemary wykonane są ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, najlepszego gatunku 304 AISI. Urządzenie idealne dla stołówek, restauracji, hoteli, szpitali oraz rozdzielni kelnerskich oraz wydawek gastronomicznych.
Do przechowalni
Bemary dla gastronomii, które znajdują się w naszym asortymencie, to wyselekcjonowane produkty, które charakteryzują się najwyższą jakością wykonania. Gastromania.pl współpracuje z najlepszymi producentami urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, którzy są doceniani na całym świecie. Są to m.in firmy: Stalgast, Caterina, Kromet, Bartscher, Hendi, Egaz, Neumarker, Edenox, Redfox, Sammic, Grant, 100%Chef, czy Sousv Vide Tools. Nasze bemary dla gastronomii zostały wykonane z najlepszych surowców, które są gwarancją niezwykłej odporności, wytrzymałości i bezpieczeństwa. Mogą mieć Państwo pewność, że zakupione bemary gastronomiczne posłużą Państwu przez lata!
Bemary gastronomiczne, które znajdują się w naszej ofercie, są dostępne w wielu formach i rozmiarach – o różnej wielkości i wysokości, aby każdy z Państwa znalazł dokładnie takie urządzenie, jakiego potrzebuje w swojej kuchni. Oferujemy zarówno bemary gastronomiczne z linii 390 i 600, jak również 640, 650, 700 i 900. Dostępne są również profesjonalne bemary jezdne, bemary nastawne i bemary stacjonarne.
Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem profesjonalnych bemarów gastronomicznych lub innych innowacyjnych urządzeń kuchennych, to serdecznie zapraszamy na zakupy! Jeżeli potrzebują Państwo pomocy, to zachęcamy również do bezpośredniego kontaktu z naszym zespołem!
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.