-
Kuter 6 l, 1,8 kW, 310x490x395 mm | BARTSCHER, 1000
Netto: Brutto: -
Robot Cook 3,7 l, 1,8 kW | ROBOT COUPE, Robot Cook
Netto: Brutto: -
Blixer 3, 0,75 kW | ROBOT COUPE, 712033
Netto: Brutto: -
Cutter mikser – wilk, 4,5 l, 0,9 kW/230V | ROBOT COUPE, R4
Netto: Brutto: -
Cutter mikser, 7,5 l, 1,5 kW, 400 V | ROBOT COUPE, R7
Netto: Brutto: -
Mikser 0,55 kW 1500 obr/min | ROBOT COUPE, R2
Netto: Brutto: -
Blixer 4, 4,5 l, 1 kW/400 V | ROBOT COUPE, 712044
Netto: Brutto: -
Blixer 2, 0,7 kW | ROBOT COUPE, 712022
Netto: Brutto:
Kutry gastronomiczne
(61)Wszystkie kategorie w dziale Kutry gastronomiczne
Profesjonalne kutry gastronomiczne
Kutry gastronomiczne to urządzenia stosowane w profesjonalnej gastronomii i wszelkich punktach obróbki żywności, jak restauracje, szkolne i zakładowe stołówki, kuchnie w domach opieki, a także w przemyśle spożywczym – do rozdrabniania mięsa i podrobów w zakładach masarskich. Kutry gastronomiczne stosuje się do rozdrabniania produktów, mieszania ich z różnymi dodatkami oraz przyprawami, a także do ubijania i zagniatania ciasta. Najbardziej popularne maszyny posiadają obudowę z tworzywa sztucznego lub stopów aluminium, czy stali nierdzewnej oraz nóż lub komplet nierdzewnych noży.
Kutry gastronomiczne do użytku w restauracjach
Dozowanie składników do urządzenia odbywa się poprzez ich wsad przez otwór w pokrywie kutra gastronomicznego. Są to urządzenia nastolne, których wydajność uzależniona jest od objętości pojemnika lub misy roboczej i zawiera się w przedziale od 40 do 160 kg/h. Elementy tnące są osłonięte przez odpowiednią pokrywę, która podłączona jest do automatycznych wyłączników, zapewniających bezpieczeństwo podczas użytkowania urządzenia. W kutrach stosowane są zazwyczaj trzy rodzaje nożów: nóż zwykły (gładki), który służy do rozdrabniania, siekania mięsa, owoców i warzyw, nóż z otworami – idealny do ubijania np: białka, majonezu lub bitej śmietany, a także nóż zębaty, który sprawdzi się do zagniatania ciast.
Kutry przemysłowe w naszej ofercie
Kutry przemysłowe do mielenia mięsa, które są stosowane w zakładach przetwórstwa żywności (w tym zakładów masarskich)m zbudowane są nieco inaczej, niż kutry gastronomiczne do użytku w profesjonalnej kuchni restauracyjnej. Takie urządzenia wykonane są w całości ze stali nierdzewnej, a w ich skład wchodzą następujące części: korpus, pokrywa misy (zwykła lub próżniowa), misa obrotowa, wyrzutnik farszu, pompa próżniowa, programator obrotów misy i noża oraz układ chłodzący lub ogrzewający misę. Mięso jest rozdrabniane przez zestaw kilku noży, najczęściej o kształcie sierpowym, obracających się w płaszczyźnie pionowej, prostopadle wobec misy. Profesjonalne kutry gastronomiczne, ze względu na swoją wydajność, wielkość oraz prędkość obrotową, często posiadają także chłodzenie za pomocą ciekłego azotu lub dwutlenku węgla, który jest wstrzykiwany do farszu podczas procesu rozdrabniania. Tego rodzaju kutry gastronomiczne mogą posiadać pojemności misy nawet do 750 l. Przy pomocy tego rodzaju maszyn, przygotowuje się z reguły farsz do kiełbas drobno rozdrobnionych.
Kutry przemysłowe do mięsa – klasyfikacja
Kutry gastronomiczne dzieli się się na próżniowe oraz bezpróżniowe, a w zależności od obrotów misy, można je sklasyfikować również pod względem szybkości jej obrotów na wolnoobrotowe, średnioobrotowe oraz szybkoobrotowe. Ponadto, kutry gastronomiczne mogą występować w wydaniu standardowym, bez dodatkowych urządzeń lub z dodatkowym wyposażeniem, jak: moduł chłodzenia lub nagrzewania misy, urządzenia do badania składu chemicznego farszu itp.
Kutry gastronomiczne w ofercie Gastromania.pl
W naszym sklepie internetowym dobraliśmy propozycję najpopularniejszych kutrów kuchennych dla zastosowań w profesjonalnej gastronomii: w kuchniach restauracyjnych, hotelowych, szkolnych, szpitalnych, a także w cukierniach oraz zakładach garmażeryjnych. Urządzenia, między innymi takich marek jak Hallde, Robot Coupe (dystrybuowane przez Stalgast), RM Gastro czy Edenox, to maszyny nastolne, do pracy ciągłej, niezbędne przy produkcji farszów, past, majonezu, sosów, pesto, rozdrabnianiu warzyw, owoców czy orzechów. Na naszych stronach prezentujemy niewielki wycinek z faktycznej oferty, którą możemy zaproponować naszym klientom. Jeżeli mają Państwo nietypowe potrzeby lub poszukują Państwo urządzenia, którego nie ma w naszej witrynie – prosimy o bezpośredni kontakt z naszym specjalistą!
Kutry gastronomiczne – serwis i części zamienne do kuchennych maszyn rozdrabniających
Nasza firma współpracuje z większością światowych producentów kuchennych urządzeń do rozdrabniania produktów żywnościowych oraz z firmami specjalizującymi się w sprowadzaniu i produkcji na zamówienie noży, obudów, mis, podzespołów elektronicznych oraz innych części zamiennych dla większości dostępnych na rynku kutrów gastronomicznych oraz przemysłowych. Jeśli masz nietypowe zapytanie, potrzebujesz dla swojej maszyny odpowiedniej części – prosimy o kontakt.