-
Wieszak do mikserów ręcznych | HENDI, 934029
Netto: Brutto: -
Tarcza wiórkowania do szatkownicy - 4 mm | SAMMIC, 1010322
Netto: Brutto: -
Kompaktowa maszynka do mielenia mięsa 0,4 kW | HENDI, 210864
Netto: Brutto: -
Sitko do wilka o średnicy oczka 3 mm | HENDI, 282250
Netto: Brutto: -
Ostrze zapasowe do krojenia frytek 11 mm | HENDI, 630419
Netto: Brutto: -
Nóż do wilka Hendi 12 | HENDI, 282359
Netto: Brutto: -
Nadziewarka elektryczna do kiełbas 15l | HENDI, 282083
Netto: Brutto: -
Mikser ręczny | HENDI, 222157
Netto: Brutto: -
Obieraczka do ziemniaków, wsad 18 kg | HENDI, Kitchen Line
Netto: Brutto: -
Wilk do mięsa Hendi 22 | HENDI, 282007
Netto: Brutto: -
Mikser planetarny - nastolny 7 l | HENDI, 222829
Netto: Brutto:
Maszyny gastronomiczne
(1894)Wszystkie kategorie w dziale Maszyny gastronomiczne
- Maszyny do rozdrabniania warzyw
- Maszyny do mielenia
- Kutry gastronomiczne
- Krajalnice gastronomiczne
- Piły do mięsa i kości
- Miksery gastronomiczne
- Mieszarki do farszu i sałatek
- Urządzenia do obierania warzyw
- Roboty gastronomiczne
- Prasy do mięsa
- Nadziewarki do kiełbasy
- Kotleciarki
- Urządzenia do małży
- Urządzenia do sushi
Maszyny i urządzenia gastronomiczne to podstawa w każdej profesjonalnej kuchni. Dzięki nim można dokonywać obróbki termicznej, kroić żywność czy obierać warzywa. To właśnie z ich pomocą można zautomatyzować dużą część czynności w kuchni, przyspieszyć je, a jednocześnie sprawić, że będą wykonane z należytą precyzją. Dzięki nim jedzenie prezentuje się apetycznie i zachęcająco, a kuchnia może utrzymać status takiej, która serwuje wyłącznie posiłki wysokiej jakości.
Urządzenia gastronomiczne mogą pozytywnie wpłynąć też na higienę przygotowywania potraw. Maszyny gastronomiczne znajdują zastosowanie w restauracjach, barach, kawiarniach, piekarniach, stołówkach i cateringu. W naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór produktów, z którymi gotowanie będzie łatwiejsze i szybsze. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą urządzeń gastronomicznych dostępnych w Gastromanii!
Miksery i mały sprzęt gastronomiczny
Ponieważ nowoczesne wyposażenie kuchni gastronomicznej to podstawa, zadbaliśmy m.in. o przemyślaną ofertę mikserów. Do wyboru są zarówno duże, profesjonalne urządzenia nastolne, jak również małe miksery, które można obsługiwać ręcznie. To idealny wybór w przypadku przygotowywania mas, kremów, musów czy ciasta na naleśniki i pankejki. Dostępne w naszej ofercie miksery mogą mieć różne parametry dotyczące:
- ramion ubijających,
- sposobu obsługi,
- prędkości (wyrażanej w obrotach na minutę),
- wagi, wydajności i watów.
W asortymencie można znaleźć do nich najróżniejsze końcówki. Dzięki temu sprawdzają się w różnych zastosowaniach jak np. przygotowanie bitej śmietany, ubijanie białek czy robienie koktajli. Podczas wyboru odpowiedniego miksera warto postawić na model, który jest wyposażony w rozmaite funkcje dodatkowe. Te sprawiają, że korzystanie z niego staje się przyjemniejsze. Może to być m.in. oświetlenie, dotykowe panele sterowania, wyłączniki bezpieczeństwa, różne biegi (regulowana prędkość) czy cyfrowe zegary.
Multifunkcyjne roboty do gastronomii
Multifunkcyjne maszyny w gastronomii znacznie ułatwiają pracę w kuchni. Można zaprogramować je na niemal samodzielne wykonywanie rozmaitych czynności czy całych przepisów. Samodzielnie mieszają, dokonują obróbki termicznej w szerokim zakresie temperatur i są obsługiwane przy pomocy intuicyjnych paneli. Można wybierać spośród różnych pojemności takich maszyn, co pozwala na przyrządzanie posiłków dla zróżnicowanej liczby osób. Oprócz tego pozwalają na:
- kontrolę czasu pracy przy pomocy wbudowanych timerów,
- wykorzystanie wraz z owocami, warzywami, mięsem, rybami czy owocami morza,
- wykonanie różnego rodzaju kostek, frytek, słupków, wiórków czy plastrów z żywności przy pomocy stosownych nakładek lub specjalnego ustawienia ostrzy,
- regulację mocy, napięcia i prędkości obróbki.
Maszyny do przyrządzania soków i musów
W naszym sklepie internetowym znajdują się również maszyny do przyrządzania soków i musów. Te dostępne są zarówno w formie sokowirówek i wyciskarek, jak i przystawek do robotów kuchennych – wybierając przystawki, należy jedynie zwracać uwagę na ich kompatybilność z posiadanym urządzeniem. To szybki i wydajny sposób na świeże soki oraz koktajle w lokalach gastronomicznych.
Maszyny do krojenia, szatkowania i obierania
Oferujemy maszyny do krojenia i obierania, a także szatkownice uznanych producentów. To niezbędne wyposażenie kuchni, w których przyrządza się posiłki na bazie warzyw i nie tylko. Do takich maszyn oferujemy również części zamienne – w szczególności noże, druty i inne ostre elementy, które w czasie eksploatacji ulegają naturalnemu zużyciu.
Maszyny gastronomiczne specjalistyczne
Maszyny do gastronomii to także specjalistyczne urządzenia takie jak:
- maszyny do sushi – które mogą umożliwiać rolowanie, przyspieszać proces przygotowywania ryżu czy kroić powstałe rolki;
- maszyny do ciast – które pozwalają na ubijanie, ugniatanie, wałkowanie i wyrabianie ciasta – dobre do piekarni, cukierni oraz pizzerii;
- emulgatory – to odpowiednie urządzenia gastronomiczne do emulgowania, czyli przyrządzania potraw o jednolitej konsystencji – idealne dla barów, w których podstawą oferty są np. zupy i kremy;
- maszynki do makaronów – które pozwalają na wykonywanie rzemieślniczego makaronu – przydatne szczególnie w restauracjach włoskich i miejscach specjalizujących się w daniach z makaronem;
- mieszarki – w szczególności te przeznaczone do mieszania produktów na sałatki i surówki czy do przygotowywania farszu na uszka i pierogi.
Wśród maszyn polecanych dla specjalistów znajdują się także bagieciarki, które umożliwiają produkcję bagietek o idealnych wymiarach i kształcie.
Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą. Bazując na naszym doświadczeniu, wybraliśmy do niej najlepsze urządzenia gastronomiczne, które mogą znaleźć się w profesjonalnej kuchni. W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu!