-
Urządzenie do sushi - rolowanie uramaki | SUZUMO, SVR-BXA-CE
Netto: Brutto: -
Urządzenie do sushi - nigiri light | SUZUMO, SSF-CXA-CE
Netto: Brutto: -
Urządzenie do sushi - nigiri | SUZUMO, SSN-JLX-CE
Netto: Brutto: -
Zestaw noży do SVC-ATC-CE, cięcie na 6 | SUZUMO, SVC-AT6FB
Netto: Brutto: -
Wkładka formująca do SVR-NXA-CE 35 mm | SUZUMO, NXA-35PC
Netto: Brutto: -
Zestaw noży do SVC-ATC-CE, cięcie na 8 | SUZUMO, SVC-AT8FB
Netto: Brutto: -
Wkładka formująca do SVR-NXA-CE 46 mm | SUZUMO, NXA-46PC
Netto: Brutto: -
Wkładka formująca do SVR-NXA-CE 25 mm | SUZUMO, NXA-25PC
Netto: Brutto: -
Zestaw noży do SVC-ATC-CE, cięcie na 10 | SUZUMO, SVC-AT10FB
Netto: Brutto:
Urządzenia do sushi
(13)Maszyny do sushi są niezbędnym elementem każdego lokalu gastronomicznego, któremu zależy na podwyższaniu jakości swoich usług. Są to specjalistyczne urządzenia, które służą do sprawnego i efektywnego mieszania ryżu, rolowania oraz cięcia różnego rodzaju rolek. I choć można to robić ręcznie, to te urządzenia znacznie ułatwiają przygotowanie tej potrawy, pozwalając na wydawanie sporej liczby sushi w krótkim czasie. Oprócz tego wpływają one również na wydajność i komfort pracy sushi masterów.
W ofercie sklepu Gastromania znajduje się szeroka gama maszyn, które różnią się parametrami oraz przeznaczeniem. Mimo tej różnorodności łączy je doskonała jakość wykonania, trwałość oraz praktyczność. Wszystkie maszynki do sushi zostały wyprodukowane przez przodujących producentów, takich jak m.in. Suzumo.
Maszynki do sushi – do jakich rodzajów rolek są dedykowane?
W ofercie Gastromanii dostępne są maszynki do sushi przeznaczone do produkcji m.in. nigiri, uramaki oraz rozmaitych rolek o przekroju kwadratowym.
- Maszyna do nigiri – sprzęt ten może wyprodukować do 4800 kulek ryżowych na godzinę. To czyni go najszybszym dotychczas stworzonym urządzeniem do tego typu rolek na rynku. Produkt ma wbudowaną funkcję podgrzewania, dzięki czemu pozwala zachować odpowiednią temperaturę ryżu.
- Maszyna do uramaki – jej zadaniem jest wytwarzanie arkuszy ryżu do uramaki, ale i także innych rodzajów rolek. Ogromnym atutem tego modelu jest opcja, która umożliwia ponowne zwijanie, aby uzyskać ciaśniejszą rolkę. W dodatku z jego pomocą jesteśmy w stanie wyprodukować warstwy ryżu bez rolowania.
- Maszyna do rolek o przekroju kwadratowym – urządzenie to daje możliwość regulowania długości, grubości i gęstości warstwy ryżu, co umożliwia stworzenie rozmaitych typów sushi. Oprócz tego ma ono funkcję zapisywania własnych parametrów dla każdej z 3 wielkości rolek. Podobnie jak maszyna do uramaki, ta też pozwala na ponowne zwijanie rolki.
Wszystkie wyżej wymienione urządzenia do sushi wyposażone są w wygodny panel dotykowy LCD, który obsługuje aż 7 języków – angielski, hiszpański, francuski, niemiecki, koreański, chiński i japoński. Jest to szczególnie przydatne w punktach gastronomicznych, w których członkowie personelu są różnej narodowości.
Maszyny do mieszania ryżu i cięcia rolek
Przygotowanie idealnego sushi wymaga wielu etapów – od płukania ryżu i jego prawidłowego gotowania, aż do odpowiedniego wymieszania ziaren m.in. z octem. Ten ostatni krok jest szczególnie ważny, gdyż umożliwia uzyskanie pożądanej konsystencji oraz bogatego smaku. W asortymencie Gastromanii dostępne jest kompaktowe urządzenie, które świetnie nadaje się do tego zadania. Jego przemyślana budowa sprawia, że delikatny ryż Shari nie ulega uszkodzeniu. Poza swoją podstawową funkcją, jaką jest mieszanie, maszyna napowietrza ziarna oraz je schładza.
W ofercie Gastromanii znajduje się również sprzęt do cięcia rolek na 8 kawałków z zestawem noży. Maszynka oferuje doskonałą precyzję cięcia, dzięki któremu uszkodzenie sushi jest ograniczone do minimum. Została ona wyprodukowana z myślą o bezpieczeństwie, dlatego też przednia pokrywa wyposażona jest w specjalny czujnik. W momencie, gdy wykryje on obecność ciała w niebezpiecznej strefie, urządzenie automatycznie przerywa pracę, by zapobiec wypadkowi.
Maszyny do sushi – komfort pracy na wysokim poziomie
Urządzenia do sushi zostały wykonane w taki sposób, aby zapobiec przywieraniu ugotowanego ryżu do ostrzy i innych elementów urządzeń mających bezpośredni kontakt z nim. Dodatkowo są one łatwe nie tylko w obsłudze, ale i także czyszczeniu. Dbanie o nie jest więc proste i nie zajmuje wiele czasu. Wszystkie te cechy wpływają na wygodę pracy, która jest istotna dla sushi masterów – zarówno tych pracujących w dużych i obłożonych lokalach, jak i mniejszych, które również powinny być zaopatrzone w maszyny gastronomiczne.
Zachęcamy do zapoznania się z tą kategorią oraz resztą naszej oferty. W Gastromanii dostępne jest wyposażenie kuchni gastronomicznej, które z pewnością znajdzie swoje miejsce w lokalach specjalizujących się w kuchni japońskiej.