-
Blacha stalowa do pizzy, średnica: 60 cm | HENDI, 617489
Netto: Brutto: -
Drewniany talerz na pizze 40 cm | HENDI, 505564
Netto: Brutto: -
Radełko do ciasta falowane ostrze 6 cm | HENDI, 856154
Netto: Brutto: -
Drewniany talerz na pizze 45 cm | HENDI, 505571
Netto: Brutto: -
Chwytak do blach do pizzy, aluminiowy | HENDI, 617731
Netto: Brutto: -
Drewniany talerz na pizze 30 cm | HENDI, 505540
Netto: Brutto: -
Drewniany talerz na pizze 50 cm | HENDI, 505588
Netto: Brutto:
Wyposażenie pizzerii
(1541)Wszystkie kategorie w dziale Wyposażenie pizzerii
Włoska kuchnia jest w Polsce bardzo popularna. Wariacje na temat znanych i lubianych smaków, wymyślne nazwy, certyfikowane produkty prosto z Włoch w połączeniu z szeroko zakrojonymi działaniami promującymi naszą działalność nie wystarczą, żeby nasza pizzeria zyskała renomę i stała się chętnie odwiedzanym i rozpoznawalnym na gastronomicznej mapie danego miasta (a nawet regionu lub kraju) miejscem. Aby nasza oferta wyróżniała się na tle konkurencji, musimy zaoferować naszym klientom coś więcej niż tylko poprawnie wykonane kopie znanych pod każdą szerokością geograficzną dań, które wysyłają nasze kubki smakowe w sentymentalną podróż pełną wspomnień z udanych wakacji. Miarą sukcesu są potrawy pełne smaków i aromatów niczym z włoskich ristorante, ale o niepodrabialnej, autorskiej recepturze. Takie, które tworzą nowe doznania, tak chętnie kolekcjonowane przez kulinarnych influencerów, którzy dzieląc się swoimi opiniami w mediach społecznościowych, wytyczają nowe ścieżki jednym hasztagiem, składającym się z ośmiu liter o wielkiej mocy: foodporn. Aby oddziaływać na zmysły, musimy mieć ku temu narzędzia. W przypadku restauratorów będą to nieco inny rodzaj sprzętu niż dobrej jakości aparat.
Od kuchni, czyli sprzęt do pizzerii
Każdy właściciel lokalu gastronomicznego zdaje sobie sprawę, jak ważne jest skompletowanie odpowiedniego wyposażenia pizzerii. Nie trzeba mieć wielkiego doświadczenia w branży, aby wiedzieć, że efektowna aranżacja restauracji nie zastąpi estetycznie podanych i smacznych pizz, lasagne, focaccia czy spaghetti. Wrażenia wizualne muszą iść w parze z doświadczeniami smakowymi. Kluczem do spełnienia obietnicy, generowanej przez przyciągającą nazwę i oprawę jest odpowiednio wyposażona kuchnia, w której znajdą się dopasowane do potrzeb personelu kuchennego urządzenia do pizzerii. Tym bardziej że kuchnia to żywy organizm, w której wiele zależy od dobrej organizacji i profesjonalnego przygotowania. Wysokiej jakości produkty wymagają wysokiej jakości sprzętu, który w rękach wykwalifikowanych pracowników ze zwykłej mąki, drożdży i wody potrafi stworzyć prawdziwą ucztę.
Funkcjonalne wyposażenie pizzerii
W naszym sklepie Gastromania znajdą Państwo sprzęt znanych i cenionych na rynku producentów, takich jak Hendi, Tom-Gast czy Stalgast, którzy oferują urządzenia usprawniające pracę w każdej profesjonalnej kuchni. Miksery spiralne oraz miesiarki do ciast o różnej pojemności pozwolą uzyskać optymalną konsystencję wypieku. Wałkowarki elektryczne umożliwią regulację grubości oraz średnicę ciasta. Piece do pizzy zarówno jedno i dwukomorowe, które zdadzą egzamin nawet podczas natężonego ruchu oraz podstawki do pizzy ułatwiające dostęp do pieca. Oprócz niezbędnych urządzeń zarówno do małej, jak i dużej gastronomii oferujemy również różnego rodzaju przydatne akcesoria. Łopatki do pizzy o różnej wielkości, drewniane i aluminiowe, wieszaki na przybory do pizzy czy pojemniki na ciasto, blachy i siatki do pizzy, które uproszczą pracę każdemu pizzermanowi. Higiena i porządek to nie tylko priorytet na sali, ale również w kuchni. Każde urządzenie oraz sprzęt powinno zostać dokładnie oczyszczone i przygotowane do pracy na kolejny dzień. Przydatne okażą się akcesoria, które pomogą usunąć kawałki ciasta lub przypalone produkty, takie jak szczotki ze skrobaczką lub bez do czyszczenia pieca. Dzięki nim szybciej poradzimy sobie z zabrudzeniami.
Na estetykę potraw wpływają również akcesoria do serwowania dań, takie jak talerze do pizzy na przykład porcelanowe, drewniane lub kamionkowe, szpachelki czy radełka do krojenia ciasta.
Torby termiczne do transportu pizzy o różnych wymiarach i pojemności oraz stelaże usztywniające torbę, ułatwią przewożenie naszych specjałów. Pizza zachowa temperaturę oraz swoje walory smakowe pomimo odległości, jaka dzieli klienta od naszej restauracji.
Warto podkreślić, że wszystkie dostępne w sklepie Gastromania produkty wykonane są z najwyższej klasy materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Dzięki temu nasi klienci mogą być pewni, że zakupiony u nas sprzęt posłuży w ich restauracjach, bistrach, hotelach czy kawiarniach przez wiele lat.
Profesjonalne wyposażenie pizzerii
Pizza to wyjątkowa potrawa kuchni włoskiej, która jest jednym z najbardziej lubianych dań na całym świecie! Prawdopodobnie nie istnieje osoba, która nigdy w życiu nie spróbowała tego włoskiego specjału. Co ciekawe, rodzajów pizzy jest tak wiele, że z pewnością każdy znajdzie dokładnie taki smak, który przypasuje jego kubkom smakowym. Nic w tym dziwnego, że w każdym mieście znajduje się przynajmniej kilka pizzerii, które oferują swoim klientom aromatyczną, pyszną pizzę. Samo założenie pizzerii to jedno, ale równie ważne jest kompletne wyposażenie kuchni, aby kucharze oraz personel pomocniczy, mogli z łatwością przyrządzać to danie. Wyposażenie pizzerii to przede wszystkim piece do pizzy, którym przyjrzymy się bliżej w tym artykule, ale również siatki, blachy i formy do pizzy, łopaty i narzędzia do pieców, maszyny do pizzerii, profesjonalne torby do transportu pizzy, a także naczynia do pizzerii i inne wyjątkowe akcesoria, które ułatwia codzienną pracę, a także umożliwią serwowanie gościom gotowego dania. Warto inwestować w produkty z górnej półki, które zostały wykonane z wysokiej klasy materiałów, gdyż jest to dla nas gwarancja, że z pewnością posłużą nam przez lata!
Piece do pizzy, czyli wszystko, co powinieneś o nich wiedzieć
Piece do pizzy są sercem każdej pizzerii, gdyż umożliwiają idealne wypieczenie ciasta, które rozpływa się w ustach, jest niezwykle aromatyczne i soczyste, a przy tym chrupiące. Zależnie od tego, jak duży lokal gastronomiczny posiadasz, możesz wybrać jeden z wielu rodzajów pieca do pizzy. Dla mniejszych restauracji, gdzie pizza stanowi jedną z potraw w bogatej karcie dań, warto wybrać piec jednokomorowy lub dwukomorowy. W nieco większych lokalach świetnie sprawdzą się piece trzykomorowe. Jeżeli prowadzisz bardzo dużą restaurację, która obsługuje sporą ilość klientów każdego dnia, to koniecznie wybierz piec czterokomorowy lub piec pięciokomorowy. Na rynku możemy spotkać się również z piecami przelotowymi, które dostępne są w trzech wersjach – taśmowej, tunelowej, a także w formie piecy nadmuchowych. Wszystkie trzy rodzaje dostępne. są w formie elektrycznej lub gazowej – w zależności od Twoich potrzeb oraz preferencji. Kupując piece do pizzy warto zwrócić uwagę na producenta, który je wykonał i poczytać informację na jego temat na stronach internetowych oraz forach gastronomicznych. Pod uwagę należy również wziąć rozmiary urządzenia – długość, szerokość i wysokość, aby mieć pewność, że zakupiony piec na pewno zmieści się w naszej kuchni. Dokładnie sprawdźmy i przeanalizujmy również moc urządzenia oraz maksymalną ilość pizzy, którą możemy wyprodukować w tym samym momencie.
Maszyny do pizzerii – rodzaje urządzeń gastronomicznych
Piece do pizzy to nie jedyne maszyny do pizzerii, które powinny znaleźć się w Twoim lokalu gastronomicznym. Na szczególną uwagę zasługują miksery spiralne do pizzy, które umożliwiają przygotowanie idealnego ciasta. Pamiętajmy o tym, że wysokiej jakości, dobrze wyrobione ciasto, to klucz do sukcesu, dlatego wybierajmy sprzęty rozważnie i nie oszczędzajmy na nich! Kolejne ciekawe maszyny do pizzerii to dzielarko – zaokrąglarki do ciasta. Te urządzenia odpowiadają za odpowiednie napowietrzanie ciasta, które w późniejszym etapie urośnie puszyste i aksamitne. Warto zwrócić uwagę również na wałkowarki elektryczne do ciasta, które znacząco ułatwią codzienną pracę w kuchni. Wystarczy umieścić w nich kawałek przygotowanego ciasta, a maszyna rozwałkuje je na taką grubość, jaką tylko sobie wymyślimy. Marzysz o idealnych spodach do pizzy? Koniecznie zainwestuj w prasy do ciasta do pizzy, które znacząco ułatwią Ci ich przygotowanie. Te sprzęty pozwolą Ci na przygotowanie spodu, który spełni wszystkie Twoje oczekiwania! Same urządzenia do wyrabiana ciasta to jedno, ale równie ważne jest jego przechowywanie. W tym celu idealnie sprawdzą się pojemniki na ciasto do pizzy. Pojemniki doskonale spełniają swoją rolę – przechowują, a także chłodzą ciasto, dzięki czemu zachowa wszystkie wartości odżywcze.