-
Kompaktowa maszynka do mielenia mięsa 0,4 kW | HENDI, 210864
Netto: Brutto: -
Sitko do wilka o średnicy oczka 3 mm | HENDI, 282250
Netto: Brutto: -
Nóż do wilka Hendi 12 | HENDI, 282359
Netto: Brutto: -
Wilk do mięsa Hendi 22 | HENDI, 282007
Netto: Brutto: -
Sitko do wilka o średnicy oczka 8 mm | HENDI, 282229
Netto: Brutto: -
Gniotownik do zbóż | BARTSCHER, A150029
Netto: Brutto: -
Wałek ślimakowy do wilka do mięsa 22 | HENDI, 282069
Netto: Brutto: -
Wilk do mięsa ½ Unger 12 | HENDI, Profi Line
Netto: Brutto: -
Wałek ślimakowy do wilka 210819 | HENDI, 933367
Netto: Brutto:
Maszyny do mielenia
(232)Wszystkie kategorie w dziale Maszyny do mielenia
Maszyny do mielenia, które znajdziesz w naszej ofercie to szybki sposób na obróbkę żywności nawet w dużych ilościach. Pozwalają nie tylko mielić, ale również kroić, szarpać czy rozdrabniać. Wbrew obiegowej opinii nie służą wyłącznie do obróbki mięsa. Maszynki można wykorzystywać także do serów, warzyw, owoców, ryb i innych składników potraw. W zależności od wybranej nakładki, przystawki lub możliwości konkretnego urządzenia w zakresie regulacji, można uzyskać efekt drobnoziarnistego lub gruboziarnistego rozdrabniania.
Takie produkty to świetny wybór podczas przygotowywania farszu na pierogi, tatarów, sałatek, burrito, lasagne i wielu innych. Fantastycznie sprawdzają się także w mieleniu orzechów do ciast i kruszeniu produktów na posypki do lodów. Maszyny do mielenia to coś, co znacznie ułatwi i przyspieszy pracę w gastronomii, a co najlepsze – często nawet nie wymagają siły ludzkich rąk do działania!
Na co zwracać uwagę, wybierając maszyny gastronomiczne do mielenia?
Kupując maszyny do mielenia przemysłowe, zwracaj uwagę na:
- to, by były wykonane ze stali nierdzewnej – ta jest wygodna w czyszczeniu, łatwo ścieralna, nieporowata i nie przenosi zapachów na żywność;
- urządzenia miały odpowiednie wymiary w stosunku do dostępnego w kuchni miejsca – często nie bez znaczenia okazuje się także waga produktu;
- wymiary gardzieli, sitek, lejków oraz obecność kołków dociskowych;
- moc całkowitą, energooszczędność, napięcie i wydajność produktu;
- wydajność maszyny w kg/h.
Maszyny do mielenia – rodzaje
W Gastromanii dostępne są różnego rodzaju maszyny gastronomiczne, które pozwalają usprawnić i uprzyjemnić pracę w kuchni. Często ich zakup okazuje się wręcz niezbędny, ponieważ praca ręczna w przypadku niektórych czynności okazuje się niewystarczająco wydajna. Maszyny do mielenia dzieli się głównie z uwagi na ich przeznaczenie. Poniżej omówimy najczęściej stosowane w kuchniach rodzaje tych urządzeń.
Maszynki do mielenia mięsa
Do wyboru są m. in. maszynki do mielenia mięsa. Te dostępne są zarówno w formie niewielkich, ręcznych modeli, jak i zautomatyzowanych, dużych maszyn. Maszynka do mielenia mięsa ręczna wyposażona jest w korbkę oraz otwór wlotowy, w którym umieszcza się produkt do zmielenia. Są proste w obsłudze, wykonane z materiałów takich jak stal nierdzewna i łatwe w czyszczeniu. Mogą być montowane na stałe do stołów gastronomicznych.
Z kolei maszynki do mielenia mięsa automatyczne to sposób na szybką i sprawną obróbkę dużych ilości żywności. Często są przystosowane do pracy ciągłej i mają zwiększoną odporność na uszkodzenia. Ich wydajność podaje się w kg/h. Mogą być wyposażone w tryb wsteczny (przydatny, gdy wilk do mięsa się zatka), regulowaną moc, wyłączniki bezpieczeństwa czy antypoślizgowe nóżki.
Maszyny do mielenia serów, tarcia parmezanu i bułki tartej
Maszyny do mielenia sera są przydatne w pizzeriach, piekarniach, barach i restauracjach, szczególnie włoskich. Zapewniają wysoką wydajność, zapobiegają przyklejaniu się sera do części urządzeń i pozwalają uzyskać idealnie starty produkt. Część z nich nadaje się również do produkcji bułki tartej, która jest składnikiem wielu dań – w tym kotletów, nuggetsów i zapiekanek. Maszynki te pozwalają na regulację ziarnistości tartych produktów.
Sitka do warzyw
Do mielenia warzyw i owoców doskonale sprawdzają się sitka do warzyw. Te mają postać misy, wyposażonej w korbkę i są wyposażone ostrza. Żeby wygodnie i szybko z nich korzystać, wystarczy umieścić misę w garnku o odpowiednim rozmiarze, a następnie przystąpić do obróbki warzyw. Sitka do warzyw mogą mieć różną pojemność i średnicę. Umożliwiają przyrządzanie surówek, sałatek, warzyw do sushi i dekoracji do potraw.
Młynki do mielenia zbóż
W ofercie Gastromanii znalazły się także młynki do mielenia zbóż. Dzięki nim można wytwarzać w restauracji własną mąkę, która będzie idealnie dopasowana do wybranego zastosowania. Można mieć wówczas stuprocentową pewność co do jej świeżości i składu. Konstrukcja takich młynków jest prosta, co umożliwia ich łatwe czyszczenie. Te mogą występować też w formie przystawek do robotów kuchennych.
Zachęcamy do zapoznania się z szerokim wyborem maszyn do mielenia, które znajdują się w ofercie Gastromanii. W naszym asortymencie znalazły się wyłącznie starannie wyselekcjonowane produkty, uznanych producentów.