-
Wałek ślimakowy do wilka do mięsa 22 | HENDI, 282069
Netto: Brutto: -
Wałek ślimakowy do wilka 210819 | HENDI, 933367
Netto: Brutto: -
Wałek ślimakowy Hendi 12 | HENDI, 282304
Netto: Brutto: -
Wałek ślimakowy do wilka 210802 | HENDI, 931257
Netto: Brutto:
Ślimaki do maszynek do mięsa
(7)Ślimaki do maszynek do mięsa są podstawowym elementem, który odpowiada za przemieszczanie się mięsa wewnątrz maszynki oraz jego rozdrabnianie. Są ukształtowane w sposób spiralny – i właśnie stąd wynika ich nazwa. Części urządzenia obracając się, przesuwają mięso w kierunku noży czy sitka, znajdującego się w maszynce. Ślimak do mielenia mięsa odpowiada nie tylko za jego przesuwanie, ale także równomierne dozowanie. Dzięki temu maszynki na dłużej zachowują pożądaną sprawność i wydajność na odpowiednim poziomie, a mięso jest idealnie zmielone i pozwala uzyskać świetny smak przyrządzanych potraw.
Dzięki zastosowaniu ślimaków mięso ma dokładnie taką konsystencję, jaką preferuje użytkownik. Ta po przejściu przez cały proces obróbki w maszynce, staje się jednolita, odpowiednio zbita i pozbawiona niepożądanych elementów takich jak np. chrząstki. Dostępne w ofercie Gastromanii ślimaki do maszynek do mięsa są wysokiej jakości i zostały wykonane ze stali nierdzewnej, która jest podstawowym materiałem w każdej profesjonalnej kuchni. Znajdź model kompatybilny z posiadaną maszynką i ciesz się idealnie dozowanym, rozdrobnionym mięsem!
Czemu warto kupić dodatkowe ślimaki do maszynki do mielenia mięsa?
Ślimaki ze względu na stały kontakt z żywnością oraz ciągłe pozostawanie w ruchu mogą czasami wymagać wymiany. Ślimak maszynki to element, który ulega naturalnemu zużyciu podczas eksploatacji sprzętu, dlatego warto dysponować elementem zamiennym. Niektórzy decydują się na ich zakup również po to, by zwiększyć liczbę zastosowań posiadanego sprzętu, np. umożliwiając sobie mielenie mięsa o różnej ziarnistości.
Jakie zalety ma dobrze dobrany ślimak do maszynki do mięsa?
Dobrze dobrany ślimak do maszynki do mięsa to gwarancja idealnego dopasowania, szczelności i sprawnego działania. Żeby maszyny gastronomiczne były w jak najlepszej kondycji, najlepiej jest wybierać wyłącznie kompatybilne z nimi elementy wymienne. Dostępne ślimaki do maszynek do mielenia są trwałe, odporne na korozję i proste w wymianie. Dzięki gładkiej powierzchni oraz precyzji wykonania są też łatwe w czyszczeniu. Jeżeli w Twojej kuchni znajdują się maszynki do mielenia mięsa, warto mieć pod ręką przynajmniej jeden komplet ślimaków na zmianę w razie potrzeby.
Na co zwracać uwagę, wybierając ślimaki do maszynek do mięsa?
Maszyny do mielenia wymagają regularnej konserwacji, w tym wymiany elementów, które ulegają zużyciu. By zmielone mięso zapewniało świetny smak potraw, należy poświęcić trochę czasu odpowiedniemu dopasowaniu ślimaka. Na co zwracać uwagę podczas jego wyboru? Obejrzyj dokładnie posiadaną maszynkę – sprawdź jej model oraz numer seryjny na tabliczce znamionowej, ponieważ sugerując się nimi najłatwiej znaleźć odpowiedni model dla siebie. Oprócz tego skontroluj, jaka jest średnica elementu i jego materiał wykonania. Części wymieniamy wówczas, gdy po poprzednich widać zużycie lub gdy chcemy zmienić teksturę mięsa mielonego maszynką.
Zachęcamy do zapoznania się z szerokim wyborem ślimaków, które znajdziesz w naszej ofercie. W razie trudności z odszukaniem produktu lub dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu z naszymi ekspertami!