Wszystkie kategorie w dziale Kostkarki do lodu

Produkcja lodu – profesjonalne kostkarki

Trudno wyobrazić sobie współczesny, dobrze zorganizowany bar bez wydajnej kostkarki do lodu. Lód w kostkach dodawany jest do wszelkiego rodzaju napojów, drinków, alkoholowych i owocowych koktajli czy soków. Wypełnia się nim również eleganckie wiaderka z serwowanym szampanem lub winem. Dlatego we wszelkiego rodzaju barach, pubach i dyskotekach, a także hotelach, restauracjach i innych lokalach gastronomicznych zapotrzebowanie na kostki lodu jest zawsze duże niezależnie od pory roku. W takich miejscach najlepiej sprawdzają się profesjonalne kostkarki do lodu, które pozwalają na uzyskanie odpowiednich ilości lodu w krótkim czasie.

Czytaj więcej >

Wydajność kostkarki do lodu

W większych lokalach, takich jak dyskoteki czy duże kluby nocne, gdzie drinki i napoje alkoholowe w różnych postaciach sprzedawane są najczęściej w ogromnych ilościach, najlepiej sprawdzą się profesjonalne kostkarki do lodu o wydajności kilkudziesięciu kilogramów na dobę lub więcej. Należy pamiętać, że takie kostkarki wymagają zazwyczaj podłączenia do wody oraz odpływu. Produkują lód metodą natryskową, która sprawia, że pęcherzyki powietrza i wszelkie zanieczyszczenia są usuwane. Modele chłodzone wodą pozwalają na zabudowę urządzenia. Można ustawić je pod ladą lub w zabudowanej wnęce. Dzięki temu kostkarka jest mniej widoczna, a zabudowa dodatkowo wycisza jej pracę.