-
Pomocnicza kostkarka do lodu 15 kg/24h | HENDI, Kitchen Line
Netto: Brutto: -
Przenośna kostkarka do lodu 12 kg/24h | STALGAST, 871101
Netto: Brutto: -
Kostkarka gastronomiczna 26kg/24h | STALGAST, 871126
Netto: Brutto: -
Kostkarka gastronomiczna 20kg/24h | STALGAST, 871120
Netto: Brutto: -
Pompa odpływowa do kostkarek | BARMATIC, 229514
Netto: Brutto:
Kostkarki z zasobnikiem
(281)Kostkarka z zasobnikiem to wygodne rozwiązanie dla lokali usługowych z branży gastronomicznej. Maszyny te mają możliwość nie tylko produkcji, ale też przechowywania kostek lodu, dzięki czemu kucharze lub barmani mają do nich stały dostęp. Taka kostkarka do lodu to wyposażenie standardowe do profesjonalnego biznesu. W naszej ofercie znajdziesz szeroki asortyment kostkarek z zasobnikiem stworzonych przez znanych i cenionych w branży producentów, takich jak m.in. Maja lub Brema.
Kostkarka do lodu z zasobnikiem w Gastromanii
Odpowiednie wyposażenie baru lub restauracji to podstawa. Dostępne w naszym sklepie urządzenia to wysokiej klasy maszyny do lodu wykonane w większości z odpornego tworzywa ABS, które sprawdza się w każdych warunkach. Kostkarki z zasobnikiem mają także kompatybilne rozmiary, dzięki czemu zmieszczą się np. pod blatem. W ten sposób możliwa jest znaczna oszczędność miejsca i wygodniejsze zagospodarowanie przestrzeni barowej lub restauracyjnej.
Kostkarki z zasobnikiem – system chłodzenia
- Chłodzenie powietrzem – kostkarki z chłodzeniem powietrznym wykorzystują wentylatory do przepływu powietrza przez układ chłodzenia, który odprowadza ciepło z wnętrza urządzenia na zewnątrz. Powietrze chłodzące jest doprowadzane do kondensatora, gdzie jest ochładzane przez obieg czynnika chłodniczego. Te kostkarki do lodu są często bardziej ekonomiczne w instalacji, ponieważ nie wymagają podłączenia do zewnętrznego źródła wody. Ważny jest także mniejszy koszt utrzymania, ponieważ nie ma konieczności wymiany wody ani związanych z nią filtrów. Jednak ta metoda chłodzenia jest mniej wydajna przy wysokiej temperaturze otoczenia.
- Chłodzenie wodą – maszyny do robienia lodu z chłodzeniem wodnym korzystają z wody do chłodzenia kondensatora, który odprowadza ciepło z wnętrza urządzenia. Woda jest pompowana do kondensatora, gdzie absorbuje ciepło, a następnie odprowadzana jest do zewnętrznego zbiornika lub systemu odpływowego. Urządzenie to jest także bardziej efektywne w warunkach o wysokiej temperaturze otoczenia, ponieważ woda ma większą zdolność do absorbowania ciepła niż powietrze. Jednocześnie ten rodzaj kostkarek jest mniej podatny na przegrzanie, co może zwiększyć wydajność i niezawodność urządzenia