-
Multipatelnia elektryczna 55 cm | HENDI, 239605
Netto: Brutto: -
Żarówka do lamp grzewczych | STALGAST, 692510
Netto: Brutto: -
Gofrownica podwójna, 4x6 kratek | HENDI, 212103
Netto: Brutto: -
Salamander – opiekacz 600 | HENDI, 264706
Netto: Brutto: -
Multipatelnia elektryczna 40 cm | HENDI, 239506
Netto: Brutto: -
Kontakt grill 51x50x30 cm, 3 kW | POTIS, PK 2745
Netto: Brutto: -
Urządzenie do smażenia pączków | BESTRON, DCPM12
Netto: Brutto:
Urządzenia grzewcze
(6847)Wszystkie kategorie w dziale Urządzenia grzewcze
- Patelnie gastronomiczne
- Kuchnie i trzony gastronomiczne
- Frytownice gastronomiczne
- Grille i rożna gastronomiczne
- Kotły gastronomiczne
- Bemary gastronomiczne
- Warniki gastronomiczne
- Urządzenia do gyrosa, kebaba
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Gofrownice dla gastronomii
- Opiekacze i tostery
- Salamandry gastronomiczne
- Taborety gastronomiczne
- Podgrzewacze gastronomiczne
- Piece dla gastronomii
- Piekarniki gastronomiczne
- Kuchnie mikrofalowe
- Akcesoria do bloków termicznych
Urządzenia grzewcze w technologi gastronomicznej
W celu uzyskania korzystnych właściwości dla przygotowywanych dań i potraw – ich zapachu, wyglądu, konsystencji oraz smaku niemal zawsze są one poddawane obróbce termicznej. Dlatego wyjątkowo ważnym elementem każdego lokalu gastronomicznego są wysokiej jakości, odpowiednio dobrane pod względem parametrów profesjonalne urządzenia grzewcze. W Gastromania.pl proponujemy szeroki wybór urządzeń do obróbki termicznej z wielu półek cenowych i jakościowych dla każdego rodzaju działalności gastronomicznej wielu uznanych producentów. Urządzenia grzewcze są podstawą dla cateringu, profesjonalnych kuchni restauracyjnych, hotelowych, szkolnych oraz zakładowych, fastfoodów, jadłodajni, stołówek czy zakładów przetwórstwa spożywczego (masarnie, mleczarnie, zakłady przetwórstwa owoców). Wszystkie urządzenia grzewcze dla gastronomii można podzielić według wielu kryteriów, jednak najistotniejszym będzie podział ze względu na zastosowanie oraz rodzaj obrabianego cieplnie produktu. Możemy tu dokonać podziału na:
- profesjonalne taborety, trzony, kuchnie, kuchenki i palniki – gazowe oraz elektryczne,
- gastronomiczne kuchenki mikrofalowe,
- bemary, warniki do wody, ryżu oraz makaronu,
- wędzarnie, komory wędzarnicze,
- płyty grillowe – gazowe oraz elektryczne,
- kotły warzelne – gazowe, elektryczne oraz parowe,
- piekarniki, piece cukiernicze i piekarnicze oraz piece konwekcyjno-parowe,
- frytkownice gastronomiczne i smażalniki do pączków lub churros – gazowe oraz elektryczne,,
- patelnie gastronomiczne – gazowe oraz elektryczne,
- rożna do kurczaków, prosiaków oraz maszyny do kebaba,
- naleśnikarki oraz gofrownice,
- tostery, salamandry, opiekacze oraz grille kontaktowe,
Wśród produktów znajdujących się w kategorii urządzeń grzewczych znajdziemy także niezbędne akcesoria montażowe: podstawy, listy łączeniowe czy drzwi do podstaw urządzeń do obróbki termicznej. Urządzenia grzewcze możemy także podzielić na urządzenia wolnostojące, urządzenia nastolne oraz urządzenia modułowe do wyboru spośród linii 390, 600, 640, 650, 700, 750, 900 a nawet 1100. Liczba ta odnosi się do szerokości urządzeń grzewczych w milimetrach – urządzenia z tej samej linii można złożyć w tzw. ciągi technologiczne.