-
Preparat myjąco-dezynfekujący Chloreagent 10 l | JAX, 30
Netto: Brutto: -
Preparat myjąco-dezynfekujący Chloreagent 5 l | JAX, 30
Netto: Brutto: -
Preparat do mycia i dezynfekcji Combisept 1 l | JAX, 28
Netto: Brutto: -
Preparat do mycia i dezynfekcji Combisept 5 l | JAX, 28
Netto: Brutto: -
Preparat do higienicznej dezynfekcji rąk 1 l | JAX, 34
Netto: Brutto: -
Preparat do dezynfekcji płaskich powierzchni 1 l | JAX, 29
Netto: Brutto: -
Preparat do higienicznej dezynfekcji rąk 5 l | JAX, 34
Netto: Brutto: -
Preparat do dezynfekcji płaskich powierzchni 5 l | JAX, 29
Netto: Brutto: -
Preparat myjąco-dezynfekujący Chloreagent 1 l | JAX, 30
Netto: Brutto: -
Preparat do higienicznej dezynfekcji rąk 500 ml | JAX, 34
Netto: Brutto: -
Preparat do higienicznej dezynfekcji rąk 200 ml | JAX, 34
Netto: Brutto: -
Preparat do mycia i dezynfekcji Combisept 10 l | JAX, 28
Netto: Brutto:
Środki dezynfekujące
(15)Środki dezynfekujące dla gastronomii – aktywna walka z drobnoustrojami
Szkodliwe drobnoustroje to niepożądani goście w każdej profesjonalnej kuchni, których zdecydowanie nie należy lekceważyć. Występowanie bakterii i zarodników pleśni w przemyśle spożywczym jest jednak nieuniknione, bez względu na to, jak rzetelni są dostawcy i partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy. Są one trudne do dostrzeżenia i potrafią rozwijać się w niesamowicie szybkim tempie. Można skutecznie ograniczyć przytoczony problem przechowując poszczególne produkty spożywcze w odpowiedni sposób, jednak eksperci z branży gastronomicznej stworzyli dodatkowe środki dezynfekujące dla gastronomii. Pomogą Ci one bezkompromisowo rozprawić się z drobnoustrojami i ich potencjalnymi źródłami.
Środki dezynfekujące dla gastronomii – fizyczne, chemiczne, skuteczne
Oferowane przez nas środki dezynfekujące dla gastronomii możemy podzielić zasadniczo na dwie grupy: fizyczne oraz chemiczne. Do pierwszej grupy zaliczamy specjalistyczne naświetlacze i sterylizatory, które niszczą drobnoustroje np. wydzielając określone dawki promieniowania UV. Należą do niej też wszelkie chłodnie i pasteryzatory. Środkiem dezynfekującym dla gastronomii, który polecamy właścicielom lokali podającym wino, są kulki do czyszczenia dekanterów i karafek. Usuną one osad winny, do którego trudno dotrzeć przez wąską szyjkę naczynia, a który stanowi idealną pożywkę dla drobnoustrojów. Chemiczne środki dezynfekujące dla gastronomii to różnego rodzaju mydła oraz płyny antybakteryjne, przeznaczone do mycia rąk, jak i dezynfekcji wyposażenia kuchennego lub barowego. Oba rodzaje środków dezynfekujących dla gastronomii charakteryzują się potwierdzoną skutecznością. Zapoznaj się z nimi już dziś i pozbądź się drobnoustrojów na dobre.