Piece dwukomorowe
(183)Wszystkie kategorie w dziale Piece dwukomorowe
Piec do pizzy dwukomorowy jako narzędzie pracy
Lokale gastronomiczne specjalizujące się w serwowaniu pizzy, cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem ze strony konsumentów. Nic dziwnego. Pizza to danie proste, szybkie i smaczne. A do tego stosunkowo tanie. W tego typu lokalach istotne jest korzystanie z wysokiej jakości sprzętu, który jednocześnie pozwoli na obsłużenie systematycznie rosnącej rzeszy klientów. Rozwiązanie mogą stanowić piece dwukomorowe do pizzy. Dzięki swojej konstrukcji pozwalają na przyrządzanie pizzy w dwóch niezależnych komorach. Oznacza to nie tylko oszczędność czasu (i szybszą obsługę), ale także zasobów.
Piece dwukomorowe do pizzy – szczegóły konstrukcji
Standardowo, konstrukcja pieców obejmuje stalową obudowę, która charakteryzuje się nie tylko eleganckim wyglądem, ale także jest odporna na zabrudzenia i uszkodzenia. Wnętrze zazwyczaj jest wyłożone płytami szamotowymi, które doskonale utrzymują temperaturę. Aby usprawnić aspekt termoregulacji, ściany wyłożone są materiałem izolacyjnym, na przykład wełna mineralną. Każda komora ma oddzielną instalację grzewczą, która zazwyczaj ogrzewa pizzę od góry oraz od dołu. Grzałki pozwalają na autonomiczną regulację ciepła. Tak samo temperatura w poszczególnych komorach może być swobodnie regulowana. W ofercie naszego sklepu znajdują się produkty takich znanych na rynku gastronomicznym marek jak Hendi, czy Bartscher. Charakteryzują się one wysoką jakością wykonania oraz niezawodnością. Polecane są przez największe autorytety kulinarne na świecie.
Sklep Gastromania jest oficjalnym partnerem dystrybutorów oferowanych produktów na terytorium Polski.