-
Kompaktowa maszynka do mielenia mięsa 0,4 kW | HENDI, 210864
Netto: Brutto: -
Wilk do mięsa Hendi 22 | HENDI, 282007
Netto: Brutto: -
Gniotownik do zbóż | BARTSCHER, A150029
Netto: Brutto: -
Wilk do mięsa ½ Unger 12 | HENDI, Profi Line
Netto: Brutto: -
Młynek - maszynka do mięsa, 80kg/h | HENDI, Top Line 8
Netto: Brutto: -
Młynek - maszynka do mięsa, 250kg/h | HENDI, Top Line 22
Netto: Brutto: -
Młynek - maszynka do mięsa, 150kg/h | HENDI, Top Line 12
Netto: Brutto: -
Wilk do mięsa 12 | HENDI, Kitchen Line
Netto: Brutto: -
Wilk do mięsa Hendi 12 | HENDI, Profi Line
Netto: Brutto: -
Elektryczna maszynka do mięsa multiwolf | GRAEF, FW 500
Netto: Brutto: -
Młynek do zbóż do KitchenAid | BARTSCHER, A150037
Netto: Brutto: -
Maszynka do mięsa 12 | STALGAST, 721121
Netto: Brutto: -
Wilk do mięsa z systemem Unger, 1-fazowy | MA-GA, WM22.2-U3
Netto: Brutto: -
Wilka do mięsa 12, 200-220 kg/h | HENDI, Kitchen Line
Netto: Brutto: -
Wilk do mięsa z systemem Unger, 3-fazowy | MA-GA, WM22.1-U3
Netto: Brutto: -
Wilk do mięsa TC12 z sitkiem 4,5 mm | MA-GA, TC12-45
Netto: Brutto: -
Podzespół wymienny gardzieli do wilka TC12 | MA-GA, PWG-TC12
Netto: Brutto: -
Maszynka do mielenia mięsa 0,8 kW | STALGAST, 721224
Netto: Brutto: -
Maszynka do mięsa 22 | STALGAST, 721221
Netto: Brutto:
Maszyny do mielenia mięsa
(100)Maszynki do mięsa to wszechstronne urządzenia, które mogą działać w sposób manualny lub automatyczny. Znacznie usprawniają pracę w kuchni i pozwalają na odciążenie kucharzy czy pomocy kuchennej. Przydają się podczas przygotowywania mięsa na kotlety, nuggetsy czy podczas wytwarzania kiełbas. Niektóre umożliwiają pracę ciągłą, natomiast inne są przeznaczone do obróbki mniejszych partii żywności.
W zestawie z urządzeniem mogą znaleźć się nakładki różnego rodzaju, które sprawiają, że jego zastosowanie staje się jeszcze bardziej wszechstronne. Maszynki do mięsa dostępne są w najróżniejszych wymiarach i wagach tak, by odpowiedzieć zarówno na potrzeby małych stanowisk w osiedlowych sklepach, jak i supermarketów, restauracji, cateringów czy sklepów mięsnych. Wybierz profesjonalne maszynki do mielenia mięsa i ciesz się smakiem świeżych, wysokiej jakości potraw.
Czemu warto zainwestować w wilki do mięsa?
Zakup maszynki do mięsa pozwala całkowicie zrewolucjonizować prace wykonywane w kuchni. Jakie są korzyści, które z niego wynikają?
- Pełna kontrola nad jakością produktów – w przypadku samodzielnego mielenia mięsa ma się pewność co do jego jakości i świeżości, a także tego, że w produkcie nie znajdują się żadne niepożądane składniki, ani konserwanty.
- Możliwość dostosowania grubości mielenia – własnoręczne mielenie to szansa na wybór odpowiednich sitek czy ustawienie maszyny w taki sposób, by produkty miały stosowną do danego zastosowania ziarnistość.
- Oszczędności kosztów – mielenie na miejscu może okazać się znacznie tańsze niż kupowanie gotowego, zmielonego już mięsa. Dzięki inwestycji w profesjonalne maszyny gastronomiczne można zrobić to szybko i sprawnie.
- Funkcje dodatkowe maszynek do mięsa – niektóre urządzenia mogą umożliwiać korzystanie ze specjalistycznych dodatków i przystawek, co pozwala obrabiać również owoce czy niektóre gatunki warzyw. Można wykorzystać je również do mielenia maku do przygotowania wyrobów cukierniczych czy sera na pizzę.
- Higiena i zachowanie najwyższego poziomu czystości – czyszczenie maszynek do mięsa jest bardzo ważne, ponieważ jest to produkt, który szybko ulega zepsuciu. Dbając o czystość maszynek samodzielnie, można mieć pewność, że mięso mielone nie będzie skażone bakteriologicznie. Łatwiej zatem dbać o świeżość, a co najważniejsze: bezpieczeństwo produktu.
- Nieograniczone możliwości w zakresie wprowadzania nowatorskich rozwiązań – dzięki samodzielnemu mieleniu, możesz zmielić mięso np. z własnoręcznie przygotowaną mieszanką przypraw, sokiem z cytryny czy innymi dodatkami. Pozwala to przygotowywanie autorskich, oryginalnych receptur.
W naszej ofercie znajdują się najróżniejsze maszyny do mielenia – głównie mięs, ale zadbaliśmy też o to, by dostępne były przykładowo maszyny do tarcia sera, które przydają się w większości restauracji i stołówek.
Ręczne maszynki do mielenia mięsa
Ręczny wilk do mięsa to nie tylko marzenie niektórych gospodyń domowych, ale także świetny wybór do restauracji, w których mięso mielone jest potrzebne tylko w przypadku kilku pozycji z karty. Są idealne także do lokali, które stawiają na tradycyjne metody przyrządzania posiłków, placówek rzemieślniczych i tych silnie związanych z lokalną kulturą. Taka maszynka do mielenia mięsa może być przytwierdzona do stołu gastronomicznego przy pomocy zacisku śrubowego, który nie wymaga wiercenia, ani innej ingerencji w strukturę blatu. Takie maszynki do mięsa mogą mieć:
- ergonomiczne korbki – które są wykonane z miłych w dotyku lub naturalnych materiałów takich jak drewno;
- kilka wbudowanych ostrzy noża – które przyspieszają i ułatwiają pracę;
- elementy do demontażu – które znacznie ułatwiają czyszczenie i utrzymanie należytej higieny;
- płytki do mielenia mięsa z otworami o różnej średnicy lub gardziele o odmiennych wymiarach.
Maszynka do mięsa elektryczna
Wilki do mielenia mięsa elektryczne są zdecydowanie najpopularniejsze. Spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających, a mimo to dostępne są w świetnej cenie. Są niezbędne w czasie przygotowywania potraw w restauracjach, cateringach, barach szybkiej obsługi, na stołówkach. Maszynka do mięsa „wilk” automatyczna znacznie przyspiesza przygotowanie potraw i posiłków, stając się ważnym elementem wyposażenia kuchennego.
Elektryczna maszynka do mięsa może być wykonana ze stali nierdzewnej czy aluminium i być zaopatrzona w dodatkowe elementy z tworzyw sztucznych. Oprócz mielenia mięsa maszynki mogą służyć także do przygotowania kiełbas. Niektóre nowoczesne maszynki mają bieg wsteczny, który umożliwia udrożnienie otworu, gdy dojdzie do zatkania gardzieli wilka. Oprócz tego liczyć można na różnego rodzaju sitka, które pozwalają sprawnie regulować gradację mielenia mięsa.
Maszynka do mielenia mięsa wilk – kompaktowa czy przemysłowa?
Maszyny do mięsa w Gastromanii dostępne są w najróżniejszych wydaniach. Zadbaliśmy o to, by można było dostać u nas:
- niewielkie i kompaktowe maszynki do mięsa – które nie zajmują dużo miejsca i świetnie nadają się do przygotowania farszu na uszka czy pierogi;
- duże maszynki do mięsa – które idealnie sprawdzają się w restauracjach i stołówkach, w których na pierwszym miejscu stawia się wydajność mielenia.
Na co zwracać uwagę, wybierając maszynkę do mielenia mięsa?
Wybierając maszynkę, należy zwracać uwagę na:
- moc urządzenia – im ta jest większa, tym maszynka sprosta bardziej wyśrubowanym wymaganiom. Jej moc warunkuje to, jak sprawna i wydajna będzie maszyna;
- dodatkowe nasadki – które mogą pozwalać na obróbkę owoców czy warzyw, a nawet kawy;
- funkcje maszynek – możliwość przygotowania pasztetów czy hamburgerów, przesiewacze czy blokada zabezpieczająca znacznie uprzyjemniają korzystanie z urządzenia i sprawiają, że ma ono więcej zastosowań;
- zakres regulacji – opcja regulacji mocy, prędkości i grubości mielenia sprawia, że maszyna jest bardziej uniwersalna;
- parametry dotyczące wydajności – podawane najczęściej w kilogramach na godzinę.
Zachęcamy do zapoznania się z szerokim wyborem dostępnych produktów. Dzięki nim obróbka mięsa stanie się szybka i przyjemna. W razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu!