Cena netto: 114699,00 zł
Cena brutto: 141079,77 zł
Dostępność: 30 dni
Koszt dostawy: od 0,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
długość 1370 mm
szerokość 1740 mm
wysokość 1430 mm
długość komory: 950 mm
szerokość komory: 1260 mm
wysokość komory: 160 mm
moc całkowita: 39.2 kW
napięcie: 400 V
ilość komór: 3 szt.
ilość pizz: 27 szt.
zasilanie: elektryczne

Piec trzykomorowy S105 z okapem i bazą | MORETTI FORNI, MFS105T - Opis:

Projekt
SeriaS to najbardziej zaawansowane i konfigurowalne piece statyczne na świecie do idealnego pieczenia pizzy, chleba i produktów cukierniczych. Gwarantują oszczędność energii nawet do 35% w stosunku do innych pieców Moretti Forni oraz wzrost szybkości pieczenia o 20% dzięki innowacyjnej technologii Eco®SmartBaking. Zaprojektowane w celu optymalizacji zużycia energii i ograniczeniu wpływu na środowisko. SeriaS zawsze osiąga idealny wynik pieczenia: maksymalna wszechstronność i wyjątkowa łatwość użycia.

Oszczędzanie energii
Oszczędzanie energii i łatwość użycia są podstawą filozofii projektowania Moretti Forni. Przy średniej oszczędności energii wynoszącej ponad 35%, SeriaS jest statycznym piecem elektrycznym o najniższym zużyciu energii na świecie.
Najlepszy w swojej kategorii pod względem jakości pieczenia, zużycia energii i efektywności. Wszystkie jego technologie zostały zaprojektowane w celu maksymalizacji wydajności.
Jego konstrukcja została zaprojektowana tak, aby maksymalnie ograniczyć zużycie energii:
• zarówno zwiększona grubość izolacji wykonanej ze specjalnego materiału izolacyjnego o wysokiej gęstości, jak i trójkanałowe cięcia termiczne utrzymują ciepło wewnątrz pieca, zapobiegając jego wydostawaniu się na zewnątrz
• grube drzwi zaprojektowane tak, aby zminimalizować utratę ciepła, zapewniają doskonałą widoczność wnętrza i kontrolę pieczenia bez konieczności częstego otwierania
• specjalne płyty ogniotrwałe zmniejszają bezwładność cieplną: ciepło przepływa szybciej i jest optymalnie rozprowadzane po produkcie

Kontrola elektroniczna
Kontrola elektroniczna w seriiS reprezentuje najlepszą technologię Moretti Forni: ponad 70-letnie doświadczenie firmy w pieczeniu oraz najbardziej innowacyjne technologie elektroniczne, które zostały zastosowane w SeriiS

Wykończenie
seriaS evolution charakteryzuje się „wykończeniem stalowym” o czystym i eleganckim wyglądzie, praktycznym w użyciu i ergonomicznym we wszystkich swoich funkcjach. Drzwi Idealnie wyważone, łatwe w obsłudze, bez obciążenia dla operatora. Obszerne szkło zapewnia doskonałą widoczność podczas pieczenia. Zastosowano specjalny materiał izolacyjny o wysokiej gęstości, zatrzymując ciepło w piecu.

Multifunkcyjność
SeriaS to najbardziej wszechstronny piec na świecie, zaprojektowany w celu zaspokojenia wielu potrzeb pieczenia: pizzy, ciast, chlebów i produktów gastronomicznych. Dzięki możliwości łatwej wymiany płyty szamotowej na płytę stalową tłoczoną lub kamień do piekarnictwa i dołożeniu nawilżacza komory, urządzenie zapewnia dużą swobodę użytkowania i eksperymentowania. Ponadto seriaS umożliwia wybór dodatkowych komór pieczenia o różnych wysokościach dostosowanych do potrzeb w zależności od rodzaju wypiekanych produktów.

Systemy:
Dual-Power® Technology
Oddzielne i niezależne zarządzanie górną i dolną mocą pieca.
Korzyści: Jednorodność pieczenia i idealna kalibracja ciepła.

Power-Booster® Technology
Rezerwa dodatkowej mocy do skutecznego zarządzania szczytami w pracy. Eliminuje ryzyko utraty wydajności pieca z powodu większego obciążenia, co gwarantuje zawsze doskonałe pieczenie.
Korzyści: Zawsze doskonałe pieczenie, nawet podczas szczytów w pracy.

Eco-Standby® Technology
Inteligentna funkcja ograniczająca zużycie energii podczas przerw w pracy: wystarczy jedno naciśnięcie przycisku, aby piec natychmiast natychmiast powrócił do normalnego trybu pracy.
Korzyści: oszczędność energii z zachowaniem wydajności pieca.

Power-Cleaning® System
Funkcja pyrolizy programowana na koniec dnia w celu łatwego i skutecznego usunięcia wszelkich pozostałości tłuszczu i brudu z powierzchni pieczenia.
Korzyści: Oszczędność czasu i maksymalne bezpieczeństwo użytkowników.

Cool-Around® Technology
Ciepło jest zatrzymywane w komorze pieczenia przy jednoczesnym zachowaniu zimnej obudowy pieca, co zapewnia lepszą żywotność i bezpieczeństwo w miejscu pracy. Ekskluzywna opatentowana technologia.
Korzyści: Doskonała żywotność, maksymalne bezpieczeństwo użytkownika i oszczędność energii.

Dual-Temp® Technology
To opatentowany system Moretti Forni, który oddzielnie kontroluje dwie różne temperatury w tej samej komorze pieczenia: szczególnie ważna funkcja dla produktów gastronomicznych.
Korzyści: Jednorodność pieczenia i idealna kalibracja ciepła.

Delta-Power® Technology
Idealne pieczenie bez obracania produktu, nawet przy częstym otwieraniu drzwi pieca.
Korzyści: Równomierne wypiekanie bez konieczności obracania produktu.

Half-Load® Technology
Pozwala na wykorzystanie tylko połowy komory w czasie mniejszego natężenia ruchu, dezaktywując elementy grzewcze z przodu pieca. Zmniejsza się tym samym zużycie energii.
Korzyści: Zmniejszenie kosztów i zużycia energii.

Adaptive-Power® Technology
Personalizuje cykl pieczenia według produktu. Dzięki ciągłemu pomiarowi temperatury, niweluje straty oraz automatycznie dostosowuje wymaganą moc wyjściową. Stale dostosowuje zużywaną energię do rzeczywistych potrzeb w oparciu o ilość produktu w komorze pieca. W ten sposób piec zużywa minimalną energię niezbędną do uzyskania idealnego pieczenia. 30% oszczędności energii i o 20% szybsze pieczenie
Korzyści: Optymalna wydajność i zmniejszenie zużycia energii.

Fource® Technology
Fource® pozwala na zmniejszenie zainstalowanej mocy o 20%, przy jednoczesnym zachowaniu dostępnej mocy i doskonałej wydajności pieczenia. Dzięki temu piec może zostać zainstalowany w lokalach z brakiem dostępu do odpowiedniej mocy. Fource® gwarantuje również dodatkowe 5% oszczędności energii w stosunku do ogólnego zużycia w seriiS.
Korzyści: Optymalizacja zainstalowanej mocy.

Deata-Feed® System
Port USB do importu / eksportu danych.
Korzyści: Przenoszenie przepisów i danych z urządzeń w szybki sposób.

Moduł Wi-Fi
Umożliwia pobieranie aktualnego oprogramowania i korzystania z najnowszej dostępnej wersji.
Korzyści: Łatwość zarządzania.

Remote-Master® Technology
Sterowanie online parametrami i programami pieca, licznik czasu włączenia. Zdalne zarządzanie potencjalnymi problemami w różnych lokalizacjach.
Korzyści: Łatwe zarządzanie i standaryzacja procedur.

Split-Booster® Technology
Pozwala na zwiększenie o 20% mocy góry i dołu lub dla spersonalizowanego boostera, poszanowania i ulepszania właściwości wypieków.
Korzyści: Doskonała kalibracja i dystrybucja ciepła.

Multi-Timer® Technology
SeriaS zawiera do 6 niezależnych timerów. Monitoruje czas w 6 obszarach pieczenia.
Korzyści: Ułatwienie pracy.

Metronom® Technology
Po ustawieniu czasu pieczenia, wyświetlacz wskaże optymalny obszar do wypieku produktu.
Korzyści: Zoptymalizowane zarządzanie rytmem pracy i strefami pieczenia.
Piec trzykomorowy S105 z okapem i bazą | MORETTI FORNI, MFS105T - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Piec trzykomorowy S105 z okapem i bazą | MORETTI FORNI, MFS105T - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny