Zestaw piekarniczo-cukierniczy: F50E + Ideck PM60.60M + podstawa na kołach H=700 mm | MORETTI FORNI, MFIBAKE3
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 850 mm |
szerokość | 1065 mm |
wysokość | 2065 mm |
odległość między prowadnicami: | 97 mm |
rozmiar blach: | 600x400 mm |
moc całkowita: | 13.5 kW |
napięcie: | 400 V |
ilość prowadnic: | 5 szt. |
materiał: |
|
zasilanie: | elektryczne |
sposób wytwarzania pary: | natryskowy |
wentylator: | tak |
Zestaw piekarniczo-cukierniczy: F50E + Ideck PM60.60M + podstawa na kołach H=700 mm | MORETTI FORNI, MFIBAKE3 - Opis:
Piece piekarniczo-cukiernicze elektryczne piece konwekcyjne z nawilżaniemSeriaF Fanbake to seria elektrycznych pieców konwekcyjnych, niezwykle wszechstronnych i w nienagannym stylu, stworzonych do pieczenia chleba, ciasta i wyrobów piekarniczych. Idealne do zastosowania na małej przestrzeni. W seriiF technologia i wydajność łączą się zarówno z funkcjonalnością, jak i zdolnością do zaspokojenia potrzeb w zakresie wysokiej wydajności. Zwiększa możliwości biznesowe upraszczając procesy produkcyjne. Zarządzanie piecami Fanbake seriiF jest niezwykle praktyczne: intuicyjne sterowanie umożliwiające pełne wykorzystanie 200 dostosowywanych programów dla każdego rodzaju produktu. Jest to konkretne wsparcie dla Twojej firmy, zapewniające zawsze doskonałe rezultaty pieczenia. To wszystko jest możliwe dzięki doświadczeniu Moretti Forni w zarządzaniu dynamicznymi przepływami ciepła.
Główne cechy:
Kompletne stanowisko do pieczenia na zaledwie 1 m2
W seriiF możliwe jest ustawienie dwóch pieców jeden na drugim, aby umożliwić zróżnicowane pieczenie lub zwiększyć wydajność. Ponadto F50 można łączyć ze statycznymi piecami do pizzy, co umożliwia zróżnicowanie produkcji i rozszerzenie menu: pizza, ciasto, chleb i inne produkty gastronomiczne, wszystko na mniej niż jednym metrze kwadratowym
Właściwości techniczne
Idealna Jednorodność pieczenia Badanie przepływów ciepła uzyskanych dzięki najnowszej generacji oprogramowania jest podstawą naprzemiennego systemu wentylacji, który zapewnia doskonałą jednorodność pieczenia produktów.
Specjalna komora rozrostu
Temperatura może być utrzymywana na stałym poziomie dzięki komorze rozrostu z nawilżaczem i szklanymi drzwiami do różnorodnych potrzeb.
Regulowane i programowane pieczenie z użyciem pary
Dzięki intuicyjnemu wyświetlaczowi można zaprogramować i dostosować czas trwania zaparowania.
• Automatyczna kontrola pracy komina
• Obudowa ze stali nierdzewnej w nowoczesnym wydaniu
• Automatyczna lub ręczna kontrola natrysku pary do komory pieca
• Tygodniowy timer z możliwością zaprogramowania 2 włączeń/wyłączeń każdego dnia
• Intuicyjny panel
• Ciągła i dokładna kontrola temperatury za pomocą termopary
• Obieg powietrza zapewniony przez 1 lub 2 wentylatory
• Moc pieca uzależniona od wielkości wsadu (System Adaptive Power Technology)
• Perfekcyjne rozprowadzenie ciepła w komorze pieca (nawet między wentylatorami)
• Drzwi z podwójna bezpieczną szybą
• Ergonomiczny uchwyt dla łatwego otwierania
• Perfekcyjna izolacja termiczna pieca
Piece do pizzy ze sterowaniem elektronicznym i manualnym.
Projekt
To podstawowe piece statyczne Moretti Forni do pizzy. Monoblok z jedną lub dwiema komorami o wysokości 14 cm, z płytą ogniotrwałą. iDeck osiąga temperaturę 450°C. Dostępne w wersjach elektronicznych i elektromechanicznych, obie łączące stal nierdzewną z matową czarną blachą. Piece iDeck można łączyć w moduły z serieF: zestawiając oba modele, możesz połączyć piec konwekcyjny z piecem statycznym. Operator otrzyma kompletne stanowisko do pieczenia pizzy, ciasta, produktów piekarniczych i gastronomicznych na powierzchni mniejszej niż 1 m², co zwiększa możliwości rozwoju biznesu.
Główne cechy
iDeck może zawierać takie opcje, jak okap zbierający parę, podstawę z półkami lub komorę rozrostu podgrzewaną do 60°C. Drzwi z uchwytem na całej długości sprawiają, że obsługa jest łatwa i bezproblemowa, a solidna sprężyna naciągowa drzwi ułatwia otwieranie i zamykanie. Wewnętrzne oświetlenie jest umieszczone w komorze tak, aby chronić je przed uderzeniami i pęknięciami, a kąt padania światła ułatwia podglądanie pieczonych produktów.
Właściwości techniczne
Jednorodność pieczenia Specjalna perforowana powierzchnia ogniotrwała i gęste rozmieszczenie elementów grzewczych gwarantują idealne i równomierne pieczenie.
Wersja elektroniczna
Wersja elektroniczna iDeck zawiera ekskluzywną technologię Dual-Power® do oddzielnego zarządzania mocą górną i dolną.
Wersja elektromechaniczna
Elektromechaniczna wersja iDeck obejmuje mechaniczną kontrolę dwóch termostatów temperatury wewnętrznej komory, osiągając równowagę pomiędzy doskonałą wydajnością a maksymalną prostotą obsługi.
• Prostota obsługi dzięki uchwytowi wzdłuż całej szerokości komory oraz sprężynom domykającym drzwi
• Innowacyjne sterowanie warunkami pracy – Smart Baking – procentowe sterowanie mocą grzałek górnych i dolnych bez wpływu na temperaturę w komorze (w modelach ze sterowaniem elektronicznym)
• Opatentowany perforowany szamot gwarantuje doskonałą cyrkulację powietrza pod pizzą
• Oświetlenie halogenowe montowane jest we wnęce, dzięki czemu nie zmniejsza się powierzchnia pracy i jest zabezpieczone przed uszkodzeniami
• Gęsto ułożone grzałki na całej powierzchni komory gwarantują równomierny wypiek
• Możliwość zamówienia wielu akcesorii takich jak: okap, podstawa, podstawa z prowadnicami na kołach oraz podstawa z komorą rozrostu
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.