Cena netto: 65,03 zł
Cena brutto: 79,99 zł
Dostępność: 14 dni
Stan magazynowy: 100 szt. +
Koszt dostawy: od 22,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
długość 162 mm
szerokość 40 mm
waga: 0.11 kg
kod EAN: 5904816915549

Refraktometr do pomiaru stężenia cukru w moszczu lub brzeczce piwnej | BROWIN, 405570 - Opis:

Refraktometr - praktyczne urządzenie służące do pomiaru stężenia cukru w moszczu lub brzeczce piwnej wyrażonego w stopniach Brixa (% Brix) oraz do określania potencjalnej zawartości alkoholu w winie lub piwie (%).

• Niezastąpiony podczas przygotowywania domowych win i piw - refraktometr to precyzyjny przyrząd optyczny, który sprawdzi się zarówno u początkujących, jak i doświadczonych winiarzy czy piwowarów.
• Do pomiaru cukru - dzięki temu urządzeniu sprawdzisz procentową zawartość cukru (0-40% Brix) w sokach owocowych, nastawach winnych, brzeczce piwnej.
• Do pomiaru potencjalnej zawartości alkoholu - refraktometr służy również do pomiaru potencjalnej zawartości alkoholu (0-25%), jaki można uzyskać przy przefermentowaniu całego cukru zawartego w badanym płynie.
• Łatwy w użyciu - by dokonać kontroli zawartości cukru, wystarczy kropla soku wyciśniętego bezpośrednio z owoców na pryzmat przyrządu.
• Zapewnia precyzyjny pomiar - refraktometr jest wyposażony w ATC (automatyczną kompensację temperatury) i umożliwia wykonanie pomiarów z dużą dokładnością.
• Wygodny i praktyczny - refraktometr jest przenośny i lekki, za jego pomocą można szybko i prosty sposób dokonać potrzebnego pomiaru.

Przed użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi dołączoną do produktu - i postępuj zgodnie z podanymi zaleceniami dotyczącymi regulacji ostrości, kalibracji przyrządu, badania próbki, czyszczenia pryzmatu i płytki.

Jeśli przygotowujesz domowe wino lub piwo i chcesz poznać stężenie cukru w swoim moszczu albo w brzeczce piwnej, to refraktometr pozwoli Ci to zmierzyć w szybki i prosty sposób. Miernik ten umożliwi Ci również zorientowanie się, jaka może być potencjalna zawartość alkoholu w Twoim nastawie. Konstrukcja urządzenia, z wykorzystaniem ATC, czyli automatycznej kompensacji temperatury, zapewni Ci otrzymanie precyzyjnych wyników.

Wskazania urządzenia opierają się na badaniu współczynnika refrakcji światła (najprościej mówiąc - zmiany kierunku załamania się światła po pobraniu próbki na pryzmat refraktometru.)

Zakres pomiarów:
• 0~40% w skali Brix
• 0~25% potencjalna zawartość alkoholu

Dokładność: +/- 1% Brix, dot. alkoholu

Automatyczna kompensacja temperatury (ATC): 10°C ~ 30°C (50°F ~ 86°F)

Zestaw zawiera:
• refraktometr
• pipetkę
• śrubokręt
• etui
• ściereczkę
• instrukcję obsługi

Elementy refraktometru: przezroczysta płytka, pryzmat, śruba do kalibracji, gumowy uchwyt, pierścień regulacji ostrości,
Refraktometr do pomiaru stężenia cukru w moszczu lub brzeczce piwnej | BROWIN, 405570 - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Refraktometr do pomiaru stężenia cukru w moszczu lub brzeczce piwnej | BROWIN, 405570 - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny