Cena netto: 33699,00 zł
Cena brutto: 41449,77 zł
Dostępność: 30 dni
Koszt dostawy: od 0,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
długość 510 mm
szerokość 800 mm
wysokość 1120 mm
odległość między prowadnicami: 60 mm
moc całkowita: 15.5 kW
napięcie: 400 V
temperatura minimalna: 30 °C
temperatura maksymalna: 300 °C
waga: 79 kg
ilość prowadnic: 10 szt.
rozmiar GN: GN 1/1 (530x325 mm)
materiał:
  • stal nierdzewna
  • szkło
zasilanie: elektryczne
sposób wytwarzania pary: natryskowy
wentylator: tak
wyświetlacz: tak
automatyczne mycie: nie
sonda temperaturowa: tak

Piec konwekcyjno-parowy Compact by Sapiens 10xGN 1/1 | LAINOX, COES101R - Opis:

TRYBY PIECZENIA
• ICS (system pieczenia interaktywnego) — system pieczenia automatycznego przepisów kuchni włoskiej, francuskiej, międzynarodowej, hiszpańskiej, rosyjskiej, azjatyckiej i niemieckiej, wraz z informacjami o ich historii, składnikach, procedurze, programem pieczenia automatycznego oraz prezentacją dania na talerzu
• Pieczenie ręczne w trzech różnych trybach: konwekcyjne w temperaturze od 30°C do 300°C, parowe w temperaturze od 30°C do 130°C, konwekcyjno-parowe w temperaturze od 30°C do 300°C
• Tryby programowalne — możliwość zaprogramowania i zapisania programów pieczenia w sekwencji automatycznej (do 15 cykli) z nadaniem każdemu programowi odrębnej nazwy, dołączeniem zdjęcia i informacji o przepisie.
• Tryb pieczenia wielopoziomowego (ML) i pieczenia dokładnie na czas (JIT)
• PIECZENIE PODWÓJNIE WIELOPOZIOMOWE (ML PLUS): podwojenie funkcji pieczenia wielopoziomowego na każdej półce oznacza podwojenie zdolności produkcyjnych
• System klimatyzacji automatycznej Autoclima® do pomiaru i regulowania wilgotności w komorze pieczenia
• System Fast-Dry® do szybkiego osuszania komory pieczenia

OBSŁUGA
• Wyświetlacz można skonfigurować w zależności od potrzeb użytkownika, umieszczając na pierwszym planie najczęściej używane programy
• System łączności z chmurą Lainox Cloud za pośrednictwem sieci Wi-Fi lub Ethernet do zapisywania osobistych ustawień, aktualizacji oprogramowania, archiwizowania danych HACCP, a także do pobierania nowych przepisów
• Pieczenie automatyczne „jednym dotknięciem” (ICS)
• Organizacja przepisów w folderach z podglądem, a także nadaniem każdemu z folderów odrębnej nazwy
• Inteligentne rozpoznawanie przepisów w folderach wielopoziomowych
• 7-calowy, kolorowy ekran ciekłokrystaliczny (LCD), pojemnościowy, o wysokiej rozdzielczości (HD), z funkcjami dotykowymi „Touch Screen”
• Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją przewijania i przyciskania do potwierdzania wyborów

CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
• Test autodiagnostyczny przed rozpoczęciem korzystania z urządzenia z sygnalizacją dźwiękową i opisową wszelkich nieprawidłowości
• Automatyczny system mycia VCS z wbudowanym zbiornikiem do wersji ustawianych na blacie roboczym i samoczynne dozowanie detergentu
• System odkamieniania CALOUT, który zapobiega powstawaniu i osadzaniu się kamienia w bojlerze, z wbudowanym zbiornikiem samoczynnym dozowaniem
• Detergent w płynie COMBICLEAN i odkamieniacz CALFREE w zasobniku w 100% zdatnym do recyklingu do wersji ustawianych na blacie roboczym
• Automatyczny system czyszczenia LM oraz system odkamieniania CALOUT, do których używa się detergentu w płynie COMBICLEAN i odkamieniacza CALFREE, w przypadku modeli 171/201/202
• Ręczny system czyszczenia z wysuwanym i chowanym natryskiem ręcznym

MECHANIZMY STEROWANIA
• Autorewers (automatyczne odwrócenie kierunku obrotów wentylatora) służący zachowaniu doskonałej jednorodności pieczenia
• Automatyczna równoległa regulacja temperatury komory i temperatury wewnątrz produktu – system DELTA T
• Automatyczna regulacja skraplania pary
• Programowalne odroczenie pieczenia
• 2 prędkości wentylatora – ograniczona prędkość zmniejsza moc grzewczą
• Do specjalnych programów pieczenia można użyć prędkości przerywanej
• Regulacja temperatury wewnątrz produktu za pomocą sondy z 4 punktami detekcyjnymi
• Sondy dwurdzeniowe – wyłącznie w ofercie LAINOX
• Podłączenie sondy rdzeniowej za pośrednictwem złącza znajdującego się na zewnątrz komory pieczenia, z możliwością szybkiego podłączenia sondy igłowej do pieczenia próżniowego i małych porcji
• Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, przesyłania lub pobierania programów pieczenia
• Możliwość ustawienia wyłączenia urządzenia po zakończeniu automatycznego programu mycia
• Wstępnie skonfigurowany system optymalizacji zużycia energii SN (opcjonalnie)
• Program serwisowy SERVICE do testowania działania płyty elektronicznej i wyświetlania odczytów sond temperaturowych
• Licznik godzin eksploatacji wszystkich funkcji podstawowych umożliwiający przeprowadzenie zaprogramowanej konserwacji
• ECOSPEED DYNAMIC — Na podstawie ilości i rodzaju produktu Compact Naboo optymalizuje ilość dostarczanej energii i steruje nią, utrzymując właściwą temperaturę pieczenia i zapobiegając jakimkolwiek jej wahaniom
• ECOVAPOR — Zastosowany system ekopary EcoVapor powoduje zmniejszenie zużycia netto wody i energii dzięki automatycznej kontroli nasycenia pary w komorze pieczenia
• GREEN FINE TUNING — Przeznaczony do wszystkich modeli gazowych nowy system ekologicznej modulacji palnika i wysokowydajny wymiennik ciepła zapewnia oszczędność energii i redukuje wielkość szkodliwych emisji w piecu gazowym

KONSTRUKCJA
• Stopień ochrony IPX4 — ochrona przed niekontrolowanym wydostawaniem się wody
• Idealnie gładka, wodoszczelna komora
• Drzwiczki z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło służącą zmniejszeniu ilości promieniowania cieplnego kierowanego w stronę operatora i zwiększeniu wydajności
• Otwierana szyba wewnętrzna ułatwiająca czyszczenie
• Klamka otwierająca się w obie strony
• Regulowany zawias drzwiczek zapewniający optymalne uszczelnienie
• Otwierana osłona kierująca powietrze ułatwiająca czyszczenie komory wentylatora
Piec konwekcyjno-parowy Compact by Sapiens 10xGN 1/1 | LAINOX, COES101R - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Piec konwekcyjno-parowy Compact by Sapiens 10xGN 1/1 | LAINOX, COES101R - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny