Piec konwekcyjno-parowy elektryczny 20x GN2/1, sterowanie dotykowe, 880x1255x1880 mm z wózkiem w komplecie | FM INDUSTRIAL, ST Series Gastro-Big
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 880 mm |
szerokość | 1255 mm |
wysokość | 1880 mm |
odległość między prowadnicami: | 67 mm |
moc całkowita: | 46.25 kW |
napięcie: | 400 V |
temperatura minimalna: | 50 °C |
temperatura maksymalna: | 270 °C |
waga: | 290 kg |
ilość prowadnic: | 20 szt. |
rozmiar GN: | GN 2/1 (650x530 mm) |
materiał: |
|
zasilanie: | elektryczne |
wentylator: | tak |
drzwi przeszklone: | tak |
wyświetlacz: | nie |
programator: | tak |
panel dotykowy: | tak |
sonda temperaturowa: | nie |
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny 20x GN2/1, sterowanie dotykowe, 880x1255x1880 mm z wózkiem w komplecie | FM INDUSTRIAL, ST Series Gastro-Big - Opis:
* Dotykowy panel sterowania 5 lub 7 cali* Rewers wentylatora* Alarm końca cyklu* Wyłącznik drzwiowy* Termostat bezpieczeństwa* Wewnętrzne oświetlenie LED* Przyłącze wody ¾”* Podwójna, bezpieczna szyba* Clima Control – % regulacja wilgotności* Dziesięciostopniowa regulacja prędkości wentylatora* Kontrola pary – programowalny komin* 3 tryby gotowania: gotowanie, pieczenie i pieczenie z parą* Sonda rdzenia, sonda próżniowa (opcja) i sonda wielopunktowa (opcja)* Kontrola gotowania za pomocą czasu, sondy rdzeniowej lub Delta T* 120 programów z 6 etapami gotowania każdy* AllOnTime i MultiCook* Regeneracja / Podtrzymywanie temperatury żywności* Konfigurowalna przez użytkownika, książka kucharska ze zdjęciami* Wózek w komplecieFunkcje i wyposażenie:MANUAL COOKINGPozwala na łatwe ustawienie trybów pracy dla dowolnego dania, bez potrzeby tworzenia przepisu. Upraszcza to proces przygotowywania potraw.STEAM CONTROLTechnologia umożliwia dokładną regulację poziomu wilgotności wewnątrz komory pieca w zakresie od 0 do 100%, z dokładną regulacją co 5%.FAN CONTROL10 poziomów regulacji wentylatora pracującego z rewersem pozwala przygotować nawet najbardziej delikatne dania. Zmieniający się kierunek pracy wentylatora zapewnia jednakowe rozprowadzenie temperatury w całej komorze pieca, nawet przy pełnym załadunku.CLIMA CONTROLSterowanie kominem umożliwia szybkie obniżenie wilgotności wewnątrz komory. Dodatkowo istnieje możliwość automatycznego otwarcia komina przed końcem pracy urządzenia, aby uzyskać zamierzony poziom wypieczenia potraw.DELTA TZaawansowany tryb wykorzystujący sondę dołączoną do pieca. Polega on na utrzymywaniu stałej różnicy temperatury między wnętrzem produktu, a komorą pieca. Wolne pieczenie obniża utratę masy produktu i zapewnia idealny efekt kulinarny.MULTIPOINT PROBEPozwala na wykorzystanie dodatkowej sondy służącej do pomiaru temperatury w trzech różnych punktach (dostępna opcjonalnie).VACUUM PROBEZapewnia najwyższą precyzję pomiaru temperatury wnętrza potrawy w technice gotowania próżniowego SOUS-VIDE. Cienka sonda, o średnicy 1,5 mm dostosowana jest do użytku z workami próżniowymi (dostępna opcjonalnie).120 PROGRAMÓW PO 6 ETAPÓWPiec daje możliwość pracy na 120 programach w aż 6 etapach.KSIĄŻKA KUCHARSKAWszystkie piece ze sterowaniem dotykowym posiadają zainstalowaną książkę kucharską.REJESTR DANYCH HACCPPiec rejestruje historię trybów pracy i parametrów urządzenia w systemie HACCP (System Analizy zagrożeń I Krytycznych Punktów Kontrolnych). Istnieje możliwość łatwego zapisu raportu na pamięci USB.REGENERACJA / PODTRZYMYWANIE TEMPERATURYRegeneracja pozwala podgrzać wcześniej przygotowane danie, zachowując jego walory smakowe i estetyczne. Podtrzymywanie temperatury daje możliwość wydania potraw z opóźnieniem.GAROWANIEFunkcja szczególnie często wykorzystywana w piekarnictwie i cukiernictwie, służąca do kontroli rozrostu ciasta. Stała temperatura podczas wyrastania ciasta zapewnia uzyskanie za każdym razem wspaniałych wypieków.PLANNINGOpóźnienie startu pracy pieca pozwala zaoszczędzić czas. Zaplanowanie godzin pracy urządzenia pozwala na przyrządzenie potrawy z długim czasem przygotowania na wybraną godzinę.FAST COOLINGAutomatyczne schładzanie komory do żądanej temperatury, dzięki czemu szybciej można zacząć przygotowanie następnego dania.MULTIWASHW zależności od poziomu zabrudzenia komory dostępne są 3 automatyczne programy myjące. Długość poszczególnych cykli mycia wynosi: 51’, 81’, 111’. Do pieców niewyposażonych w system automatycznego mycia, można dokupić prysznic.ALLONTIMETryb ułatwiający wydanie wielu dań w tym samym momencie. Przy programie AllOnTime wyraźny sygnał poinformuje, kiedy należy włożyć kolejne produkty tak, aby wszystkie były gotowe na tą samą godzinę.MULTICOOKPiec konwekcyjno-parowy umożliwia przygotowanie wielu produktów jednocześnie, bez wzajemnego przenikania się smaków i aromatów. Urządzenie może być załadowywane i rozładowywane w trybie ciągłym. Urządzenie poinformuje użytkownika, kiedy konkretny produkt będzie gotowy.MULTIPREHEAT3 tryby wstępnego nagrzewania pieca: soft (+10 °C), medium (+20 °C), hard (+30 °C). W zależności od poziomu załadowania komory możliwe jest wstępne rozgrzanie komory do wyższej temperatury.SOUS-VIDEProces wolnego gotowania produktu w atmosferze próżniowej. Przy zastosowaniu tej technologii potrawy zachowują swoje wartości odżywcze, smak i aromat. Dzięki dodatkowo dostępnej, sondzie sous-vide piec utrzyma optymalną temperaturę przygotowanego produktu.W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.