Piec konwekcyjno-parowy elektryczny, automatyczny system myjący, 6xGN2/3, 6,3 kW, 400 V | MYCHEF, Cook MASTER Compact 623E TSC
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 520 mm |
szerokość | 680 mm |
wysokość | 625 mm |
odległość między prowadnicami: | 68 mm |
moc całkowita: | 6.3 kW |
napięcie: | 400 V |
temperatura minimalna: | 30 °C |
temperatura maksymalna: | 260 °C |
waga: | 60 kg |
ilość prowadnic: | 6 szt. |
rozmiar GN: | GN 2/3 (354x325 mm) |
materiał: |
|
zasilanie: | elektryczne |
wentylator: | tak |
wyświetlacz: | tak |
programator: | tak |
automatyczne mycie: | tak |
sonda temperaturowa: | tak |
gatunek stali nierdzewnej: | AISI 304 |
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny, automatyczny system myjący, 6xGN2/3, 6,3 kW, 400 V | MYCHEF, Cook MASTER Compact 623E TSC - Opis:
Szkolenie z obsługi pieca gratisDoskonałe rezultaty gotowania
MultiSteam
Innowacyjna, opatentowana technologia wprowadzania podwójnej pary, 5 razy szybsza niż w tradycyjnych systemach (bojler lub natrysk bezpośredni) dzięki wstępnemu podgrzewaniu wody. Szybsza i gęstsza para, zapewniająca równomierne gotowanie
DryOut Plus
Umożliwia aktywne usuwanie wilgoci z komory w celu uzyskania bardziej chrupiącej tekstury dzięki unikalnej technologii niskociśnieniowej. Chrupiące, złociste, bardzo szybkie i doskonałe rezultaty
TSC (Kontrola stabilności termicznej)
Unikalny, opatentowany system, który zapewnia maksymalną stabilność termiczną podczas gotowania w niskiej temperaturze z minimalnymi odchyleniami (± 0,2ºC). Wysoka precyzja przy niskich temperaturach lub gotowaniu próżniowym. System TSC mierzy temperaturę w komorze pieca kilka razy na sekundę i przekazuje wymaganą ilość energii. Oszczędność energii, bez odchyleń temperatur wynika z zużywania energii niezbędnej tylko do utrzymania stabilnej temperatury podczas każdego gotowania.
Większy komfort użytkowania
Sous-vide, jedno- i wielopunktowe sondy z magnetycznym złączem plug and play lub wewnętrzną sondą jednopunktową lub sondą wielopunktową
Dzięki nowemu złączu magnetycznemu podłączenie sondy jeszcze nigdy nie było tak szybkie i łatwe
Zintegrowana rynienka ociekowa
Rynienka ociekowa podłączona do odpływu. Rynienka została również wyposażona w filtr który zapobiega przedostawaniu się resztek jedzenia, które mogłyby spowodować jego zatkanie
Wbudowane oświetlenie LED
Specjalnie zaprojektowane, odporne na wysokie temperatury, charakteryzuje się minimalnym zużyciem energii oraz wydłużonym czasem pracy
Większa skuteczność i wydajność
Wysokiej jakości izolacja termiczna
Komora grzewcza wykonana ze stali AISI 304 i AISI 316L (modele MAX). Jej duża wytrzymałość gwarantuje doskonałe gotowanie i znaczną oszczędność energii
Szkło niskoemisyjne
Najnowsza technologia szkła niskoemisyjnego zapewnia lepszą izolację poprzez zmniejszenie strat ciepła. Konstrukcja drzwi sprawia, że są one łatwe do czyszczenia i bezpieczne w obsłudze
Najnowocześniejsza, wysokowydajna technologia nawiewu SmartWind
Szybsze i bardziej równomierne gotowanie dzięki termodynamicznej konstrukcji wentylatora w połączeniu z z inteligentnym zarządzaniem prędkością i kierunkiem obrotów
Mycie automatyczne
Automatyczny system czyszczenia
Większa ochrona żywności
UltraVioletSteam
Ta opatentowana technologia może wytwarzać absolutnie czystą, wysterylizowaną parę, która jest wolna od patogenów nawet w niskich temperaturach, dzięki systemowi promieniowania ultrafioletowego (opcja)
Rączka oraz komponenty wykonane z tworzyw o właściwościach antybakteryjnych
Dodany komponent antybakteryjny umożliwia lepszą ochronę przed rozprzestrzenianiem się zarazków i bakterii, zapewniając w ten sposób czystą i higieniczną powierzchnię
Panele sterowania COOK MASTER and BAKE MASTER
Większa precyzja gotowania
Zarządzaj swoimi piecami COOK MASTER i BAKE MASTER z łatwością i kontrolą. Wyposażony w intuicyjnie zaprojektowany wyświetlacz LED, umożliwiający gotowanie na wysokim poziomie z maksymalną precyzją
Dostosuj parametry pieca poprzez wybór pary, temperatury, czasu lub sondy oraz prędkości wentylatora, aby zapewnić doskonałe gotowanie
Dzięki pamięci szybkiego dostępu można zapisać najczęściej używane programy gotowania i uruchamiać je automatycznie. Ponadto można zapisać do 40 różnych programów gotowania
• Piec Mychef Cook Master to idealne rozwiązanie dla restauracji, hoteli, usług cateringowych i zakładów produkcyjnych
• Piec posiada 3 tryby gotowania: Konwekcja (od 30 °C do 260 °C)/Mieszany: konwekcja + para (od 30 °C do 260 °C)/ Para wodna nasycona (od 30 °C do 130 °C)
• SmartWind - szybsze, w pełni równomierne gotowanie dzięki inteligentnemu systemowi, który reguluje kierunek obrotów wentylatorów i ich prędkość
• 4 prędkości wentylatora
• MultiSteam - opatentowana technologia podwójnego wtrysku pary
• DryOut Plus - aktywne usuwanie wilgoci z komory za pomocą technologii niskociśnieniowej. Technologia zapewniająca chrupiące, złociste, ultraszybkie i doskonałe rezultaty
• TSC (Kontrola stabilności termicznej) - unikalny, opatentowany system, który zapewnia maksymalną stabilność termiczną podczas gotowania w niskiej temperaturze z minimalnymi odchyleniami (± 0,2ºC)
• Programy + Fazy gotowania w każdym programie (40 + 3)
• 7 przycisków szybkiego dostępu do zapisanych programów
• Jednopunktowa sonda wewnętrzna
• System automatycznego czyszczenia
• Automatyczne nagrzewanie wstępne - bardzo szybkie nagrzewanie wstępne
• Manualna regeneracja
• Wyświetlacz LED
• Wizualny i dźwiękowy alarm zakończenia gotowania
• Oświetlenie LED - minimalne zużycie i maksymalny czas działania
• Niskoemisyjne, drzwi z podwójną szybą, mocowane na zawiasach i umożliwiające łatwe czyszczenie
• Niezwykle odporna komora ze stali nierdzewnej AISI 304 18/10, w pełni spawana, z zaokrąglonymi krawędziami (odpływ przez zintegrowany syfon)
• Automatyczny system odprowadzania wody działa nawet przy otwartych drzwiach
• Rączka i elementy z tworzywa sztucznego są pokryte powłoką antybakteryjną
• Stopień ochrony IPX4
Wyposażenie dodatkowe:
• MYCHA245 - zestaw przyłączy do wody i odpływu - akcesoria do szybkiego i łatwego podłączenia dopływu i odpływu wody zawiera w zestawie 5 tabletek CleanDuo
• MYCHA384 - zestaw UltraVioletSteam: całkowicie czysta, wysterylizowana i wolna od patogenów para dzięki opatentowanej technologii promieniowania ultrafioletowego
• MYCHA452 - podstawa z prowadnicami GN 2/3 odległość między prowadnicami: 68 mm
• MYCHA463 - okap kondensacyjny pochłania i skrapla parę wodną z komina. Łatwa instalacja
• MYCHA466 - przedni okap kondensacyjny pochłania i skrapla parę wodną z komina i drzwi pieca. Łatwa instalacja
• MYCHA469 - przedni okap kondensacyjny z filtrem węglowym pochłania i skrapla parę wodną z komina i drzwi pieca Łatwa instalacja
• MYCHA185 - sonda Sous-vide 1,5 mm z pojedynczym punktem pomiarowym i złączem magnetycznym
Parametry techniczne:
• Wymiary [mm]: 520x680x625
• Moc [kW]: 6,3
• Zasilanie [V]: 400
• Pojemność: 6xGN2/3
• Waga [kg]: 60
• Odległość między prowadnicami [mm]: 68
• Zakres temperatury [°C]: 30 - 260
• Rekomendowana liczba porcji: 20 - 80
Gwarancja wynosi 12 miesięcy. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest rejestracja urządzenia na stronie producenta.
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.