Piec konwekcyjno-parowy Nano Max 20 x GN 2/1 lub 40 GN 1/1 z ekranem dotykowym, systemem myjącym i sondą | GRAFEN, 219003
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 1091 mm |
szerokość | 1183 mm |
wysokość | 1900 mm |
odległość między prowadnicami: | 67 mm |
moc całkowita: | 43.5 kW |
napięcie: | 400 V |
temperatura minimalna: | 30 °C |
temperatura maksymalna: | 260 °C |
waga: | 322 kg |
ilość prowadnic: | 20 szt. |
rozmiar GN: |
|
materiał: |
|
zasilanie: | elektryczne |
sposób wytwarzania pary: | natryskowy |
wentylator: | tak |
panel dotykowy: | tak |
automatyczne mycie: | tak |
sonda temperaturowa: | tak |
Piec konwekcyjno-parowy Nano Max 20 x GN 2/1 lub 40 GN 1/1 z ekranem dotykowym, systemem myjącym i sondą | GRAFEN, 219003 - Opis:
• Najbardziej zaawansowane technologicznie piece konwekcyjno--parowe serii NANO MAX to połączenie tradycji z nowoczesnością • 5-calowy, pojemnościowy, dotykowy panel sterowania oferuje funkcje nieznane do tej pory, a przydatne w każdej kuchni. Umożliwia gotowanie z manualnym nastawianiem parametrów pracy, wybór przepisów z ksiażki kucharskiej zawierającym aż 120 pozycji oraz programy specjalne PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA I PIECZENIA W PIECACH NANO MAX: Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego powietrza zagwarantuje chrupiącą skórkę Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich Gotowanie z użyciem sondy Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz potrawy podczas procesu gotowania. Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T Jest to udoskonalona metoda gotowania z sonda. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia Gotowanie metoda Sous Vide Gotowanie potraw w niskich temperaturach np. 63°C dla piersi kurczaka, czy 75°C dla mięsa wołowego. Potrawy umieszczone razem z przyprawami w próżniowych woreczkach foliowych podlegają wolnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze i aromaty. Tak przygotowane potrawy charakteryzują się niezwykłą delikatnością. Do tego celu przeznaczone jest opcjonalna sonda o średnicy 1 mm GŁÓWNE FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO MAX: Multi Level Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale rożnego czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąc z komory pieca, gdy będzie już gotowa Multi launguage Umożliwia zapisanie i odczytywanie nazw potraw w kilku językach. Dostępne języki m.in.: polski, rosyjski, czeski, angielski Port USB Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB WiFi Umożliwia na odległość sterowanie i odczytywanie parametrów pracy pieca. Dodatkowo, pozwala na pobieranie i wgrywanie nowych przepisów kulinarnych z chmury Inwerter Dzięki inwerterowi silniki wentylatorów są praktycznie niezniszczalne. Trwałość i niski poziom hałasu zapewnia bezszczotkowa budowa Gotowanie nocne Możliwość ustawienia długiego czasu pracy pieca oraz ciągła kontrola wszystkich parametrów pozwala na samodzielne działanie urządzenia także w nocy. Szczególnie przydatne do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej Cook & Hold Czyli GOTUJ i UTRZYMUJ – technologia gotowania i utrzymania potraw przeznaczonych do wydania nawet za kilka godzin. Polega na podawaniu w sposób cykliczny gorącego powietrza z przerwami Proofing Funkcja pozwalająca piecowi pełnić role komory fermentacyjnej, czyli komory rozrostu Automatic Cooling System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze Możliwość zapisania 120 programów, po 6 kroków każdy Wystarczy wybrać jeden ze 120 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut pozwala na gotowanie w trybie nocnym. Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania Automatycznie otwierany kominek Pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca. Kominek otwierany jest w cyklach gotowania w gorącym suchym powietrzu, a zamykany w przypadku np. gotowania warzyw na parze Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu. Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania potrawy NANO Technology Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby Automatyczny system myjący Gwarantuje, ze piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO: • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Natrysk sterowany elektronicznie • Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy. Można zapisać ją w programie • Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie innej sondy • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwacje procesów zachodzących w piecu • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca • Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304 • Drzwi z zawiasem po prawej • Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5°fW przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.