-
Granitor 2x12 l | STALGAST, 469112
Netto: Brutto: -
Maszyna do slushie 2x12 l | BARTSCHER, 2120
Netto: Brutto:
Granitory
(43)Granitory pozwalają na tworzenie granity – cieszącego się dużą popularnością, pochodzącego z Sycylii deseru zbliżonego do sorbetu. To jednak tylko jedno, podstawowe zastosowanie granitorów. Z powodzeniem można ich używać także do serwowania zimnych napojów, mrożonych jogurtów, kawy lub herbaty. W naszej ofercie dostępne są kompaktowe i niezawodne dyspensery do granity, dzięki którym możliwe jest szybkie serwowanie gościom dużych ilości chłodzonych napojów.
To niezastąpiony sprzęt w niemal każdym barze i wielu restauracjach, kawiarniach, lodziarniach czy food truckach. Granitor to idealne rozwiązanie na poszerzenie oferty lokalu o chłodzone desery i napoje – warto rozważyć taką inwestycję zwłaszcza przed sezonem letnim, kiedy popyt na tego typu produkty staje się największy.
Granitory – nie tylko do sorbetów
Granitory to, mimo nazwy, uniwersalne maszyny, które odnajdują się w lokalach o różnorodnym profilu. Sprawdzają się w przygotowaniu granity, sorbetów oraz lodów lubianych zwłaszcza przez dzieci, ale z pomocą granitora można także przyrządzić bezalkoholowe i alkoholowe drinki. Transparentne pojemniki prezentują znajdującą się wewnątrz granitę lub inny płyn, zachęcając klientów do skorzystania z oferty lokalu. W połączeniu z ponadczasowym designem i szeroką możliwością doboru kolorów granitory mogą stać się prawdziwą ozdobą punktu gastronomicznego.
W naszym sklepie internetowym proponujemy granitory odpowiadające potrzebom lokali o różnych wielkościach i zapotrzebowaniu. Głównym wyznacznikiem przy wyborze powinna być w tym wypadku liczba dostępnych komór. Warto ją dobierać, mając na uwadze spodziewany poziom natężenia ruchu i popyt na mrożone desery czy napoje. W mniejszych i średnich punktach gastronomicznych wystarczający jest granitor 2-komorowy, zaś w lokalach dużych i obsługujących wielu klientów jednocześnie, lepszym wyborem jest granitor 3-komorowy.
Doskonałe parametry techniczne, wysoka jakość wykonania
Granita, sorbety, koktajle i inne zimne napoje – każdy ten produkt cieszy się dużą popularnością w sezonie letnim. Jeśli więc dany lokal gastronomiczny wydaje wiele porcji w ciągu dnia, to należy zadbać, by używany granitor był niezawodny i pozostawał w pełni wydajny przez cały czas. Liczy się także energooszczędność – w końcu działanie urządzenia musi być nieustanne i długotrwałe, tak by lodowy napój utrzymał idealną konsystencję i temperaturę. Są to urządzenia wytrzymałe i godne zaufania – obudowy wykonano ze stali nierdzewnej, pojemniki zaś z tworzywa sztucznego dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
Większość granitorów ma wbudowany system chłodzenia powietrzem i pozwala na ustawienie stałej temperatury z pomocą termostatu z cyfrowym wyświetlaczem. Zaawansowany technicznie granitor daje także możliwość skonfigurowania pożądanej konsystencji sorbetów. Warto zauważyć, że w modelach wyposażonych w kilka komór istnieje opcja sterowania wszystkimi powyższymi zmiennymi niezależnie dla każdego pojemnika.
Bezpieczeństwo, ergonomia i łatwa konserwacja
Wszystkie granitory po opróżnieniu pojemników można bardzo łatwo zdemontować, wyczyścić i przygotować do dalszej pracy. Nalewanie gotowego napoju jest łatwe i szybkie dzięki odpowiednio wytrzymałemu kranikowi spustowemu z podwójną uszczelką. Nadmiar nalanego płynu jest zbierany do tacki ociekowej, w której umieszczono wskaźnik poziomu wody. Urządzenia mają także wbudowane wewnętrzne systemy bezpieczeństwa, np. chroniące przed przegrzaniem lub nadmiernym mrożeniem, co mogłoby doprowadzić do uszkodzenia maszyny.
Granitory i inne profesjonalne wyposażenie gastronomii
W tej kategorii zebraliśmy granitory, które stanowią doskonałą inwestycję dla lokali takich jak restauracje, lodziarnie lub kawiarnie. Są jednak na tyle kompaktowe, że mogą być także traktowane jako ciekawe dodatkowe wyposażenie baru. W tym ostatnim przypadku zapraszamy także do innych kategorii obejmujących szeroko rozumiany sprzęt barmański – znaleźć tam można wszelkie urządzenia potrzebne w codziennym prowadzeniu tego rodzaju lokalu.