Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Black Deba 18 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – magnolia
Pierścień – róg bawoli
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,3 cm
Grubość klingi – 8,4 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 329 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Black Yanagi 24 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – magnolia
Pierścień – róg bawoli
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 4,0 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 147 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Black Yanagi 27 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – magnolia
Pierścień – róg bawoli
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 42,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,4 cm
Grubość klingi – 4,5 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 181 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Black Kiritsuke 24 cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – magnolia
Pierścień – róg bawoli
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 154 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 24 cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 3,9 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 160 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Black Usuba 18 cm
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – magnolia
Pierścień – róg bawoli
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 4,0 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 180 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Deba 18 cm
Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,3 cm
Grubość klingi – 7,4 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 320 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Kiritsuke 21 cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – 3,4 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 137 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 3,1 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 180 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 172 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 147 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,6 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,4 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny leworęczny
Waga – ok. 149 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 21 cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny praworęczny
Waga - ok. 137 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kaisaki 15cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 28,5 cm
Długość ostrza - 15,5 cm
Szerokość klingi - 3,3 cm
Grubość klingi - 3,0 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny praworęczny
Waga - ok. 105 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Deba 16,5 cm
Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,9 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 7,0 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 274 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27 cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 41,4 cm
Długość ostrza - 27,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 3,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 190 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 24cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 38,2 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 3,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 165 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 21cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 3,5 cm
Grubość klingi - 3,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 146 g
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.