Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 24 cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 3,9 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 160 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Matsuba 12cm
Nóż kuchenny Matsuba, to mały uniwersalny nóż z jednostronnym szlifem. Bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 25,2 cm
Długość ostrza - 12,0 cm
Szerokość klingi - 2,4 cm
Grubość klingi - 3,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 74 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kaisaki 15cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 28,5 cm
Długość ostrza - 15,5 cm
Szerokość klingi - 3,3 cm
Grubość klingi - 3,0 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny praworęczny
Waga - ok. 105 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Deba 16,5 cm
Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,9 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 7,0 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 274 g
Do przechowalni
Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Miroshi Deba 21cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemiczni
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 36,5 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 6,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 307 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27 cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 41,4 cm
Długość ostrza - 27,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 3,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 190 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 24cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 38,2 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 3,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 165 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 21cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 3,5 cm
Grubość klingi - 3,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 146 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kaisaki 15cm
Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,4 cm
Długość ostrza - 15,0 cm
Szerokość klingi - 3,1 cm
Grubość klingi - 3,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 112 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kaisaki 12cm
Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 25,2 cm
Długość ostrza - 12,0 cm
Szerokość klingi - 2,4 cm
Grubość klingi - 3,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 87 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,6 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,4 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny leworęczny
Waga – ok. 149 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 21 cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny praworęczny
Waga - ok. 137 g
Do przechowalni
Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 18cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemiczni
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,0 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 5,4 cm
Grubość klingi – 8,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 344 g
Do przechowalni
Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 16,5cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemiczni
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,6 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi – 8,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 291 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Kiritsuke 21 cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – 3,4 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 137 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 3,1 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 180 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 172 g
Do przechowalni
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 147 g
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.