-
Krajalnica do pomidorów 197x432x197 mm | BARTSCHER, 5510
Netto: Brutto: -
Krajacz owoców i warzyw, długość 180 mm | CONTACTO, 4684/180
Netto: Brutto: -
Ostrze nierdzewne 10 mm do 325/001 | CONTACTO, 325/910
Netto: Brutto: -
Krajacz do ziemniaków, 260 mm | CONTACTO, 4693/260
Netto: Brutto: -
Ostrze nierdzewne 6 mm do 325/001 | CONTACTO, 325/906
Netto: Brutto: -
Ostrze nierdzewne 13 mm do 325/001 | CONTACTO, 325/913
Netto: Brutto: -
Ostrze nierdzewne 8 mm do 325/001 | CONTACTO, 325/908
Netto: Brutto: -
Ostrze nierdzewne 10x20 mm do 325/001 | CONTACTO, 325/920
Netto: Brutto: -
Zestaw pras z nożami 12x12 mm | HENDI, 1020075
Netto: Brutto:
Krajalnice do warzyw
(36)Krajalnice do warzyw i owoców to narzędzia, które znacznie wpływają na efektywność pracy kuchni. W gastronomii czas wydania posiłków jest prawie tak istotny jak sam smak. Dlatego tak ważne jest uproszczenie poszczególnych procesów gotowania – na przykład dzięki wykorzystaniu krajalnicy.
W Gastromanii przygotowaliśmy dla Ciebie szeroki wybór krajalnic przeznaczonych do szatkowania i krojenia praktycznie wszystkich rodzajów warzyw i owoców. Dzięki temu bez problemu znajdziesz rozwiązanie idealne dla Twojej kuchni.
Maszynka do krojenia warzyw i owoców – działaj szybciej i łatwiej
W profesjonalnych lokalach kucharze nie powinni skupiać się na ręcznym pokrojeniu 100 marchewek w równą kostkę. To marnowanie zasobów, talentów i czasu. Dlatego też w każdej kuchni, w której codziennie przerabia się setki warzyw i owoców powinna znaleźć się krajalnica.
Urządzenia te są prostym w swojej konstrukcji, a jednocześnie nieocenionym wyposażeniem. Dzięki nim można szybko i precyzyjnie kroić warzywa na różne kształty i rozmiary, co znacząco przyspiesza proces przygotowywania posiłków. Krajalnica pozwala zaoszczędzić cenny czas, który można przeznaczyć na inne etapy przygotowywania potraw.
Krajalnica do warzyw gastronomiczna – równa kostka ma znaczenie
Co więcej, jednolitość krojenia warzyw i owoców ma w gastronomii duże znaczenie. Nie chodzi o samą estetykę dań, ale także o równomierne gotowanie, opiekanie lub smażenie. Dostępne w naszym sklepie krajalnice do warzyw zapewniają precyzyjne i jednolite krojenie, co nie jest łatwe do osiągnięcia przy użyciu tradycyjnych noży. Dzięki temu potrawy prezentują się bardziej profesjonalnie, a ich smak jest zbalansowany.
Urządzenie do krojenia warzyw i owoców
W ofercie Gastromanii znajdziesz skuteczne i funkcjonalne krajalnice gastronomiczne ręczne, wykonane ze stali nierdzewnej. Są ekonomiczne, mobilne i wymagają mniej konserwacji. Jednocześnie są intuicyjne w obsłudze – poradzi sobie z nimi nawet niedoświadczony pracownik.
Przygotowaliśmy dla Ciebie krajacze, czyli poręczne narzędzia, które bez problemu obsłużysz jedną ręką. Możesz kroić nimi jajka, grzyby, ziemniaki oraz inne warzywa. To także świetna opcja do krojenia owoców takich jak jabłka, morele czy banany.
Oferujemy także wiele modeli popychaczy. Są to urządzenia, które służą zazwyczaj do krojenia owoców w cząstki np. na 6 kawałków. Dzięki temu bez większego wysiłku pokroisz cytrynę do drinka, limonkę do dekoracji ciasta oraz jabłka do deserów.
Profesjonalna krajalnica do warzyw – na co zwrócić uwagę?
- Materiał wykonania – krajalnice wykonane z wysokiej jakości materiałów, takich jak stal nierdzewna, są trwalsze i odporne na korozję. Natomiast elementy z tworzywa sztucznego są wytrzymałe i bezpieczne w kontakcie z żywnością.
- Ostrza – ostrza także zostały wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, aby zapewnić długotrwałą ostrość i łatwość krojenia.
- Stabilność i bezpieczeństwo – wszystkie maszyny gastronomiczne dostępne w naszym sklepie są stabilne i mają antypoślizgowe nóżki lub podstawę, aby zapobiec przesuwaniu się urządzenia podczas pracy.
- Łatwość czyszczenia – nasze krajalnice są łatwe do rozłożenia i czyszczenia.
- Ergonomia – ergonomiczny design ułatwi użytkowanie krajalnicy przez dłuższy czas bez nadmiernego zmęczenia.
- Wymiary i przechowywanie – zapoznaj się z wymiarami krajalnicy, aby upewnić się, że będzie pasować do przestrzeni roboczej w Twojej kuchni. Ważne jest również, aby urządzenie było łatwe do przechowywania, gdy nie jest używane.