Maszyna do gotowania kremów Termocrema T 150 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości dla najbardziej wymagających klientów: cukierni, restauracji, hoteli a także mniejszych zakładów produkcyjnych. Nadaje się do produkcji klasycznych kremów, ciast oraz wyrobów cukierniczych np: kremu angielskiego, kremu maślanego, zabaione, ganaszy, jogurtów, frużeliny, dżemów, temperowanej czekolady; produktów gastronomicznych np: polenty, risotto, sosu beszamelowego, ragù a także do pasteryzacji różnych mieszanek do specjałów lodowych oraz innych produktów spożywczych. Urządzenie miksuje, blenduje oraz miesza mleko, śmietanę, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp. Maszyna posiada przejrzystą dwuczęściową pokrywę, którą można otwierać bez przerywania mieszania. Oprócz tego urządzenie posiada wielojęzyczny 5-calowy kolorowy ekran dotykowy LCD z 14 ustawionymi cyklami i 10 do samodzielnego programowania receptur. Każda faza obróbki odbywa się w odpowiedniej temperaturze z różną prędkością mieszania. Dodatkowo, urządzenie posiada funkcję automatycznego przywołania ostatniego cyklu i powtórzenia cyklu w przypadku zaniku zasilania. Urządzenie do gotowania kremów Telme Termocrema T 150 jest w stanie wyprodukować od 50 do 150 litrów produktu, podczas cyklu trwającego od 90 do 130 minut. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Termocrema T 150 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Profesjonalne urządzenie wielofunkcyjne Cremagel 20 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Urządzenie miesza, blenduje, mrozi i temperuje składniki niezbędne do produkcji sosów, kremów, musów, polew, lodów i sorbetów. Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatycznie“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity. Pośrednie grzanie odbywa się za pomocą cieczy przewodzącej ciepło, bezpiecznej dla żywności i chroniącej organoleptyczne właściwości składników. Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, łatwy do napełniania, zapewniający stałą widoczność produktu i umożliwiający dodawanie składników w każdym momencie oraz mieszadło z ruchomymi zdejmowanymi skrobakami z możliwością poruszania powolnego, szybkiego lub przerywanego co pozwala mu na dostosowanie obrotów w zależności od potrzeb produktu. Oprócz tego urządzenie posiada funkcję automatycznego przywołania ostatniego cyklu i powtórzenia cyklu w przypadku zaniku zasilania. Urządzenie do gotowania kremów Telme Cremagel 20 jest w stanie podgrzewać i zmrozić 4 do 18 litrów produktu o wadze od 4,5 do 19 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 40 minut. Maszyna chłodzona wodą. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Profesjonalne urządzenie wielofunkcyjne Cremagel 5 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Urządzenie miesza, blenduje, mrozi i temperuje składniki niezbędne do produkcji sosów, kremów, musów, polew, lodów i sorbetów. Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatycznie“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity. Pośrednie grzanie odbywa się za pomocą cieczy przewodzącej ciepło, bezpiecznej dla żywności i chroniącej organoleptyczne właściwości składników. Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, łatwy do napełniania, zapewniający stałą widoczność produktu i umożliwiający dodawanie składników w każdym momencie oraz mieszadło z ruchomymi zdejmowanymi skrobakami z możliwością poruszania powolnego, szybkiego lub przerywanego co pozwala mu na dostosowanie obrotów w zależności od potrzeb produktu. Oprócz tego urządzenie posiada funkcję automatycznego przywołania ostatniego cyklu i powtórzenia cyklu w przypadku zaniku zasilania. Urządzenie do gotowania kremów Telme Cremagel 5 jest w stanie podgrzewać i zmrozić 1 do 5 litrów produktu o wadze od 1,2 do 5 kg podczas cyklu trwającego od 15 do 30 minut. Maszyna chłodzona powietrzem. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Profesjonalne urządzenie wielofunkcyjne Cremagel 10 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Urządzenie miesza, blenduje, mrozi i temperuje składniki niezbędne do produkcji sosów, kremów, musów, polew, lodów i sorbetów. Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatycznie“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity. Pośrednie grzanie odbywa się za pomocą cieczy przewodzącej ciepło, bezpiecznej dla żywności i chroniącej organoleptyczne właściwości składników. Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, łatwy do napełniania, zapewniający stałą widoczność produktu i umożliwiający dodawanie składników w każdym momencie oraz mieszadło z ruchomymi zdejmowanymi skrobakami z możliwością poruszania powolnego, szybkiego lub przerywanego co pozwala mu na dostosowanie obrotów w zależności od potrzeb produktu. Oprócz tego urządzenie posiada funkcję automatycznego przywołania ostatniego cyklu i powtórzenia cyklu w przypadku zaniku zasilania. Urządzenie do gotowania kremów Telme Cremagel 10 jest w stanie podgrzewać i zmrozić 3 do 10 litrów produktu o wadze od 3,5 do 11 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 40 minut. Maszyna chłodzona wodą. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do gotowania kremów Termocrema T 60 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości dla najbardziej wymagających klientów: cukierni, restauracji, hoteli a także mniejszych zakładów produkcyjnych. Nadaje się do produkcji klasycznych kremów, ciast oraz wyrobów cukierniczych np: kremu angielskiego, kremu maślanego, zabaione, ganaszy, jogurtów, frużeliny, dżemów, temperowanej czekolady; produktów gastronomicznych np: polenty, risotto, sosu beszamelowego, ragù a także do pasteryzacji różnych mieszanek do specjałów lodowych oraz innych produktów spożywczych. Urządzenie miksuje, blenduje oraz miesza mleko, śmietanę, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp. Maszyna posiada przejrzystą dwuczęściową pokrywę, którą można otwierać bez przerywania mieszania. Oprócz tego urządzenie posiada wielojęzyczny 5-calowy kolorowy ekran dotykowy LCD z 14 ustawionymi cyklami i 10 do samodzielnego programowania receptur. Każda faza obróbki odbywa się w odpowiedniej temperaturze z różną prędkością mieszania. Dodatkowo, urządzenie posiada funkcję automatycznego przywołania ostatniego cyklu i powtórzenia cyklu w przypadku zaniku zasilania. Urządzenie do gotowania kremów Telme Termocrema T 60 jest w stanie wyprodukować od 30 do 60 litrów produktu, podczas cyklu trwającego od 90 do 130 minut. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Termocrema T 60 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Maszyna do gotowania kremów Termocrema T 30 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości dla najbardziej wymagających klientów: cukierni, restauracji, hoteli a także mniejszych zakładów produkcyjnych. Nadaje się do produkcji klasycznych kremów, ciast oraz wyrobów cukierniczych np: kremu angielskiego, kremu maślanego, zabaione, ganaszy, jogurtów, frużeliny, dżemów, temperowanej czekolady; produktów gastronomicznych np: polenty, risotto, sosu beszamelowego, ragù a także do pasteryzacji różnych mieszanek do specjałów lodowych oraz innych produktów spożywczych. Urządzenie miksuje, blenduje oraz miesza mleko, śmietanę, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp. Maszyna posiada przejrzystą dwuczęściową pokrywę, którą można otwierać bez przerywania mieszania. Oprócz tego urządzenie posiada wielojęzyczny 5-calowy kolorowy ekran dotykowy LCD z 14 ustawionymi cyklami i 10 do samodzielnego programowania receptur. Każda faza obróbki odbywa się w odpowiedniej temperaturze z różną prędkością mieszania. Dodatkowo, urządzenie posiada funkcję automatycznego przywołania ostatniego cyklu i powtórzenia cyklu w przypadku zaniku zasilania. Urządzenie do gotowania kremów Telme Termocrema T 30 jest w stanie wyprodukować od 15 do 30 litrów produktu, podczas cyklu trwającego od 90 do 130 minut. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Termocrema T 30 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Przede wszystkim powinny być to urządzenia, które sprostają codziennym wyzwaniom i będą niezawodne nawet przy bardzo intensywnej eksploatacji. Takie właśnie są nasze maszyny do produkcji kremów! Umożliwiają one produkcję nie tylko klasycznych kremów, ciast i innych wyrobów cukierniczych, lecz także innych produktów gastronomicznych jak m.in. risotto. Nasze maszyny do produkcji kremów są urządzeniami wielofunkcyjnymi, które w szybki sposób blendują, mieszają oraz miksują. Są wydajne i niezastąpione w każdej profesjonalnej kuchni!
Maszyny do produkcji kremów, które znajdują się w asortymencie naszego sklepu internetowego Gastromania.pl, to urządzenia z górnej półki spełniające niezbędne normy i rozporządzenia dotyczące bezpośredniego kontaktu z żywnością i produktami spożywczymi. Wszystkie artykuły zostały wyprodukowane z wytrzymałych materiałów. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z całą ofertą, którą dla Państwa przygotowaliśmy! Gdyby pojawiły się jakiekolwiek pytania lub wątpliwości dotyczące konkretnych produktów, to zachęcamy również do bezpośredniego kontaktu z naszym zespołem. Życzmy udanych zakupów!
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.