Elektroniczny licznik wody o natężeniu przepływu 1,7-14,5 l/min.
Do przechowalni
Wydajność (wydajność urządzenia zależy od lokalnych warunków takich jak ciśnienie, temperatura i jakość wody zasilającej) [litry/min]: 1,7 – 2,2
Wydajność ciągła przy temperaturze 15°C [litry/h]: 120
Wydajność dobowa [litry/dobę]: 2880
Ciśnienie robocze [bar]: 2,0 – 6,0
Temperatura wody zasilającej [°C]: <30
Przyłącza [cal]: 3/4”
Wymiary (dł/szer/wys) [mm]: 510/140/500
Pobór mocy [kW]: 0,3
JAK TO DZIAŁA
Woda sieciowa poddawana jest wstępnej filtracji i oczyszczaniu gdzie usunięte zostają wszystkie zanieczyszczenia mechaniczne, chemiczne i organiczne. Następnie podawana jest na membranę osmotyczną, na której odfiltrowywane są wszystkie pozostałe rozpuszczone związki oraz sole mineralne.
Metoda odwróconej osmozy jest najbardziej opłacalnym sposobem do uzyskania oczyszczonej i zupełnie odsolonej wody. Proces odsalania zachodzi w membranie osmotycznej. Membrana przypomina swoją budową sito, które przepuszcza przez siebie tylko czystą wodę, podczas gdy wszystkie cząsteczki, które są większe niż otwory sita (np. sole mineralne) kierowane są do kanalizacji.
Zaleca się zastosowanie zmiękczacza wody przed systemem RO w celu zabezpieczenia membran przed uszkodzeniem powstałym w wyniku zakamienienia. Wydłuża to żywotność membran. – WYPOSAŻENIE DODATKOWE.
ODWRÓCONA OSMOZA – NAJLEPSZE ROZWIĄZANIE DLA ZMYWAREK DO SZKŁA!
Metoda odwróconej osmozy to najlepszy sposób uzyskania zdemineralizowanej wody, koniecznej w przypadku zmywarek przeznaczonych do mycia szkła i sztućców. Brak soli mineralnych w wodzie to podstawowy element wpływający na otrzymanie błyszczącego szkła bez plam i zacieków. Czysta zdemineralizowana woda kierowana jest do zmywarki, a woda zasolona odprowadzana jest do kanalizacji lub może być użyta do innych celów. Cały układ demineralizacji wody składa się z systemu DF, który może współpracować również ze zbiornikiem magazynującym wodę. Zbiornik może być ciśnieniowy lub bezciśnieniowy. W przypadku zmywarki wyposażonej w pompę płuczącą oraz boiler atmosferyczny nie jest wymagany zbiornik magazynowy. Natomiast gdy zmywarka nie jest wyposażona w pompę płuczącą, lub posiada taką pompę oraz boiler ciśnieniowy, należy zastosować zbiornik ciśnieniowy lub bezciśnieniowy wraz z dodatkową pompą. Przy zastosowaniu zbiornika bezciśnieniowego dodatkowa pompa podaje wodę do zmywarki. Zbiornik magazynowy konieczny jest również w przypadku dużego zapotrzebowania chwilowego na wodę, przekraczającego możliwości produkcyjne osmozy. Dobór odpowiedniego rozwiązania zależy od lokalnych warunków, a przede wszystkim od zapotrzebowania na wodę przez zmywarkę.
DLA PIECÓW KONWEKCYJNO PAROWYCH
System RO jest również bardzo dobrym rozwiązaniem dla pieców konwekcyjno-parowych, szczególnie tam gdzie woda jest silnie zmineralizowana, a twardość przekracza 20 dh. Jednakże ze względu na bardzo różne zużycie wody do zaparowania i mycia pieca, dobór typu RO powinien być rozpatrywany dla każdego rodzaju pieca indywidualnie.
DLA EKSPRESÓW DO KAWY
Aby uzyskać idealny napar kawy czy herbaty, należy bardzo precyzyjnie przygotować/uzdatnić wodę. Woda powinna mieć ściśle określone parametry takie jak zmineralizowanie (TDS), twardość i odczyn pH. To osiągnąć można jedynie przy pomocy odpowiednio doposażonego systemu odwróconej osmozy DF.
DLA KOSTKAREK DO LODU
W przypadku wody o bardzo dużej zawartości minerałów (wysoki TDS) aby otrzymać krystalicznie przeźroczyste kostki lodu, konieczne jest zastosowanie systemu odwróconej osmozy. Jedynie ta metoda zapewni najwyższą jakość lodu, zarówno pod względem wyglądu jak też poprawiając walory smakowe i zapachowe.
Do przechowalni
Wydajność (wydajność urządzenia zależy od lokalnych warunków takich jak ciśnienie, temperatura i jakość wody zasilającej) [litry/min]: 2,6 – 3,3
Wydajność ciągła przy temperaturze 15°C [litry/h]: 180
Wydajność dobowa [litry/dobę]: 4320
Ciśnienie robocze [bar]: 2,0 – 6,0
Temperatura wody zasilającej [°C]: <30
Przyłącza [cal]: 3/4”
Wymiary (dł/szer/wys) [mm]: 510/140/500
Pobór mocy [kW]: 0,3
JAK TO DZIAŁA
Woda sieciowa poddawana jest wstępnej filtracji i oczyszczaniu gdzie usunięte zostają wszystkie zanieczyszczenia mechaniczne, chemiczne i organiczne. Następnie podawana jest na membranę osmotyczną, na której odfiltrowywane są wszystkie pozostałe rozpuszczone związki oraz sole mineralne.
Metoda odwróconej osmozy jest najbardziej opłacalnym sposobem do uzyskania oczyszczonej i zupełnie odsolonej wody. Proces odsalania zachodzi w membranie osmotycznej. Membrana przypomina swoją budową sito, które przepuszcza przez siebie tylko czystą wodę, podczas gdy wszystkie cząsteczki, które są większe niż otwory sita (np. sole mineralne) kierowane są do kanalizacji.
Zaleca się zastosowanie zmiękczacza wody przed systemem RO w celu zabezpieczenia membran przed uszkodzeniem powstałym w wyniku zakamienienia. Wydłuża to żywotność membran. – WYPOSAŻENIE DODATKOWE.
ODWRÓCONA OSMOZA – NAJLEPSZE ROZWIĄZANIE DLA ZMYWAREK DO SZKŁA!
Metoda odwróconej osmozy to najlepszy sposób uzyskania zdemineralizowanej wody, koniecznej w przypadku zmywarek przeznaczonych do mycia szkła i sztućców. Brak soli mineralnych w wodzie to podstawowy element wpływający na otrzymanie błyszczącego szkła bez plam i zacieków. Czysta zdemineralizowana woda kierowana jest do zmywarki, a woda zasolona odprowadzana jest do kanalizacji lub może być użyta do innych celów. Cały układ demineralizacji wody składa się z systemu DF, który może współpracować również ze zbiornikiem magazynującym wodę. Zbiornik może być ciśnieniowy lub bezciśnieniowy. W przypadku zmywarki wyposażonej w pompę płuczącą oraz boiler atmosferyczny nie jest wymagany zbiornik magazynowy. Natomiast gdy zmywarka nie jest wyposażona w pompę płuczącą, lub posiada taką pompę oraz boiler ciśnieniowy, należy zastosować zbiornik ciśnieniowy lub bezciśnieniowy wraz z dodatkową pompą. Przy zastosowaniu zbiornika bezciśnieniowego dodatkowa pompa podaje wodę do zmywarki. Zbiornik magazynowy konieczny jest również w przypadku dużego zapotrzebowania chwilowego na wodę, przekraczającego możliwości produkcyjne osmozy. Dobór odpowiedniego rozwiązania zależy od lokalnych warunków, a przede wszystkim od zapotrzebowania na wodę przez zmywarkę.
DLA PIECÓW KONWEKCYJNO PAROWYCH
System RO jest również bardzo dobrym rozwiązaniem dla pieców konwekcyjno-parowych, szczególnie tam gdzie woda jest silnie zmineralizowana, a twardość przekracza 20 dh. Jednakże ze względu na bardzo różne zużycie wody do zaparowania i mycia pieca, dobór typu RO powinien być rozpatrywany dla każdego rodzaju pieca indywidualnie.
DLA EKSPRESÓW DO KAWY
Aby uzyskać idealny napar kawy czy herbaty, należy bardzo precyzyjnie przygotować/uzdatnić wodę. Woda powinna mieć ściśle określone parametry takie jak zmineralizowanie (TDS), twardość i odczyn pH. To osiągnąć można jedynie przy pomocy odpowiednio doposażonego systemu odwróconej osmozy DF.
DLA KOSTKAREK DO LODU
W przypadku wody o bardzo dużej zawartości minerałów (wysoki TDS) aby otrzymać krystalicznie przeźroczyste kostki lodu, konieczne jest zastosowanie systemu odwróconej osmozy. Jedynie ta metoda zapewni najwyższą jakość lodu, zarówno pod względem wyglądu jak też poprawiając walory smakowe i zapachowe.
Do przechowalni
Wydajność (wydajność urządzenia zależy od lokalnych warunków takich jak ciśnienie, temperatura i jakość wody zasilającej) [litry/min]: 3,7 – 4,2
Wydajność ciągła przy temperaturze 15°C [litry/h]: 240
Wydajność dobowa [litry/dobę]: 5760
Ciśnienie robocze [bar]: 2,0 – 6,0
Temperatura wody zasilającej [°C]: <30
Przyłącza [cal]: 3/4”
Wymiary (dł/szer/wys) [mm]: 510/280/500
Pobór mocy [kW]: 0,3
JAK TO DZIAŁA
Woda sieciowa poddawana jest wstępnej filtracji i oczyszczaniu gdzie usunięte zostają wszystkie zanieczyszczenia mechaniczne, chemiczne i organiczne. Następnie podawana jest na membranę osmotyczną, na której odfiltrowywane są wszystkie pozostałe rozpuszczone związki oraz sole mineralne.
Metoda odwróconej osmozy jest najbardziej opłacalnym sposobem do uzyskania oczyszczonej i zupełnie odsolonej wody. Proces odsalania zachodzi w membranie osmotycznej. Membrana przypomina swoją budową sito, które przepuszcza przez siebie tylko czystą wodę, podczas gdy wszystkie cząsteczki, które są większe niż otwory sita (np. sole mineralne) kierowane są do kanalizacji.
Zaleca się zastosowanie zmiękczacza wody przed systemem RO w celu zabezpieczenia membran przed uszkodzeniem powstałym w wyniku zakamienienia. Wydłuża to żywotność membran. – WYPOSAŻENIE DODATKOWE.
ODWRÓCONA OSMOZA – NAJLEPSZE ROZWIĄZANIE DLA ZMYWAREK DO SZKŁA!
Metoda odwróconej osmozy to najlepszy sposób uzyskania zdemineralizowanej wody, koniecznej w przypadku zmywarek przeznaczonych do mycia szkła i sztućców. Brak soli mineralnych w wodzie to podstawowy element wpływający na otrzymanie błyszczącego szkła bez plam i zacieków. Czysta zdemineralizowana woda kierowana jest do zmywarki, a woda zasolona odprowadzana jest do kanalizacji lub może być użyta do innych celów. Cały układ demineralizacji wody składa się z systemu DF, który może współpracować również ze zbiornikiem magazynującym wodę. Zbiornik może być ciśnieniowy lub bezciśnieniowy. W przypadku zmywarki wyposażonej w pompę płuczącą oraz boiler atmosferyczny nie jest wymagany zbiornik magazynowy. Natomiast gdy zmywarka nie jest wyposażona w pompę płuczącą, lub posiada taką pompę oraz boiler ciśnieniowy, należy zastosować zbiornik ciśnieniowy lub bezciśnieniowy wraz z dodatkową pompą. Przy zastosowaniu zbiornika bezciśnieniowego dodatkowa pompa podaje wodę do zmywarki. Zbiornik magazynowy konieczny jest również w przypadku dużego zapotrzebowania chwilowego na wodę, przekraczającego możliwości produkcyjne osmozy. Dobór odpowiedniego rozwiązania zależy od lokalnych warunków, a przede wszystkim od zapotrzebowania na wodę przez zmywarkę.
DLA PIECÓW KONWEKCYJNO PAROWYCH
System RO jest również bardzo dobrym rozwiązaniem dla pieców konwekcyjno-parowych, szczególnie tam gdzie woda jest silnie zmineralizowana, a twardość przekracza 20 dh. Jednakże ze względu na bardzo różne zużycie wody do zaparowania i mycia pieca, dobór typu RO powinien być rozpatrywany dla każdego rodzaju pieca indywidualnie.
DLA EKSPRESÓW DO KAWY
Aby uzyskać idealny napar kawy czy herbaty, należy bardzo precyzyjnie przygotować/uzdatnić wodę. Woda powinna mieć ściśle określone parametry takie jak zmineralizowanie (TDS), twardość i odczyn pH. To osiągnąć można jedynie przy pomocy odpowiednio doposażonego systemu odwróconej osmozy DF.
DLA KOSTKAREK DO LODU
W przypadku wody o bardzo dużej zawartości minerałów (wysoki TDS) aby otrzymać krystalicznie przeźroczyste kostki lodu, konieczne jest zastosowanie systemu odwróconej osmozy. Jedynie ta metoda zapewni najwyższą jakość lodu, zarówno pod względem wyglądu jak też poprawiając walory smakowe i zapachowe.
Do przechowalni
Wydajność (wydajność urządzenia zależy od lokalnych warunków takich jak ciśnienie, temperatura i jakość wody zasilającej) [litry/min]: 4,6 – 5,1
Wydajność ciągła przy temperaturze 15°C [litry/h]: 300
Wydajność dobowa [litry/dobę]: 7200
Ciśnienie robocze [bar]: 2,0 – 6,0
Temperatura wody zasilającej [°C]: <30
Przyłącza [cal]: 3/4”
Wymiary (dł/szer/wys) [mm]: 510/280/500
Pobór mocy [kW]: 0,3
JAK TO DZIAŁA
Woda sieciowa poddawana jest wstępnej filtracji i oczyszczaniu gdzie usunięte zostają wszystkie zanieczyszczenia mechaniczne, chemiczne i organiczne. Następnie podawana jest na membranę osmotyczną, na której odfiltrowywane są wszystkie pozostałe rozpuszczone związki oraz sole mineralne.
Metoda odwróconej osmozy jest najbardziej opłacalnym sposobem do uzyskania oczyszczonej i zupełnie odsolonej wody. Proces odsalania zachodzi w membranie osmotycznej. Membrana przypomina swoją budową sito, które przepuszcza przez siebie tylko czystą wodę, podczas gdy wszystkie cząsteczki, które są większe niż otwory sita (np. sole mineralne) kierowane są do kanalizacji.
Zaleca się zastosowanie zmiękczacza wody przed systemem RO w celu zabezpieczenia membran przed uszkodzeniem powstałym w wyniku zakamienienia. Wydłuża to żywotność membran. – WYPOSAŻENIE DODATKOWE.
ODWRÓCONA OSMOZA – NAJLEPSZE ROZWIĄZANIE DLA ZMYWAREK DO SZKŁA!
Metoda odwróconej osmozy to najlepszy sposób uzyskania zdemineralizowanej wody, koniecznej w przypadku zmywarek przeznaczonych do mycia szkła i sztućców. Brak soli mineralnych w wodzie to podstawowy element wpływający na otrzymanie błyszczącego szkła bez plam i zacieków. Czysta zdemineralizowana woda kierowana jest do zmywarki, a woda zasolona odprowadzana jest do kanalizacji lub może być użyta do innych celów. Cały układ demineralizacji wody składa się z systemu DF, który może współpracować również ze zbiornikiem magazynującym wodę. Zbiornik może być ciśnieniowy lub bezciśnieniowy. W przypadku zmywarki wyposażonej w pompę płuczącą oraz boiler atmosferyczny nie jest wymagany zbiornik magazynowy. Natomiast gdy zmywarka nie jest wyposażona w pompę płuczącą, lub posiada taką pompę oraz boiler ciśnieniowy, należy zastosować zbiornik ciśnieniowy lub bezciśnieniowy wraz z dodatkową pompą. Przy zastosowaniu zbiornika bezciśnieniowego dodatkowa pompa podaje wodę do zmywarki. Zbiornik magazynowy konieczny jest również w przypadku dużego zapotrzebowania chwilowego na wodę, przekraczającego możliwości produkcyjne osmozy. Dobór odpowiedniego rozwiązania zależy od lokalnych warunków, a przede wszystkim od zapotrzebowania na wodę przez zmywarkę.
DLA PIECÓW KONWEKCYJNO PAROWYCH
System RO jest również bardzo dobrym rozwiązaniem dla pieców konwekcyjno-parowych, szczególnie tam gdzie woda jest silnie zmineralizowana, a twardość przekracza 20 dh. Jednakże ze względu na bardzo różne zużycie wody do zaparowania i mycia pieca, dobór typu RO powinien być rozpatrywany dla każdego rodzaju pieca indywidualnie.
DLA EKSPRESÓW DO KAWY
Aby uzyskać idealny napar kawy czy herbaty, należy bardzo precyzyjnie przygotować/uzdatnić wodę. Woda powinna mieć ściśle określone parametry takie jak zmineralizowanie (TDS), twardość i odczyn pH. To osiągnąć można jedynie przy pomocy odpowiednio doposażonego systemu odwróconej osmozy DF.
DLA KOSTKAREK DO LODU
W przypadku wody o bardzo dużej zawartości minerałów (wysoki TDS) aby otrzymać krystalicznie przeźroczyste kostki lodu, konieczne jest zastosowanie systemu odwróconej osmozy. Jedynie ta metoda zapewni najwyższą jakość lodu, zarówno pod względem wyglądu jak też poprawiając walory smakowe i zapachowe.
Do przechowalni
Wydajność (wydajność urządzenia zależy od lokalnych warunków takich jak ciśnienie, temperatura i jakość wody zasilającej) [litry/min]: 5,5 – 6
Wydajność ciągła przy temperaturze 15°C [litry/h]: 360
Wydajność dobowa [litry/dobę]: 8640
Ciśnienie robocze [bar]: 2,0 – 6,0
Temperatura wody zasilającej [°C]: <30
Przyłącza [cal]: 3/4”
Wymiary (dł/szer/wys) [mm]: 510/280/500
Pobór mocy [kW]: 0,3
JAK TO DZIAŁA
Woda sieciowa poddawana jest wstępnej filtracji i oczyszczaniu gdzie usunięte zostają wszystkie zanieczyszczenia mechaniczne, chemiczne i organiczne. Następnie podawana jest na membranę osmotyczną, na której odfiltrowywane są wszystkie pozostałe rozpuszczone związki oraz sole mineralne.
Metoda odwróconej osmozy jest najbardziej opłacalnym sposobem do uzyskania oczyszczonej i zupełnie odsolonej wody. Proces odsalania zachodzi w membranie osmotycznej. Membrana przypomina swoją budową sito, które przepuszcza przez siebie tylko czystą wodę, podczas gdy wszystkie cząsteczki, które są większe niż otwory sita (np. sole mineralne) kierowane są do kanalizacji.
Zaleca się zastosowanie zmiękczacza wody przed systemem RO w celu zabezpieczenia membran przed uszkodzeniem powstałym w wyniku zakamienienia. Wydłuża to żywotność membran. – WYPOSAŻENIE DODATKOWE.
ODWRÓCONA OSMOZA – NAJLEPSZE ROZWIĄZANIE DLA ZMYWAREK DO SZKŁA!
Metoda odwróconej osmozy to najlepszy sposób uzyskania zdemineralizowanej wody, koniecznej w przypadku zmywarek przeznaczonych do mycia szkła i sztućców. Brak soli mineralnych w wodzie to podstawowy element wpływający na otrzymanie błyszczącego szkła bez plam i zacieków. Czysta zdemineralizowana woda kierowana jest do zmywarki, a woda zasolona odprowadzana jest do kanalizacji lub może być użyta do innych celów. Cały układ demineralizacji wody składa się z systemu DF, który może współpracować również ze zbiornikiem magazynującym wodę. Zbiornik może być ciśnieniowy lub bezciśnieniowy. W przypadku zmywarki wyposażonej w pompę płuczącą oraz boiler atmosferyczny nie jest wymagany zbiornik magazynowy. Natomiast gdy zmywarka nie jest wyposażona w pompę płuczącą, lub posiada taką pompę oraz boiler ciśnieniowy, należy zastosować zbiornik ciśnieniowy lub bezciśnieniowy wraz z dodatkową pompą. Przy zastosowaniu zbiornika bezciśnieniowego dodatkowa pompa podaje wodę do zmywarki. Zbiornik magazynowy konieczny jest również w przypadku dużego zapotrzebowania chwilowego na wodę, przekraczającego możliwości produkcyjne osmozy. Dobór odpowiedniego rozwiązania zależy od lokalnych warunków, a przede wszystkim od zapotrzebowania na wodę przez zmywarkę.
DLA PIECÓW KONWEKCYJNO PAROWYCH
System RO jest również bardzo dobrym rozwiązaniem dla pieców konwekcyjno-parowych, szczególnie tam gdzie woda jest silnie zmineralizowana, a twardość przekracza 20 dh. Jednakże ze względu na bardzo różne zużycie wody do zaparowania i mycia pieca, dobór typu RO powinien być rozpatrywany dla każdego rodzaju pieca indywidualnie.
DLA EKSPRESÓW DO KAWY
Aby uzyskać idealny napar kawy czy herbaty, należy bardzo precyzyjnie przygotować/uzdatnić wodę. Woda powinna mieć ściśle określone parametry takie jak zmineralizowanie (TDS), twardość i odczyn pH. To osiągnąć można jedynie przy pomocy odpowiednio doposażonego systemu odwróconej osmozy DF.
DLA KOSTKAREK DO LODU
W przypadku wody o bardzo dużej zawartości minerałów (wysoki TDS) aby otrzymać krystalicznie przeźroczyste kostki lodu, konieczne jest zastosowanie systemu odwróconej osmozy. Jedynie ta metoda zapewni najwyższą jakość lodu, zarówno pod względem wyglądu jak też poprawiając walory smakowe i zapachowe.
Do przechowalni
Systemy ultrafioletowej sterylizacji wody są specjalistycznymi urządzeniami mającymi za zadanie zniszczenie bakterii, wirusów i glonów w wodzie pitnej, technologicznej lub w innych płynach bez użycia ciepła i środków chemicznych. Modele lamp UV są niezwykle efektywnymi systemami stanowiącymi alternatywę dla chlorowania i ozonowania wody pitnej oraz basenowej, w zastosowaniach przemysłowych i komunalnych.
Promieniowanie Ultrafioletowe działa bakteriobójczo na wodę nie zmieniając przy tym jej właściwości fizycznochemicznych. Specjalna konstrukcja lampy gwarantuje 99.9% redukcji bakterii. Proces dezynfekcji promieniami UV polega na naświetlaniu wody falami elektromagnetycznymi o długości 253,7 2 [nm.] minimalna dawka promieniowania UV wynosi 400 J/m przy nominalnym przepływie. Promieniowanie działa tylko wewnątrz komory reakcji i nie pozostawia żadnych produktów ubocznych.
Przepływ nominalny [l/min]: 60
Waga [kg] z układem sterowania: 9,8
Wymiary (dł/szer/wys) [mm]: 955/130/240
Pobór mocy [W]: 41
Średnica przyłącza [cal]: 1 ; 1/2
Do przechowalni
Systemy ultrafioletowej sterylizacji wody są specjalistycznymi urządzeniami mającymi za zadanie zniszczenie bakterii, wirusów i glonów w wodzie pitnej, technologicznej lub w innych płynach bez użycia ciepła i środków chemicznych. Modele lamp UV są niezwykle efektywnymi systemami stanowiącymi alternatywę dla chlorowania i ozonowania wody pitnej oraz basenowej, w zastosowaniach przemysłowych i komunalnych.
Promieniowanie Ultrafioletowe działa bakteriobójczo na wodę nie zmieniając przy tym jej właściwości fizycznochemicznych. Specjalna konstrukcja lampy gwarantuje 99.9% redukcji bakterii. Proces dezynfekcji promieniami UV polega na naświetlaniu wody falami elektromagnetycznymi o długości 253,7 2 [nm.] minimalna dawka promieniowania UV wynosi 400 J/m przy nominalnym przepływie. Promieniowanie działa tylko wewnątrz komory reakcji i nie pozostawia żadnych produktów ubocznych.
Przepływ nominalny [l/min]: 98
Waga [kg] z układem sterowania: 10,2
Wymiary (dł/szer/wys) [mm]: 955/130/240
Pobór mocy [W]: 80
Średnica przyłącza [cal]: 1 ; 1/2
Do przechowalni
Systemy ultrafioletowej sterylizacji wody są specjalistycznymi urządzeniami mającymi za zadanie zniszczenie bakterii, wirusów i glonów w wodzie pitnej, technologicznej lub w innych płynach bez użycia ciepła i środków chemicznych. Modele lamp UV są niezwykle efektywnymi systemami stanowiącymi alternatywę dla chlorowania i ozonowania wody pitnej oraz basenowej, w zastosowaniach przemysłowych i komunalnych.
Promieniowanie Ultrafioletowe działa bakteriobójczo na wodę nie zmieniając przy tym jej właściwości fizycznochemicznych. Specjalna konstrukcja lampy gwarantuje 99.9% redukcji bakterii. Proces dezynfekcji promieniami UV polega na naświetlaniu wody falami elektromagnetycznymi o długości 253,7 2 [nm.] minimalna dawka promieniowania UV wynosi 400 J/m przy nominalnym przepływie. Promieniowanie działa tylko wewnątrz komory reakcji i nie pozostawia żadnych produktów ubocznych.
Przepływ nominalny [l/min]: 183
Waga [kg] z układem sterowania: 11,5
Wymiary (dł/szer/wys) [mm]: 930/130/240
Pobór mocy [W]: 160
Średnica przyłącza [cal]: 2
Do przechowalni
Dystrybutory wody i napojów SODA DRINK to nowoczesne urządzenia wyznaczające nowe standardy w rynku HoReCa na całym świecie. Dostarcza krystalicznie czystą, świeżą i zdrową wodę oraz napoje z gazem lub bez dla personelu oraz klientów biura, hotelu, restauracji, domu przyjęć, kawiarni, czy baru. Często montowane w kantynach stołówkach oraz halach produkcyjnych. Zasilane wodą wodociągową, która poddawana jest wielostopniowej filtracji, a następnie może być chłodzona, gazowana oraz mieszana z zagęszczonym sokiem owocowym lub koncentratem.
WYDAJNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: od 20 do 300 litrów/h przefiltrowanej wody w postaci:
- zimnej
- gorącej
- gazowanej
- napojów gazowanych
- napojów niegazowanych
OPŁACALNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: sprzedając oczyszczoną wodę z dystrybutorów SODA DRINK radykalnie zwiększasz opłacalność prowadzonej działalności:
- bez zamówień i rachunków za dostawę wody w butelkach
- sprzedajesz zawsze świeżą wodę lub napój
- minimalny koszt wytworzenia wody z dystrybutorów SODA DRINK jest równy cenie wody wodociągowej, koszt napojów o 50% mniejszy
- nie zajmujesz powierzchni magazynowej i chłodniczej
- koszt zakupu urządzenia zwraca się w przeciągu 2-4 miesięcy, a potem przynosi tylko zyski
- brak niewygodnych umów z dostawcami napojów
WYDAJNOŚĆ [l/h]: 90
WYDAJNOŚĆ WZGLĘDEM LICZBY ODBIORCÓW: 1-160
WYMIARY [mm]: 622×269×550
Do przechowalni
Dystrybutory wody i napojów SODA DRINK to nowoczesne urządzenia wyznaczające nowe standardy w rynku HoReCa na całym świecie. Dostarcza krystalicznie czystą, świeżą i zdrową wodę oraz napoje z gazem lub bez dla personelu oraz klientów biura, hotelu, restauracji, domu przyjęć, kawiarni, czy baru. Często montowane w kantynach stołówkach oraz halach produkcyjnych. Zasilane wodą wodociągową, która poddawana jest wielostopniowej filtracji, a następnie może być chłodzona, gazowana oraz mieszana z zagęszczonym sokiem owocowym lub koncentratem.
WYDAJNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: od 20 do 300 litrów/h przefiltrowanej wody w postaci:
- zimnej
- gorącej
- gazowanej
- napojów gazowanych
- napojów niegazowanych
OPŁACALNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: sprzedając oczyszczoną wodę z dystrybutorów SODA DRINK radykalnie zwiększasz opłacalność prowadzonej działalności:
- bez zamówień i rachunków za dostawę wody w butelkach
- sprzedajesz zawsze świeżą wodę lub napój
- minimalny koszt wytworzenia wody z dystrybutorów SODA DRINK jest równy cenie wody wodociągowej, koszt napojów o 50% mniejszy
- nie zajmujesz powierzchni magazynowej i chłodniczej
- koszt zakupu urządzenia zwraca się w przeciągu 2-4 miesięcy, a potem przynosi tylko zyski
- brak niewygodnych umów z dostawcami napojów
WYDAJNOŚĆ [l/h]: 140
WYDAJNOŚĆ WZGLĘDEM LICZBY ODBIORCÓW: 1-230
WYMIARY [mm]: 717×310×490
Do przechowalni
Dystrybutory wody i napojów SODA DRINK to nowoczesne urządzenia wyznaczające nowe standardy w rynku HoReCa na całym świecie. Dostarcza krystalicznie czystą, świeżą i zdrową wodę oraz napoje z gazem lub bez dla personelu oraz klientów biura, hotelu, restauracji, domu przyjęć, kawiarni, czy baru. Często montowane w kantynach stołówkach oraz halach produkcyjnych. Zasilane wodą wodociągową, która poddawana jest wielostopniowej filtracji, a następnie może być chłodzona, gazowana oraz mieszana z zagęszczonym sokiem owocowym lub koncentratem.
WYDAJNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: od 20 do 300 litrów/h przefiltrowanej wody w postaci:
- zimnej
- gorącej
- gazowanej
- napojów gazowanych
- napojów niegazowanych
OPŁACALNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: sprzedając oczyszczoną wodę z dystrybutorów SODA DRINK radykalnie zwiększasz opłacalność prowadzonej działalności:
- bez zamówień i rachunków za dostawę wody w butelkach
- sprzedajesz zawsze świeżą wodę lub napój
- minimalny koszt wytworzenia wody z dystrybutorów SODA DRINK jest równy cenie wody wodociągowej, koszt napojów o 50% mniejszy
- nie zajmujesz powierzchni magazynowej i chłodniczej
- koszt zakupu urządzenia zwraca się w przeciągu 2-4 miesięcy, a potem przynosi tylko zyski
- brak niewygodnych umów z dostawcami napojów
System wyposażony w recylkulację, zapewnia zimne napoje nawet przy dużej odległości dystrybutora od kranów pobierczych.
WYDAJNOŚĆ [l/h]: 90
WYDAJNOŚĆ WZGLĘDEM LICZBY ODBIORCÓW: 1-160
WYMIARY [mm]: 568×279×417
Do przechowalni
Dystrybutory wody i napojów SODA DRINK to nowoczesne urządzenia wyznaczające nowe standardy w rynku HoReCa na całym świecie. Dostarcza krystalicznie czystą, świeżą i zdrową wodę oraz napoje z gazem lub bez dla personelu oraz klientów biura, hotelu, restauracji, domu przyjęć, kawiarni, czy baru. Często montowane w kantynach stołówkach oraz halach produkcyjnych. Zasilane wodą wodociągową, która poddawana jest wielostopniowej filtracji, a następnie może być chłodzona, gazowana oraz mieszana z zagęszczonym sokiem owocowym lub koncentratem.
WYDAJNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: od 20 do 300 litrów/h przefiltrowanej wody w postaci:
- zimnej
- gorącej
- gazowanej
- napojów gazowanych
- napojów niegazowanych
OPŁACALNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: sprzedając oczyszczoną wodę z dystrybutorów SODA DRINK radykalnie zwiększasz opłacalność prowadzonej działalności:
- bez zamówień i rachunków za dostawę wody w butelkach
- sprzedajesz zawsze świeżą wodę lub napój
- minimalny koszt wytworzenia wody z dystrybutorów SODA DRINK jest równy cenie wody wodociągowej, koszt napojów o 50% mniejszy
- nie zajmujesz powierzchni magazynowej i chłodniczej
- koszt zakupu urządzenia zwraca się w przeciągu 2-4 miesięcy, a potem przynosi tylko zyski
- brak niewygodnych umów z dostawcami napojów
System wyposażony w recylkulację, zapewnia zimne napoje nawet przy dużej odległości dystrybutora od kranów pobierczych.
WYDAJNOŚĆ [l/h]: 140
WYDAJNOŚĆ WZGLĘDEM LICZBY ODBIORCÓW: 1-230
WYMIARY [mm]: 526×340×486
Do przechowalni
Dystrybutory wody i napojów SODA DRINK to nowoczesne urządzenia wyznaczające nowe standardy w rynku HoReCa na całym świecie. Dostarcza krystalicznie czystą, świeżą i zdrową wodę oraz napoje z gazem lub bez dla personelu oraz klientów biura, hotelu, restauracji, domu przyjęć, kawiarni, czy baru. Często montowane w kantynach stołówkach oraz halach produkcyjnych. Zasilane wodą wodociągową, która poddawana jest wielostopniowej filtracji, a następnie może być chłodzona, gazowana oraz mieszana z zagęszczonym sokiem owocowym lub koncentratem.
WYDAJNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: od 20 do 300 litrów/h przefiltrowanej wody w postaci:
- zimnej
- gorącej
- gazowanej
- napojów gazowanych
- napojów niegazowanych
OPŁACALNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: sprzedając oczyszczoną wodę z dystrybutorów SODA DRINK radykalnie zwiększasz opłacalność prowadzonej działalności:
- bez zamówień i rachunków za dostawę wody w butelkach
- sprzedajesz zawsze świeżą wodę lub napój
- minimalny koszt wytworzenia wody z dystrybutorów SODA DRINK jest równy cenie wody wodociągowej, koszt napojów o 50% mniejszy
- nie zajmujesz powierzchni magazynowej i chłodniczej
- koszt zakupu urządzenia zwraca się w przeciągu 2-4 miesięcy, a potem przynosi tylko zyski
- brak niewygodnych umów z dostawcami napojów
WYDAJNOŚĆ [l/h]: 200
WYDAJNOŚĆ WZGLĘDEM LICZBY ODBIORCÓW: 1-330
WYMIARY [mm]: 615×420×620
Do przechowalni
Dystrybutory wody i napojów SODA DRINK to nowoczesne urządzenia wyznaczające nowe standardy w rynku HoReCa na całym świecie. Dostarcza krystalicznie czystą, świeżą i zdrową wodę oraz napoje z gazem lub bez dla personelu oraz klientów biura, hotelu, restauracji, domu przyjęć, kawiarni, czy baru. Często montowane w kantynach stołówkach oraz halach produkcyjnych. Zasilane wodą wodociągową, która poddawana jest wielostopniowej filtracji, a następnie może być chłodzona, gazowana oraz mieszana z zagęszczonym sokiem owocowym lub koncentratem.
WYDAJNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: od 20 do 300 litrów/h przefiltrowanej wody w postaci:
- zimnej
- gorącej
- gazowanej
- napojów gazowanych
- napojów niegazowanych
OPŁACALNOŚĆ DYSTRYBUTORÓW: sprzedając oczyszczoną wodę z dystrybutorów SODA DRINK radykalnie zwiększasz opłacalność prowadzonej działalności:
- bez zamówień i rachunków za dostawę wody w butelkach
- sprzedajesz zawsze świeżą wodę lub napój
- minimalny koszt wytworzenia wody z dystrybutorów SODA DRINK jest równy cenie wody wodociągowej, koszt napojów o 50% mniejszy
- nie zajmujesz powierzchni magazynowej i chłodniczej
- koszt zakupu urządzenia zwraca się w przeciągu 2-4 miesięcy, a potem przynosi tylko zyski
- brak niewygodnych umów z dostawcami napojów
WYDAJNOŚĆ [l/h]: 300
WYDAJNOŚĆ WZGLĘDEM LICZBY ODBIORCÓW: 1-500
WYMIARY [mm]: 756×545×704
Do przechowalni
Kolumna z kranem do dystrybutorów podblatowych, woda zimna, gazowana, napoje
Do przechowalni
Kolumna z kranem do dystrybutorów podblatowych, woda zimna lub gazowana
Do przechowalni
Kolumna z kranem do dystrybutorów podblatowych, woda zimna/gazowana
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.