Nagomi Kuro Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,7 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 160 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.
Do przechowalni
Nagomi Kuro Nóż kuchenny do porcjowania 25 cm
Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 33 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37 cm
Długość ostrza – 25 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 200 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.
Do przechowalni
Nagomi Maru Nóż kuchenny Santoku 18 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Cienka, szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Nóż Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Dane techniczne:
Ostrze – stal wysokowęglowa 440
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 155 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, łącząc tradycję z awangardą w mistrzowski sposób. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej 440A, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze -170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie.
Do przechowalni
Nagomi Maru Nóż kuchenny do porcjowania 22 cm
Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Dane techniczne:
Ostrze – stal wysokowęglowa 440
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,3 cm
Długość ostrza – 22 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 155 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, łącząc tradycję z awangardą w mistrzowski sposób. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej 440A,zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze -170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie.
Do przechowalni
Nagomi Shiro Nóż kuchenny do obierania 10 cm
Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek i pomaga dokładnie wykonać dekoracyjne nacięcia. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 50 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Shiro stanowią unikalne połączenie japońskiej tradycji z nowoczesną technologią. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu. Ostrza okuto obustronnie warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Tradycyjne, drewniane rękojeści w kształcie litery D wzmocniono pierścieniem ze stali nierdzewnej. Noże z tej serii są wyjątkowo lekkie, trwałe i wygodne w utrzymaniu, co znacząco podnosi komfort pracy.
Do przechowalni
Nagomi Shiro Nóż kuchenny uniwersalny 14 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 14 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 60 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Shiro stanowią unikalne połączenie japońskiej tradycji z nowoczesną technologią. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu. Ostrza okuto obustronnie warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Tradycyjne, drewniane rękojeści w kształcie litery D wzmocniono pierścieniem ze stali nierdzewnej. Noże z tej serii są wyjątkowo lekkie, trwałe i wygodne w utrzymaniu, co znacząco podnosi komfort pracy.
Do przechowalni
Nagomi Shiro Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28,3 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 100 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Shiro stanowią unikalne połączenie japońskiej tradycji z nowoczesną technologią. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu. Ostrza okuto obustronnie warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Tradycyjne, drewniane rękojeści w kształcie litery D wzmocniono pierścieniem ze stali nierdzewnej. Noże z tej serii są wyjątkowo lekkie, trwałe i wygodne w utrzymaniu, co znacząco podnosi komfort pracy.
Do przechowalni
Nagomi Kuro Nóż kuchenny uniwersalny 14 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24 cm
Długość ostrza – 14 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 80 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.