Cena netto: 5,36 zł
Cena brutto: 6,59 zł
Dostępność: 14 dni
Stan magazynowy: 100 szt. +
Koszt dostawy: od 22,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
długość 120 mm
szerokość 18 mm
wysokość 180 mm
waga: 0.1 kg
kod EAN: 5904816001525

Chlorek wapnia do sera - 100 g | BROWIN, 411215 - Opis:

• Do serowarstwa - produkt niezbędny przy stosowaniu mleka niskopasteryzowanego i mleka świeżego o niskiej zawartości wapnia.
• Większa wydajność produkcji sera - chlorek wapnia wpływa na lepszą krzepliwość mleka, zwięzłość skrzepu i jego obróbkę.
• Łatwiejsze cięcie skrzepu - zwarty skrzep łatwiej jest pociąć, co zwiększa zdolność obkurczania się ziarna serowego.
• Wysoka jakość - oferowany chlorek wapnia posiada atesty spożywcze, jest bezpieczny dla zdrowia.
• Do piwowarstwa - wapnia nadaje piwu miękki, pełny, stabilny smak oraz przyczynia się do flokulacji białek.
• Duże opakowanie, ekonomiczny wybór - 100 g produktu wystarcza na 1000 - 1420 L mleka i jest znacznie tańsze od mniejszych opakowań.

Chlorek wapnia to środek stosowany w serowarstwie w celu zwiększenia wydajności produkcji sera. Jest to dodatek niezbędny, gdy korzystamy z mleka niskopasteryzowanego lub świeżego o niskiej zawartości wapnia. Chlorek wapnia polepsza konsystencję i krzepliwość mleka. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.

Dzięki chlorkowi wapnia skrzep serowarski jest bardziej zwarty i łatwiej ulega obróbce, co wpływa na zwiększoną łatwość obkurczania ziarna serowarskiego.

Nasz produkt ma wysokie stężenie 94-96% i jest bardzo wydajny.

Opakowanie wystarcza na 1000-1420 L mleka.

Spożywcza jakość oferowanego chlorku wapnia sprawia, że przy odpowiednim dozowaniu korzystnie wpływa on na przyswajanie wapnia przez organizm. Dodatkowo jest to środek, który znajdzie zastosowanie również w piwowarstwie między innymi w celu nadania pełnego, stabilnego smaku.

Dawkowanie:
Chlorek wapnia o stężeniu należy stosować w proporcji 0,7-1 g (szczyptę) chlorku wapnia na 10 L mleka.

Sposób użycia:
Zalecaną ilość chlorku wapnia rozpuść w 50 ml przegotowanej wody i wlej do mleka. Produkt należy dodać przed zaszczepieniem kulturami bakteryjnymi i podpuszczką. Stosować zgodnie z dawkowaniem producenta - nadmiar chlorku wapnia może przyczynić się do gorzkiego smaku wyrobu.

UWAGA:
Działa drażniąco na oczy. W przypadku dostania się do oczu należy ostrożnie przemywać je wodą przez kilka minut.
Chlorek wapnia do sera - 100 g | BROWIN, 411215 - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Chlorek wapnia do sera - 100 g | BROWIN, 411215 - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny