Podpuszczka do sera mikrobiologiczna strong 30 ml | BROWIN, 411209
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
wysokość | 83 mm |
pojemność: | 0.03 l |
waga: | 0.034 kg |
kod EAN: | 5908277715250 |
Podpuszczka do sera mikrobiologiczna strong 30 ml | BROWIN, 411209 - Opis:
• Idealna do domowego serowarstwa - z tą mikrobiologiczną płynną podpuszczką wykonasz każdy ser podpuszczkowy (ser świeży, krótko i długo dojrzewający, pleśniowy itp. ) o niepowtarzalnym smaku i aromacie.• Także dla wegetarian - podpuszczka jest wegetariańska, nie zawiera enzymów odzwierzęcych - możesz więc wykonać na jej bazie ulubione sery bez obaw o ich skład!
• Duża wydajność - opakowanie zawiera 30 ml podpuszczki o aktywności 250 000 U, dzięki czemu jedyne 10 kropli wystarcza, aż na 10 litrów mleka! Całe opakowanie aż na 500 L mleka.
• Uniwersalna - podpuszczka sprawdza się przy wykonywaniu różnego rodzaju serów na bazie mleka świeżego: krowiego (również z niskopasteryzowanego do 74°C), koziego, owczego oraz wzbogacanego mlekiem roślinnym (sojowym, ryżowym, kokosowym).
• Łatwe dozowanie - płynna forma ułatwia dozowanie, bez konieczności odważania — domowe serowarstwo jeszcze nigdy nie było takie proste!
Jesteś na diecie wegetariańskiej? Unikasz produktów pochodzenia zwierzęcego, ale chcesz się cieszyć pysznymi serami bez obaw o zawarte w ich wnętrzu składniki? Mamy na to sposób!
Przygotuj ulubione sery twarogowe, żółte i pleśniowe we własnym domu - z użyciem naszej mikrobiologicznej płynnej podpuszczki Strong to dziecinnie proste! Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny, uzyskany z grzybów Rhizomucor miehei, który jest idealnym zamiennikiem podpuszczki cielęcej.
Na bazie tego produktu wykonasz ulubione sery z każdego rodzaju świeżego mleka: krowiego (również z niskopasteryzowanego do 74°C), koziego, owczego, a także mleka wzbogacanego mlekiem roślinnym, nie obawiając się o skład finalnego wyrobu!
Jedno opakowanie zawiera 30 ml podpuszczki o aktywności 250 000 MCU/ml. Jedynie 10 kropli wystarcza, na zrobienie sera z aż 10 litrów mleka!
Płynna formuła ułatwia dozowanie produktu, bez potrzeby jego odważania, przez co przygotowywanie serów staje się jeszcze łatwiejsze i przyjemniejsze!
Sposób użycia:
Do podgrzanego do 30°C mleka dodaj odpowiednią ilość chlorku wapnia, wcześniej rozpuszczonego w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Wymieszaj i zostaw na 10 minut. Następnie podgrzej mleko do temperatury 37-38°C i dodaj odpowiednią ilość podpuszczki, wcześniej rozpuszczonej w 50 ml wody o temperaturze 37-38°C. Dokładnie wymieszaj. Zatrzymaj mieszanie i odczekaj 50-70 minut w celu wytworzenia zwartego skrzepu. Wytworzony skrzep pokrój w kostkę o boku ok. 1-1,5 cm. Wytworzone ziarno delikatnie wymieszaj i po ok. 5 minutach przełóż łyżką cedzakową do foremki wyłożonej chustą serowarską. Pozostaw ser na 20-24 godziny. Odwracaj go co kilka godzin.
Sposób przechowywania:
Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w warunkach chłodniczych.
Składniki: podpuszczka mikrobiologiczna, chlorek sodu, substancja konserwująca: benzoesan sodu.
Wydajność produktu: 500 l mleka
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.