Cena netto: 8,53 zł
Cena brutto: 10,49 zł
Dostępność: 14 dni
Koszt dostawy: od 22,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
waga: 0.05 kg
kod EAN: 5908277707293

Podpuszczka do sera mikrobiologiczna w płynie 50 ml | BROWIN, 411201 - Opis:

Podpuszczka mikrobiologiczna to wegański preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji szczepów mikroorganizmów Rhizomucor miehei.

• Wysoce skuteczna - podpuszczka mikrobiologiczna jest enzymem, który pozwala na szybkie i skuteczne koagulowanie mleka, co jest kluczowe w procesie produkcji sera.
• Produkt wegański - podpuszczka mikrobiologiczna jest polecana także dla wegan i wegetarian.
• Uniwersalne zastosowanie - podpuszczka mikrobiologiczna może być stosowana do produkcji różnych rodzajów sera, w tym z mleka krowiego, koziego.
• Łatwa w użyciu - stosowanie podpuszczki mikrobiologicznej jest niezwykle proste, a potrzebna dawka może być łatwo obliczona w zależności od ilości mleka użytego do produkcji sera.
• Bezpieczna dla Twojego zdrowia - podpuszczka mikrobiologiczna jest bezpiecznym, naturalnym produktem spożywczym, który spełnia wysokie normy jakościowe.

Podpuszczka mikrobiologiczna to wegetariański preparat enzymatyczny, który służy do szybkiego i skutecznego koagulowania mleka podczas produkcji sera. Otrzymywana z kontrolowanej fermentacji szczepów Rhizomucor miehei jest wysoce skutecznym enzymem, który może być stosowany do produkcji różnych rodzajów sera z mleka np. krowiego, koziego i sojowego. Bezpieczna dla zdrowia, spełnia najwyższe standardy jakościowe i jest polecana dla wegan oraz wegetarian. Dzięki łatwej do obliczenia dawce, a także prostemu sposobowi użycia, podpuszczka mikrobiologiczna to idealne rozwiązanie w domowej produkcji sera.

Sposób użycia:
• Mleko wlej do garnka, dodaj chlorek wapnia wg dawkowania z opakowania, rozpuszczony w niewielkiej ilości letniej, przegotowanej wody i dokładnie wymieszaj. Całość podgrzej do 38 °C.
• Gdy mleko osiągnie pożądaną temperaturę, dodaj podpuszczkę rozpuszczoną w niewielkiej ilości przegotowanej, ostudzonej wody. Zalecamy użycie 8-10 kropel na 1 litr mleka.
• Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.

Szczegółowe przepisy na różne rodzaje serów znajdziesz w Kalkulatorze serowarskim.

Uwagi dodatkowe:

1. Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7.
2. Aktywność 10 000 MCU/ml.

Aby podpuszczka zachowała jak najdłużej swoje enzymatyczne właściwości, powinna być przechowywana w temperaturze ok. 5°C.
Podpuszczka do sera mikrobiologiczna w płynie 50 ml | BROWIN, 411201 - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Podpuszczka do sera mikrobiologiczna w płynie 50 ml | BROWIN, 411201 - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny