-
Kontakt grill 51x50x30 cm, 3 kW | POTIS, PK 2745
Netto: Brutto: -
Ostrze ząbkowane do noża gyrosa, 8 cm | POTIS, 777591
Netto: Brutto: -
Miecz do mięsa do gyrosa, kebaba, 89,5 cm | POTIS, 777582
Netto: Brutto: -
Talerz pod miecz do gyrosa, 19,5 cm | POTIS, 777587
Netto: Brutto: -
Uchwyt dolny do miecza do gyrosa | POTIS, 777588
Netto: Brutto: -
Uchwyt górny do miecza do gyrosa | POTIS, 777589
Netto: Brutto: -
Stojak do miecza do gyrosa 35x35x10,5 cm | POTIS, 777585
Netto: Brutto: -
Szufelka do gyrosa o średnicy 22 cm | POTIS, 777590
Netto: Brutto:
POTIS
(26)Potis to niemiecka firma zajmująca się produkcją, sprzedażą i naprawą urządzeń do grillowania. Powstała w roku 1993, łącząc doświadczenie i grecką tradycję kulinarną z niemiecką technologią i precyzją wykonania. Dzięki takiej filozofii Potis oferuje od lat najwyższej jakości urządzenia do grillowania oraz przyrządzania tradycyjnego kebabu i gyrosa w profesjonalnej gastronomii. Wszystkie urządzenia wykonane są z najwyższej jakości nierdzewnej stali szlachetnej oraz metali i stopów odpornych na korozję. Opiekacze Potis są odporne na uszkodzenia mechaniczne, bezpieczne i łatwe w obsłudze. Charakteryzują się bardzo dobrą wydajnością, wysoką niezawodnością i stabilną pracą niezależnie od temperatury w przestrzeni kuchennej. Posiadają elementy grzewcze wykonane z ceramiki szklanej oraz promienniki z termoparą zabezpieczającą, a popularne modele wyposażone są w dolny silnik oraz przekładnię stożkową jako tuleję ślizgową. Konstrukcja wszystkich urządzeń gwarantuje równomierną obróbkę termiczną każdego rodzaju mięsa niezależnie od tego, czy jest to baranina, cielęcina czy też mięso drobiowe lub mieszane. Przełącznik silnika elektrycznego umożliwia ruch obrotowy w obu kierunkach z prędkością 1 pełnego obrotu na minutę.
Grille kontaktowe Potis wyposażone są w ryflowane, najwyższej jakości płyty żeliwne i wygodną regulację temperatury aż do 300 stopni Celsjusza. Posiadają solidną obudowę wykonaną ze stali nierdzewnej, żaroodporne, ergonomiczne uchwyty oraz standardową powierzchnię roboczą o wymiarach 45 × 27 cm. Pod płytą grzewczą znajduje się szuflada zbierająca nadmiar wytopionego tłuszczu. Dzięki takiemu rozwiązaniu łatwiej utrzymać czystość grilla kontaktowego, a jego czyszczenie jest prostsze i mniej czasochłonne. Urządzenie umożliwia szybką, obustronną i dokładną obróbkę termiczną burgerów, kiełbasek, kanapek, ryb i warzyw.
Potis zapewnia szeroki wybór zróżnicowanych urządzeń do barów bistro z kebabem, food trucków oraz restauracji serwujących dania wywodzące się z kuchni tureckiej i greckiej. Duży zakres wsadów (od 30 do 120 kg) oraz zróżnicowana moc umożliwia dobór urządzenia dostosowanego optymalnie do charakteru i gabarytów każdego lokalu gastronomicznego. Przy wyborze urządzenia gazowego należy pamiętać, że tego typu sprzęt musi być instalowany przez monterów z odpowiednimi uprawnieniami.
W ofercie naszego sklepu znajdują się zarówno grille elektryczne, jak i gazowe Potis, grille kontaktowe oraz niezbędne akcesoria i części zamienne do wszystkich typów urządzeń niemieckiego producenta, m.in. kompletne napędy, talerze pod miecz do gyrosa, noże elektryczne do gyrosa i kebabu, wanny ociekowe na tłuszcz, miecze do mięsa, zawleczki i stojaki do miecza, dolne i górne uchwyty do miecza, szufelki do gyrosa oraz ząbkowane ostrza do noży. Dzięki kompleksowej ofercie, w przypadku awarii któregoś z urządzeń, nie ma problemu ze znalezieniem i zamówieniem kompatybilnej części zamiennej. Zapewniamy fachowe doradztwo i szybką realizację każdego zamówienia.