Klar Turbo Spirit 25 l - 65 g, do nastawów cukrowych i zacierów | BROWIN, 405101
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 110 mm |
szerokość | 14 mm |
wysokość | 165 mm |
waga: | 0.065 kg |
kod EAN: | 5908277718961 |
Klar Turbo Spirit 25 l - 65 g, do nastawów cukrowych i zacierów | BROWIN, 405101 - Opis:
• Do nastawów cukrowych i zacierów - dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania Klaro Turbo Spirit skutecznie usuwa zmętnienia i pozostałości po zakończonej fermentacji, które mogą negatywnie wpłynąć na końcowy produkt.• Bez wpływu na smak - Klar Turbo Spirit to neutralny środek, którego użycie nie wpływa na końcowy smak przygotowywanego alkoholu.
• 25 L w 24 godziny - Klar zachwyci Cię szybkością działania - do usunięcia zmętnień po fermentacji wystarczy mu jedynie doba! Jedno opakowanie 65 g wystarczy zaś na sklarowanie, aż 25 L płynu!
• Dwuskładnikowy - na uznanie zasługuje fakt, że Klar Turbo Spirit to jedynie dwa składniki: A - kieselsol (roztwór krzemionki) oraz składnik B - roztwór chitozanu. Wybierając nasz produkt, wiesz więc dokładnie, co dodajesz!
• Działa na zasadzie koagulacji - środek podczas procesu całkowicie osadza się na dnie naczynia, ściągając zmętnienia i nie wchodząc w reakcję z zacierem. Dzięki temu nie wpływa on na smak i zapach, a także nie pozostaje w finalnym produkcie.
Dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania zacieru. Usuwa zmętnienia i pozostałości po zakończonej fermentacji, które mogą negatywnie wpłynąć na końcowy produkt i spowodować wystąpienie niepożądanego drożdżowego posmaku. Klar Turbo Spirit idealnie nadaje się do klarowania nastawów cukrowych i zacierów, bez wpływu na smak końcowy alkoholu. Jedno opakowanie o gramaturze 65 g wystarczy na sklarowanie, aż 25 L płynu, a czas, jaki produkt potrzebuje na to, to jedynie... 24 godziny! Wyróżnikiem Klar Turbo Spirit jest prosty skład z jedynie dwóch składników: A - kieselsol (roztwór krzemionki) oraz składnik B - roztwór chitozanu.
Sposób użycia:
Po zakończeniu fermentacji płyn należy zlać znad osadu, dokładnie odgazować (nadmiar CO2 spowodowałby wydłużenie czasu klarowania). Dodać składnik A w ilości proporcjonalnej do ilości klarowanego płynu (zawartość wystarcza max. na 25 L płynu). Następnie delikatnie wymieszać przez 10 s i odstawić na 1 godz. Po tym czasie dodać składnik B w ilości proporcjonalnej do ilości płynu. Delikatnie wymieszać przez ok. 10 s. Całość pozostawić na ok. 24 godz.
Składniki:
woda, kwas krzemowy, kwas jabłkowy, chitozan (ze skorupiaków), substancja konserwująca: pirosiarczyn sodu (siarczyny).
Uwaga!
W sezonie zimowym i letnim w czasie temperatur ekstremalnych produkt dostępny wyłącznie przy opcji dostawy z odbiorem osobistym.
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.