Cena netto: 5,20 zł
Cena brutto: 6,40 zł
Dostępność: 14 dni
Stan magazynowy: 100 szt. +
Koszt dostawy: od 22,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
długość 80 mm
szerokość 15 mm
wysokość 132 mm
waga: 0.01 kg
kod EAN: 5904816014259

Pektoenzym, 10 g | BROWIN, 401400 - Opis:

• Łatwiejsze tłoczenie soków - pektoenzym powoduje rozluźnienie struktury owoców
• Dodanie pektoenzymu - ułatwia późniejsze klarowanie wina po zakończeniu fermentacji.
• Wydajny - opakowanie 10 ml wystarcza na ok. 50 kg owoców
• Fiolka z zamknięciem - pozwala na przechowywanie produktu i późniejsze użycie niezużytej reszty.
• Prosty w użyciu - rozrób w 100 ml wody, zalej owoce według wskazań na opakowaniu, wymieszaj i odstaw

​Domowe winiarstwo: tłoczenie soków do nastawu oraz zmniejszanie lepkości płynu, co wspomaga klarowanie, a także tłoczenie soków pod napoje jeszcze nigdy nie było takie proste! Pektoenzym to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców poprzez rozluźnienie ich struktury, co w późniejszych etapach sprzyja również dobremu klarowaniu się płynu. Jedno opakowanie 10 ml wystarcza na ok. 50 kg owoców - nie musisz jednak używać całego opakowania na raz! Zaletą tego produktu jest bowiem to, że utrzymuje on stałą aktywność do użycia w ciągu całego okresu przydatności przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej, co ułatwia wygodne opakowanie czyli fiolka z zamknięciem. Użycie pektoenzymu jest niezwykle proste, a efekty przejdą Twoje oczekiwania! Ciesz się pełnym w smaku i aromacie winem o klarownej barwie i wykorzystuj owoce w 100% bez marnowania zawartego w nich cennego soku! Pektoenzym rozkłada pektyny zawarte w owocach, co za tym idzie zmniejsza lepkość płynu, wpływa pozytywnie na proces klarowania po fermentacji.

Sposób użycia:
Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C dodaj do nich pektoenzym rozrobiony w 100 ml wody o temp. pokojowej. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w chłodnym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok.

Składniki:
enzym pektolityczny
Pektoenzym, 10 g | BROWIN, 401400 - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Pektoenzym, 10 g | BROWIN, 401400 - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny