Redukwas - regulator kwasowości, 15 g | BROWIN, 401830
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 80 mm |
szerokość | 5 mm |
wysokość | 108 mm |
waga: | 0.015 kg |
kod EAN: | 5904816917314 |
Redukwas - regulator kwasowości, 15 g | BROWIN, 401830 - Opis:
Jeśli robisz i lubisz domowe wina gronowe i owocowe, to z pewnością podobnie jak inni winiarze często borykasz się z problemem zbyt wysokiego poziomu kwasowości w Twoich moszczach i trunkach. Poznaj zatem i zacznij stosować Redukwas® - uniwersalny środek, który pomoże Ci skutecznie uregulować kwasowość, bez konieczności nadmiernego rozcieńczania nastawów. Z Redukwasem® w prosty sposób uzyskasz wino lepszej jakości, o odpowiednio zbalansowanej kwasowości.• Precyzyjna redukcja kwasowości - dzięki użyciu Redukwasu® w delikatny sposób zoptymalizujesz ogólną jakość swojego moszczu / wina z winogron lub innych owoców i dostosujesz jego walory do własnych oczekiwań.
• Zbalansowany smak i aromat owoców - Redukwas® to idealny sposób na uzyskanie wina o odpowiednim poziomie kwasowości, przy zachowaniu pożądanego aromatu i smaku.
• Delikatne odkwaszanie - Redukwas® neutralizuje kwasy naturalnie występujące w owocach i delikatnie obniża kwasowość o maksymalnie 2 g/L (przy dodaniu zawartości saszetki do10 L).
• Wydajność - jedno opakowanie Redukwasu® pozwala na obniżenie poziomu kwasowości w nastawach od 10 aż do 20 litrów.
• Łatwość użycia dla każdego - Redukwas® to prosty sposób na obniżenie kwasowości wina, co docenią zarówno doświadczeni winiarze, jak i początkujący hobbyści.
Zadbaj o jak najlepszy smak i aromat tworzonego przez siebie wina – stosując Redukwas® (spożywczy węglan wapnia) możesz w profesjonalny sposób regulować kwasowość moszczów i gotowych już trunków.
Optymalna kwasowość wina powinna wynosić 6-10 g/L. Często stosowaną metodą obniżania kwasowości jest rozcieńczanie wodą, jednak takie działanie obniża jakość wina, a im większy dodatek wody, tym większy jest stopień utraty aromatów i walorów smakowych.
Zapewnij sobie i innym miłośnikom wina idealne doświadczenie degustacyjne - z Redukwasem® to szybkie i proste. Jedna saszetka zawiera 15 g Redukwasu®, co pozwala delikatnie odkwasić nawet 20 L moszczu (wina).
Sposób użycia:
Redukwas® rozpuść w 50 ml wody, dodaj do moszczu (wina) i dokładnie wymieszaj. Po upływie doby moszcz zlej znad osadu.
Dodanie 6-7 g Redukwasu® do 10 L moszczu (podobnie jak zawartości całej saszetki Redukwasu do 20 L) spowoduje obniżenie kwasowości o 1 g/L.
Uwaga: Zadbaj o to, by nie przedawkować zalecanej dawki.
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.